PDA

Zobacz pełną wersję : Zapraszam do mojej książki - Jak zostać czarodziejem



mklin
22-07-06, 21:44
Zapraszam do mojej książki "Jak zostać czarodziejem"

Post w całości zmieniony przez admina
Proszę zainteresować się Regulaminem forum (http://forum.di.com.pl/profile.php?mode=register), a w szczególności punktem 6
6. Użytkownik przyjmuje do wiadomości, iż spamowanie jest na Forum zabronione, dlatego też posty, które w swojej treści zawierają: poddanie pod ocenę własnej strony internetowej
inne reklamy związane z własną twórczością
adresy ciekawych stron wyszukanych w Internecie
itp. mogą dodawać wyłącznie aktywni Użytkownicy Forum po upływie 30 dniu od czasu opublikowania swojego pierwszego postu na Forum. W innym przypadku, posty zawierające treści jak powyżej, będą kasowane.
Post w całości zmieniony przez admina

Nimitz
22-07-06, 22:36
Książki nie przeczytałem, ale popraw kodowanie znaków na stronie. Przyda się żeby dzieciaki wiedziały co czytają ;-)




Na Å‚…ce



Najwi™ksza miÅ‚oÅ›‡

smalu
22-07-06, 22:43
<META HTTP-EQUIV="CONTENT-TYPE" CONTENT="text/html; charset=windows-1252">

Poczytaj http://osiolki.net/faq/kodowanie .

Alarmus
22-07-06, 22:59
Teraz publicznie: Artur.....

SPAM!

Morfeusz
23-07-06, 00:38
...co za beznadziejna strona... masakra...

Tor
23-07-06, 01:16
---------- 01:15 23.07.2006 ----------

Na początku strony, pomiędzy <head> </head> wstaw:

<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
To rozwiąże problemy z polskimi znaczkami. :]
Poza tym w kodzie brakuje kilku linijek. Sam robiłeś stronę, czy w jakimś dziwnym edytorze? ;]
Odnośnie treści się nie wypowiadam, bo nie miałem czasu przeczytać.
Popracuj nad kodem, może coś z tego będzie. ;]

---------- 01:16 ----------

Btw, wywal java script. Podstawowe funkcje strony powinny być dostępne bez tego.

Jurgi
23-07-06, 08:25
Ciekawe, bo w kodzie widzę:

<META HTTP-EQUIV="CONTENT-TYPE" CONTENT="text/html; charset=windows-1252">

A panel info podaje:

Kodowanie uzyskane z serwera (używane przez Operę): utf-8 (utf-8)

Ale polskie literki mam.

A co do zawartości: przydałaby się korekta. Poza tym styl jest raczej kiepski. Chwilami nawet mocno kiepski.

smalu
23-07-06, 08:45
czy w jakimś dziwnym edytorze? ;]

<META NAME="GENERATOR" CONTENT="OpenOffice.ux.pl 2.0 &#40;Win32&#41;">
Eh, ja mam jakieś zboczenie - jak widzę stronę xhtml/css not valid to szybko z niej znikam :D

Alarmus
23-07-06, 08:50
Dobra, koniec spamowania.