PDA

Zobacz pełną wersję : problem z tv-out



Router
04-07-06, 10:02
taki problem jak w temacie....


Po podlaczeniu tv do grafiki, obraz sie klonuje...

Ale po wlaczeniu na kompie jakiegos filmu,widac program, leci dzwiek,ale obrazu nie ma....

Prosze o pomoc....

pozdrawiam :)

Dygnitarz
04-07-06, 10:19
Sorry, ale to nie portal wróżbiarski. Co za karta?

> widac program, leci dzwiek,ale obrazu nie ma...
> Prosze o pomoc
Czyli chcesz mieć obraz także na tv? :twisted:

Router
04-07-06, 10:24
Ge force 2 mx 400 64 MB....

NIe,kurcze,jak to wytlumaczyc...

Jest obraz na monitorze,sklonowalem go na tv i jest...ale....

NO wlasnie...ale.....Jak wlacze jakis film to na monitorze go widac, a na TV tylko program,a tam gdzie powienien leciec obraz jest czarne..... tylko glos idzie....Rozumiesz???

Dygnitarz
04-07-06, 10:32
Ustaw w sterownikach wyjście TV jako primary. W forceware 84.xx znajdziesz to w "nview display settings".

Dokładniej: właściwości ekranu -> zaawansowane -> zakładka geforce -> nview display settins. Ustawiasz TV jako primary, a monitor jako secondary.

Router
04-07-06, 11:15
dzieki ...pomoglo :D

Siriah
04-07-06, 21:58
Rzecz pierwsza - zanim zapytasz - sprawdź, czy ktoś wcześniej nie pytał o to samo - np TU (http://forum.di.com.pl/viewtopic.php?t=1017)

Dalej...

Ustaw w sterownikach wyjście TV jako primary.
Najszybciej, ale trochę bez sensu...
W opcjach - w tej zakładce gdzie masz klonowanie - we właściwościach TV wybierasz opcję video pełnoekranowe - czy jakoś tak... (teraz na linuchu to tego nie mam 8D) Teraz, żeby obejrzeć film na TV - odpalasz go na kompie i możesz nawet zminimalizować playera (byleby się nie pauzował przy minimalizacji). I możesz jednocześnie - na TV puścić film, a na kompie robić cokolwiek innego.
Jedna uwaga - text - żeby był text w takim trybie - trzeba doinstalować DirectVobSub (jest w większości codecpacków).

dj_olsen
06-07-06, 10:42
...
Jedna uwaga - text - żeby był text w takim trybie - trzeba doinstalować DirectVobSub (jest w większości codecpacków).
Bardzo ładnie i rzeczowo wytłumaczone, ale nie potrzeba instalować DirectVobSub
ponieważ wystarczy w kodeku ffdshow zaznaczyć napisy i zastosować , wtedy napisy będą też na TV .

szary_user
06-07-06, 21:43
Ge force 2 mx 400 64 MB...

W forceware 84.xx

hmm generalnie to nie jest optymalne rozwiązanie - myślę, że lepiej dobrać starsze sterowniki z serii "detonatorów" ;)

Dygnitarz
07-07-06, 17:25
hmm generalnie to nie jest optymalne rozwiązanie - myślę, że lepiej dobrać starsze sterowniki z serii "detonatorów"
Bosz... A czy ja mu każę instalować 84.xx?! Do mojego 6600 nie potrzebuję 30.xx, więc piszę jak jest w 84. Pff...

szary_user
07-07-06, 21:27
szary_user napisał/a:
hmm generalnie to nie jest optymalne rozwiązanie - myślę, że lepiej dobrać starsze sterowniki z serii "detonatorów"

Bosz... A czy ja mu każę instalować 84.xx?! Do mojego 6600 nie potrzebuję 30.xx, więc piszę jak jest w 84. Pff...

Nie pluj się tak człowieku, bo nie ma o co. Nic Ci nie zarzucam, a jedynie dopisałem swoje spostrzeżenie, może komuś się taka informacja przyda. Twój tytuł "guru PC hardware forum DI" pozostaje nie zagrożony, więc twoje teatralne "anse" były/są zbędne.

EOT

Zefir_psv
10-07-06, 03:25
Ogólnie w sterownikach nVidii jest jeszcze taka opcja: "Default FullScreen Video Device". Usat na TV i włącz w Constrol Panel->Display->Settings->Advanced->Troubleshoot->Hardware acceleration na "Full". Wtedy na monitorze masz normalny obraz, a jak leci video, to tylko obraz video idzie na fullscreen na TV.

Siriah
10-07-06, 08:48
Zefir_psv - nie jestem pewien, ale mam wrażenie, że nie zadałeś sobie trudu przejrzenia porad innych userów - to samo opisałem kilka postów wyżej.

Zefir_psv
10-07-06, 11:31
nie jestem pewien, ale mam wrażenie, że nie zadałeś sobie trudu przejrzenia porad innych userów - to samo opisałem kilka postów wyżej.
Fakt, nie zauważyłem ;)