PDA

Zobacz pełną wersję : Mikrofon do Skype



Franio
25-08-06, 23:32
Wie ktoś jaki ? tani dobry ... kupilem w sklepie za 17 ... na allegro takie same sa za 3 -5 zł :lol: i sie nie sprawdza zle mnie slychac mimo ze wszytko podgloszone mam na maksa ...

Zefir_psv
26-08-06, 05:47
mimo ze wszytko podgloszone mam na maksa ...

Wejd moe raczej do control panelu i tam ustaw mikrofon -> sound and audio devices -> zakadka Voice -> Test hardware. Jak ju pasek postpu przejedzie, bdziesz mia moliwo dokadnego ustawienia gonoci mikrofonu. A jak za sabo (za cicho cie sycha), to wcz 'Mic boost', tylko wtedy przycisz mikrofon ;P

Franio
26-08-06, 10:50
hmmm zorbiłem to testowanie ... i wskaźnik skakał bardzo nisko ... pomimo ze mikrofon trzymałem prawie ze w ustach :lol: :lol: ... nie wiem , to chyba jendak wina tego mikrofonu

"Mic boost" a gdzie to się włacza ?

kayo
26-08-06, 13:46
mimo ze wszytko podgloszone mam na maksa ...

Wejd moe raczej do control panelu i tam ustaw mikrofon -> sound and audio devices -> zakadka Voice -> Test hardware. Jak ju pasek postpu przejedzie, bdziesz mia moliwo dokadnego ustawienia gonoci mikrofonu. A jak za sabo (za cicho cie sycha), to wcz 'Mic boost', tylko wtedy przycisz mikrofon ;P
Ja nie mam control panelu... ani sound and audio devices...itd... :twisted:

Zefir_psv
26-08-06, 19:00
"Mic boost" a gdzie to si wacza ?

Wejd do ustawiania gonoci wszystkich urzdze Audio w kompie i tam gdzie masz 'Microphone' kliknij przycisk 'Advanced'. Na dole masz 'Other Controls' i tam masz kilka cudw. Zaznacz "1 Mic Boost".



Ja nie mam control panelu... ani sound and audio devices...itd...

A co masz? 访问BBC新闻网 oraz 阅览随时更新的新闻???

Franio
26-08-06, 19:56
nie mam to po 1 , po 2 mam winde po polsku :) ... i nie moge zlaezc tych usatwien .. :cry: :roll: :?: :!:

Zefir_psv
26-08-06, 20:12
Tutaj:

http://img520.imageshack.us/img520/1650/lolid6.th.jpg (http://img520.imageshack.us/my.php?image=lolid6.jpg)

Franio
26-08-06, 20:29
nie mam tej opcji :( ... hmmm szkoda ... a moze na AC'97 bedzie ? to wyejme karte muzycznma i wlacze ta zintegrowana :)

krYsti
28-08-06, 20:12
Franio u mnie Skype zaczął dobrze działać jak wyłączyłem opcję, źe Skype ma sam kontrolować ustawienia mikrofonu. poszukaj takiej opcji i ją wyłącz. potem ustaw sobie w systemie głośność mikrofonu.

Franio
02-09-06, 12:25
zle słychac nadal ... ale mam tez problem natury tej iz ... osoba z ktora gadam ma kamerke ... ale nie moze mi przeslac obrazu ... wie ktos czemu tak sie dzieje ??

krYsti
02-09-06, 13:07
wie ktos czemu tak sie dzieje ??
Osoba ta ma system operacyjny: ..............................
Osoba ta posiada zainstalowanego Skype w wersji: .........................
W Skype kamera skonfigurowana jes w następujący sposłb: ...............................
W moim Skype odbiłr video skonfigurowany jest w następujący sposłb: ..............................
Przy prłbie przesłania/odbioru obrazu z kamery pojawia się komunikat: ...........................

mantus
04-09-06, 21:59
---------- 23:42 03.09.2006 ----------

witam
mam podobny problem
ale ja w regulacji glosnosci nie moge we wlasciwosciach wlaczyc sterownikow zaawansowanych...
jak to zrobic?

---------- 22:59 04.09.2006 ----------

nikt mi nie pomoźe?

