Zobacz pełną wersję : Czy depilatory laserowe domowe są bezpieczne?
BartekMazak
12-09-14, 18:53
Czy depilatory laserowe domowe są bezpieczne?
Dziewczyna chce ode mnie taki prezent, ale tak nie jestem przekonany czy to aby na pewno tak działa, jak depilacja w salonie i jest tak bezpieczne?
Chodzi o coś takiego jak to:
316
Czy któras z was używała ?
czy bezpieczne to nie wiem, bo wątpie aby w ogóle działały
Działają, ale mniej więcej na takiej zasadzie jak zwykły depilator, czyli pozwalają się pozbyć włosków na 2-3 tygodnie. Jeżeli chcemy trwałego efektu, trzeba postawić na depilację laserową w salonie.
A przy regularnym stosowaniu nie likwidują owłosienia na stałe? Przecież to właśnie tak ma działać, że efekt końcowy uzyskujemy dzięki regularności zabiegu.
Raczej wątpię czy takie cudo działa. Depilatory laserowe to skompilowane urządzenia, które wymagają serwis i częstej wymiany drogiej głowicy.
Dobrze, że poruszyłeś temat serwisu. Orientujesz się, ile takie urządzenie może działać do pierwszego serwisu?
Też mnie to ciekawi. Zresztą sam taki depilator to fajna opcja.
działają, działają, tylko cierpliwości trzeba, po depilację trzeba powtarzać.
Ja mam taki depilator z tych co Bartek podajesz - przemocny.
Franciszka12
08-11-14, 10:10
Raczej poszłabym do salonu, żeby to zrobić.
Święta racja moim zdaniem. Sama właśnie dokończyłam zabiegi depilacji laserowej w moim salonie kosmetycznym Bio Clinic i efekt jest naprawdę fajny, żadna inna metoda nie przynosi takich rezultatów, z tego, co wiem. Laser to raczej urządzenie, które trzeba umiejętnie stosować i tak, jak ktoś powyżej pisał serwisować.
Bez przesady, to jest bezpieczne. Mam ipl domowe od Panasonic i od dłuższego czasu stosuję, nie ma z tym żadnych problemów. W domu jest wygodnie i nie muszę płacić wciąż kosmetyczce.
Moja żona ma depilator taki chyba babyliss jak mnie pamięć nie myli, z tego co wiem to jest to bezpieczne, coś mi kiedyś tłumaczyła że tam się coś tam dopasowuje do karnacji czy coś, ona już go używa jakiś czas i nigdy się nic nie skarżyła
aszczerbik
27-04-17, 15:19
Podobno te depilatory starczają na bardzo krótki czas i są drogie. Lepiej chyba postawić na profesjonalną depilację w salonie, cena wyjdzie ta sama, a efekt znacznie lepszy.