PDA

Zobacz pełną wersję : Filmy



Franio
12-08-06, 11:38
Mam problem ... i prosze o rozwiązanie jakieś w miare łatwe bo już mam odsyć ciagłego instalowania systemu średnio raz na 3-6 miesięcy ...

A tym razem problem polega na tym iż na początku było dobrze , a teraz w niektórych filmach jakie odtwarzam ... głos jest opóźniony w stosunku do obrazu ...

Alarmus
12-08-06, 11:53
Masz za słaby procesor, z czasem użytkowania Windows zaczyna wolniej chodzić (puchnie rejestr).

babcia_samo_zło
12-08-06, 11:57
Jak już ktoś pisał nie mamy wróżki na etacie więć napisz z łaski swojej jakim sprzętem dysponujesz, czego używasz do odtwarzania, jakie kodeki zainstalowałeś itd.

Franio
12-08-06, 13:00
AMD Duron 1100MHz
256Mb Ram
GeForce 2MX 400 32Mb

Reszta to chyba mało istotne ?

Używam K-Lite Codec Pack 2.71 Full

Uzywam Windows Media Player , Winamp , Media Player Classic bądz Vplayer

Jurgi
12-08-06, 13:48
Wywal wszystkie "codec packi", poszukaj czegoś, co nazywa się ffdshow - jest prawie do wszystkiego. Windows Media Playey i Winamp też się do filmów nie nadają imho. Polecam Best Player, Zoom Player, SubEdit Player.
Inna sprawa, że może być film po prostu źle nagrany, zdarza się. Wtedy raczej trudno coś poradzić (chyba żeby "rozmontować" kontener i połączyć dźwięk z obrazem na nowo).

Franio
12-08-06, 14:16
Jurgi Dzięki !! Pomogło :) I best Player zainstalowałem :)

Tylko jeszcze pytanko ... :) Jak zrobić , żeby odtwarzał *.wmv ?? Bo winamp odtwarza a best player nie chce ...;/

Jurgi
12-08-06, 15:50
Z wmv faktycznie Best Player ma kłopoty, z nieznanych mi przyczyn. Tzn potrafi odtworzyć starszą wersję wmv, nowszej nie. Ponieważ każdy "player" jest w sumie tylko taką nakładką sterującą na kodeki, to powinien.
Możesz spróbować innego playera. Ja wolałem zostać przy Best, ze względu na szybkość działania, problem rozwiązałem tak, że wmv odtwarzam Zoom PLayerem, wszystko inne Best Playerem.
Acha, godny polecenia jest też polski DiTi Player, jakiś czas temu już dorównywał sprawnością Bestowi, jeśli się rozwinął to może nawet ja przerzuciłbym się na niego (mimo iż od 5 lat pozostaję wierny Bestowi).
Zerknij też w ustawienia, które kodeki ffdshow przejmuje, jakiś czas temu nowsza wersja wmv była niekompletna, ale może już poprawili. Sprawdź, czy leipej ci działa, jak wmv jest dekodowany przez ffdshow, czy przez windowsowy dekoder.

Alarmus
13-08-06, 16:44
256Mb RamDodaj jeszcze jedną taką kostkę, 256MB przy XP to stanowczo za mało.

Franio
13-08-06, 17:36
ale nie mam miejsca bo mam 2x64 i raz 128 = 256 :) to moze 98 wrzucic ?? tylko ze tam nie ma podgladu zdjec tak jak w xp;/ i wogole ... a jestem wlasnie na chwile przed instalacja na nowo bo i tak znowu sie cos rypie ;/;/

no i jeszcze w 98 nie ma sterowników do mojej karty Sieciowej ... :/
ADMtek AN983 10/100
A nie mam dyskietki bo zgubiłem ... ehhh