PDA

Zobacz pełną wersję : Firefox v. Flash



Morfeusz
14-06-06, 01:26
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, czy do programów czy do sprzętu, więc jako kompromis piszę tu ;)

Otóż mam taki problem - po zainstalowaniu pluginu do odtwarzania flasha na stronach www pod Firefox'a zdarza się, że wiesza się mi komputer, po prostu przestaje reagować. Po instalacji nowego systemu, która miała miejsce jaki¶ tydzień temu, zainstalowałem najnowszego lisa i znów plugin do flasha... i znowu się wiesza! :evil:

Ma kto¶ jaki¶ pomysł jak problem rozwi±zać i w ogóle co jest przyczyn± wieszania się systemu?

Anonymous
14-06-06, 07:52
No stary - to mi ćwieka zabiłeś. Jaki to sprzęt?

babcia_samo_zło
14-06-06, 08:59
Może spróbuj zainstalować strasza wersję pluginu/a (jak to odmienić :?: :D) :?:

Jurgi
14-06-06, 09:20
Słuchaj babci. (A może powinienem to odmienić "babciego"?) :mrgreen:
Podaj konfiguracjÄ™.
Sprawdź, czy to samo się robi pod inną przeglądarką, np. Operą (mówię o sprawdzeniu, nie uprawiam prozelityzmu, żeby mi ktoś z flamewarem nie wyskoczył! :P).

Morfeusz
14-06-06, 12:13
Tylko skąd wziąźć starszy plugin, też mi się wydaje to za najlepsze rozwiązanie. Nie dzieję się to na każdej stronie ale jak stronka jest cała flashowa to najczęściej się "zatrzymuje", znaczy zwiecha... narazie wywaliłem plugin i szafa gra. ale nie mam flasha (wszak używam flashoblokera), ale czasem się przydaje.

Konfiguracja komputera: Win XP SP 2, Firefox - najświeższa wersja, avast w tle, Celeron 1GH grafika geforce 2 400mx 196 ram

Joosa
15-06-06, 09:20
pluginu/a (jak to odmienić Question Very Happy

Wtyczki

Morfeusz
16-06-06, 04:11
Nio niestety znów zwiecha. Przyjrzałem się dokładnie.
Ostatnia nastąpiła kiedy próbował "włączyć" pływającego po stronie z góry na dół flesha. Zasłaniał całą stronę więc musiałem go odpalić by zamknąć i kliknąć w link co był pod nim... nio i zwiecha.

babcia_samo_zło
16-06-06, 09:00
To ja już nie wiem, zainstaluj Opere (http://opera.com/) i zobacz czy będzie to samo.

osiaq
16-06-06, 19:54
Najnowszy FF sypie siÄ™ pod SP2 po zainstalowaniu dotnetu 2.0. A co do flasha : proponuje AdBlock i jego Shift-Ctrl-F :D