Zobacz pełną wersję : Rozliczanie
W jaki sposob sie rozlcizacie? macie wlasnego ksiegowego, czy moze korzystacie z uslug biura rachunkowego?
Kulturny Piesel
27-05-14, 00:04
W moim wypadku jest to biuro - wychodzi duuuzo taniej niz wlasny ksiegowy :)
A w jaki sposob szukales dobrego biura rachunkowego?
Kulturny Piesel
27-05-14, 00:04
Znajomy polecil mi dobra wyszukiwarke takich biur: http://biurarach.pl/
Mam księgowego. Koszt miesięczny to 100 zł + VAT.
Najlepiej wybrać formę księgowości elektronicznej. Wtedy nie ma kłopotu z aktualizacjami, wysokimi opłatami etc. Dodatkowo w księgowości elektronicznej można wykorzystać system OCR - inteligentny system, który segreguje i rozpoznaje teksty w całym pliku graficznym. Nie trzeba wynajmować księgowego można wszystko zrobić samodzielnie.
masterchef
24-07-14, 09:58
Zazwyczaj rozliczam się sama, jednak zdarzały się sytuacje, gdy musiałam skorzystać z oferty biura rachunkowego.
A ja korzystam z pomocy księgowej. Szkoda mi trochę czasu.
Rozliczanie pochłania dużo czasu i jeśli nie znamy się na tym dobrze to lepiej powierzyć to osobie, która wie co i jak - szczególnie, że usługi księgowych nie są jakieś kolosalnie drogie
Witam, ja również tak jak inni Forumowicze wolę oddać tą robotę innym, sam siedziałbym godzinami zastanawiając się jak nie popełnić błędu. Mam swoją znajomą księgową i mogę zawsze na nią liczyć;] Najlepiej pytać o pomoc znajomych, polecą sprawdzoną osobę (ja wychodzę z założenia, że lepiej dać komuś takiemu zarobić) niż szukać na własną rękę biura rachunkowego;]