PDA

Zobacz pełną wersję : ZINTEGROWANA PAMIEC NA KARCIE GRAFIKI



Loome
06-08-06, 10:03
Witam, mam laptopa Acer TravelMate 4070. Ma on karte grafiki intel 915GL z PONOC 128MB pamieci. Windows wykrywa mi jej tylko 64 MB wiec wszedlem do biosu zeby zmienic to na 128. I co - zmiana ustawien pamieci karty grafiki jest nieaktywna. Szara w biosie. Co jest? Czy moze technologia centrino sama dobiera jakis procent RAMu na pamiec karty? Bo rozumiem ze nie moge zwiekszyc tej ilosci ramu, ale ja nawet zmniejszyc nie moge. Nic - szare pole;/
Ktos moze mi powiedzieco co biega? TO moj pierwszy laptop i niezbyt znam jak one sie zachowuja.

Pozdrawiam

Zefir_psv
13-08-06, 05:23
to dziwne. Moj kumpel doslownie tydzien temu zdecydowal sie na acera rowniez z shared memory (chociaz odradzalem) i w biosie phoenixa jest opcja aktywna. patrzyles na podpowiedz po prawe stronie? moze klawiszologia biosu sie zmienila... jakiej firmy masz bios?

Loome
23-08-06, 15:41
mam phoenixa.. najdziwniejsze jest dla mnei to ze nie moge przydzielic ani 128 ani 32 mb.. na sztywno 64..stupid! :P

Siriah
23-08-06, 16:22
Moźe to głupio zabrzmi... Ale czy patrzysz w dobrym miejscu? Bo moźe oglądasz tylko stronę informacyjną? Prłbowałeś gdzieś dalej zajrzeć?

Loome
23-08-06, 17:01
hehe:) ciekawy pomysl:) ale niestety nie zadzialal.. przejrzalem caly (nie za obszerny bios).. zastanawiam sie czy nie uaktualnic go.. acer wydaje jakies nowsze wersje biosow, nie wiecie?

macol
23-08-06, 23:23
A niema tam(w Biosie) konfiguracji paru klawiszy ktłre odblokowują/pokazują wcześniej niedostępne opcje?

jkruza
25-08-06, 09:15
Nie wiem jak w Acerze, ale kiedyś miałem do czynienia z jakąś dziwną Toshibą, ktłra w biosie miała mniej ustawień niź w sofcie, ktłry się odpalało pod Windowsem i tam konfigurowało sprzęt. Moźe masz coś takiego? Moźe tam będzie...

A co na to instrukcja obsługi? ;-)