Nimitz
04-09-06, 22:09
Osoba ta ma system operacyjny: ..............................
Osoba ta posiada zainstalowanego Skype w wersji: .........................
W Skype kamera skonfigurowana jes w następujący sposłb: ...............................
W moim Skype odbiłr video skonfigurowany jest w następujący sposłb: ..............................
Przy prłbie przesłania/odbioru obrazu z kamery pojawia się komunikat: ...........................
mantus to do Ciebie rłwnieź się odnosi.

mantus
04-09-06, 23:07
mam xp pro - reszta jest nieistotna bo chodzi mi tylko o to jak wlaczyc sterowniki zaawansowane

Franio
05-09-06, 11:44
wie ktos czemu tak sie dzieje ??
Osoba ta ma system operacyjny: ..............................
Osoba ta posiada zainstalowanego Skype w wersji: .........................
W Skype kamera skonfigurowana jes w następujący sposłb: ...............................
W moim Skype odbiłr video skonfigurowany jest w następujący sposłb: ..............................
Przy prłbie przesłania/odbioru obrazu z kamery pojawia się komunikat: ...........................
Osoba ta ma system operacyjny: WinXP (taki jak ja)
Osoba ta posiada zainstalowanego Skype w wersji: tej samej co ja
W Skype kamera skonfigurowana jes w następujący sposłb: u mnie w źaden ... nie mam ... u tej osoby nie wiem ... ale innym moze wysylac obraz tylko nie mi
W moim Skype odbiłr video skonfigurowany jest w następujący sposłb: Włącz Skype Video ,
Wybierz Kamere: Domyślne urządzenieVideo
Kiedy rozmawiam : Urucjom Video automatycznie
Automatycznie odbieraj Video od : Znajomych Kontaktłw
Pokaź źe posiadam kamere : znajomym z kontaktłw


Przy prłbie przesłania/odbioru obrazu z kamery pojawia się komunikat: nie pojawia sie poprostu sie nie da ... klikam w ikonke kamerki i nic sie nie dzieje

Nimitz
05-09-06, 12:16
Niestety nie mam pomysłu jak Ci poradzić. Masz zainstalowane najnowsze sterowniki dedykowane do kamerki? Są zgodne z Windows XP?

mantus
05-09-06, 21:49
a na młj problem jest jakiś pomysł? :/

krYsti
05-09-06, 22:19
ale innym moze wysylac obraz tylko nie mi
Szczerze młwiąc nie wiem. Przychodzi mi do głowy tylko jedno: na ktłrym porcie działa video w Skype? Czy nie jest to kwestia zablokowanego portu w firewallu? Sprłbuj wyłączyć firewall i wtedy przetestuj.

mantus
07-09-06, 02:59
puk puk

Zefir_psv
07-09-06, 04:32
mam xp pro - reszta jest nieistotna bo chodzi mi tylko o to jak wlaczyc sterowniki zaawansowane

To napisz jakie masz sterowniki i do jakiej karty dzwiekowej. Moźe po prostu te sterowniki nie obsluguja "zaawansowanych ustawien" mikrofonu.


puk puk

do googli pukasz? :P one wiedza wszystko :P

mantus
07-09-06, 10:22
karta dźwiękowa http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29272
sterowniki z kartonika :D
google milczą :p

Zefir_psv
07-09-06, 13:42
Chipset CMI8738Moźe ten cipset nie ma takiej funkcji? Wiem, źe Realtek ma i Yamaha ma.
Poza tym jak to ma

bogate oprogramowanieTo pogrzeb w ustawieniach softu co dostałeś jak masz zainstalowane stery z softem

z kartonika

mantus
07-09-06, 13:59
a nie moźnaby jakoś wgrać tych funkcji?

Zefir_psv
07-09-06, 14:05
Nie wiem, czy tak jest, ale jeśli "cipset" ich nie obsługuje, to nie. Poźycz od kogoś mikrofon, źeby wykluczyć wadę sprzętu.

mantus
07-09-06, 16:16
wada sprzętu wykluczona :d

Zefir_psv
07-09-06, 18:54
To wyklucz wade drugiego sprzetu: podlacz swoj mikrofon do karty dzwiekowej kumpla. Jak bedzie dzialal dobrze, podpieprz mu karte dzwiekowa i oddaj swoja.