PDA

Zobacz pełną wersję : Kłopoty z kartą telewizyjną



adidas15
03-02-06, 11:01
Witam wszystkich mam proglem z kartą telewizyjną PINNACLE PCTV STEREO

A chodzi o to że jak podłanczam kamere analogową przez wejście composite to nie ma obrazu wogule .

2 Proglem to kiedy podłącze kamere przez port s-video to obraz miga spada w duł ciągle tak samo dzieje się przy oglądaniu telewizji .

W programie everest home edition znalazłem informacje że karta ta dzieli IRQ 16 z kartą graficzną i pewnie to jest to co powoduje te proglemy .

powiedzcie jak to naprawić :roll: :?: :?:

krYsti
03-02-06, 11:22
1. Na górze forum po prawej jest taki fajny guzik http://forum.di.com.pl/weblion_img/bykom_stop80x15.png (http://www.bykom-stop.avx.pl/). Zobacz dokąd prowadzi.

2. W Twojej wiadomości jest inny fajny guzik http://forum.di.com.pl/templates/subSilver/images/lang_polish/icon_spelling.gif. Zobacz dokąd prowadzi.

3. Wracając do Twojego problemu: najważniejszą rzeczą będzie chyba dokładne przeczytanie instrukcji. Nie jest to karta, która mogłaby stwarzać jakieś specjalne problemy. Prawdopodobnie masz możliwosć ręcznej zmiany źródła sygnału, czego nie robisz i dlatego obraz z kamery nie jest widoczny. Poza tym często na jednej płycie CD są sterowniki do kilku(nastu) różnych modeli kart TV. Sprawdź czy na pewno użyłeś właściwego. Ja miałem podobne problemy, które zniknęły po przeistalowaniu sterowników i przeczytaniu instrukcji obsługi.

adidas15
03-02-06, 15:03
No i tu właśnie mam problem bo zmieniam źródło sygnału w instrukcji nic na ten temat [tak mi się zdaje ] a sterowniki mam tylko 1 na płycie ściągałem ze strony producenta i nic.

Siriah
06-02-06, 21:25
nie bardzo mogę się doczytać, więc zapytam: Czy ta karta kiedykolwiek działała poprawnie?

adidas15
07-02-06, 09:12
Działała ale potem rozbierałem kompa robiłem formata ... miganie obrazu zmiejsza się gdy zmniejsze taktowanie procesora np z 200 do 100 ale wtedy zamiast semprona 2400 mam durona 1000

Alarmus
07-02-06, 15:43
Procesor się przegrzewa?

adidas15
07-02-06, 20:27
Przy podkręceniu na 2000MHZ ma temperature 42stopnie

Jurgi
07-02-06, 22:41
Spróbuj, załadować w BIOSie bezpieczne ustawienia (fail-safe defaults). Słyszałem o sytuacji, gdzie podkręcoa pamięć powodowała niedziałanie dysku FlashUSB. Daleki strzał, ale jest możliwa analogiczna sytuacja.
Sprawdziłbym też, czy karta dobrze siedzi w slocie i spróbował ją ew. przełożyć w inny.

Siriah
09-02-06, 09:53
Dziaaa ale potem rozbieraem kompa robiem formata
No to masz dwa moliwe powody usterki:
a) le zainstalowane stery i soft do karty;
b) bd przy montau kompa - najlepiej:
- wymontuj wszystko z pyty;
- zamontuj wszystko jeszcze raz (dobra wskazwka Jurgi'ego na temat przeoenia karty TV w inny slot);

adidas15
23-02-06, 17:06
Winne okazały się pakiet kodeków wideo ACE Mega CoDecs Pack przez przypadek to odkryłem :D