Zobacz pełną wersję : sposób na zaczepiaczy...
Taka gadka z napastliwcem na kompie Åźony... :D
764638 :: 20:37:00 / S 20:40:29
witaj
JA :: 20:43:26
<dresik>
JA :: 20:43:41
:[
764638 :: 20:43:59 / S 20:47:28
JA :: 20:44:00
<śpioch>
764638 :: 20:44:08 / S 20:47:37
co to za zlosnik??
JA :: 20:44:15
<brawo>
764638 :: 20:44:39 / S 20:48:06
zmeczona
764638 :: 20:44:39 / S 20:48:06
764638 :: 20:45:19 / S 20:48:47
mocno zjeta
JA :: 20:45:53
posłuchaj kolego...
764638 :: 20:45:53 / S 20:49:21
JA :: 20:46:06
właśnie rozmawiałeś z moim dwuletnim dzieckiem
764638 :: 20:46:22 / S 20:49:51
iiii....
JA :: 20:46:24
podejrzewam - moÅźna to podciÄ…gnąć pod pedofilskie zaczepki
JA :: 20:46:47
więc lepiej spadaj zanim zacznę się zastanawiać nad znalezieniem prawnika
764638 :: 20:46:57 / S 20:50:25
o kurcze
764638 :: 20:46:57 / S 20:50:25
sorrk
764638 :: 20:47:03 / S 20:50:32
nie mialem pojecia
JA :: 20:47:06
papa
NajÅ›mieszniejsze jest to, Åźe do tekstu:
JA :: 20:45:53
posłuchaj kolego...
naprawdę przy kompie siedział Kamil - 2,5 roku... I sobie klikał w obrazki... :D
Gość o numerze 764638 juÅź siÄ™ nie odezwaÅ‚...
Ja organiczam siÄ™ do ignora....
Sliweczka24
27-08-06, 22:57
Jaka szkoda, ze Kamilek nie trafiÅ‚ w taki obrazek po ktÃÅ‚rym temu Panu szczÄ™ka by opadÅ‚a :evil: JeÅ›li Twoja Åźona nie bÄ™dzie miaÅ‚a nic przeciw temu, to odznacz w zmianie statusu " Nie pokazuj wiadomoÅ›ci od nieznajomych" Nigdy nie wiadomo ktÃÅ‚Åź sie odezwie i z jakim zamiarem :?
a wystarczyłoby wprowadzić autoryzację... Ciekawe kiedy panowie z Padu-Padu wpadną na ten genialny pomysł...
Co za ludzie :/ W ogÃÅ‚le Siriah to co z ciebie za rodzic. Pierwsze zostawiasz malucha na gg a potem masz pretensje, Åźe ktoÅ› siÄ™ do Åźony odezwaÅ‚. MoÅźe wymagasz od tego usera, Åźeby byÅ‚ wrÃÅ‚ÅźkÄ…? Być moÅźe po prostu zawiodÅ‚a jego szklana kula wiÄ™c moÅźe o pedofiliÄ™ powinieneÅ› oskarÅźyć producenta :lol:
Po prostu lekko aspoÅ‚eczny jesteÅ› i nie powinieneÅ› moim zdaniem korzystać z czatÃÅ‚w i tego komunikatora (albo zabronić Åźonie). Skoro chcesz siÄ™ oddzielić murem od reszty uÅźytkownikÃÅ‚w to zainstaluj sobie/jej MSN-a czy ICQ - wtedy sobie wyfiltrujesz kaÅźdego nieznajomego i bÄ™dziesz mÃÅ‚gÅ‚ sobie zostawiać malucha Åźeby posyÅ‚aÅ‚ obrazki znajomym.
podejrzewam - moÅźna to podciÄ…gnąć pod pedofilskie zaczepki
Co za bzdury. Za chwile bÄ™dziemy krajem takim jak USA - gdzie kaÅźdy pieniacz poda sÄ…siada do sÄ…du jak ten tylko krzywo siÄ™ na niego popatrzy. I nie mam pojÄ™cia po co podawaÅ‚eÅ› numer GG. ZwÅ‚aszcza, Åźe to ty zachowaÅ‚eÅ› siÄ™ jak osioÅ‚. Przynajmniej tak wynika z treÅ›ci tej rozmowy! Jak do mnie podchodzi osoba z ktÃÅ‚rÄ… nie chcÄ™ rozmawiać to mÃÅ‚wiÄ™ wprost - a nie przedÅ‚uÅźam gadkÄ™ Åźeby potem wywiesić jej zdjÄ™cie na kaÅźdym sÅ‚upie.
DISCLAIMER: Jakby co to od razu piszÄ™, Åźe nie chcÄ™ siÄ™ z userem o nicku Siriah umÃÅ‚wić - tak na przyszÅ‚ość, gdyby siÄ™ okazaÅ‚o Åźe to jednak dwÃÅ‚ipÃłłlatek pisaÅ‚ tego posta a prawnik skoÅ„czyÅ‚ juÅź z tym goÅ›ciem z gg i mu siÄ™ teraz nudzi :po_glowie: SwojÄ… drogÄ… to masz genialne dziecko skoro w takim wieku umie juÅź czytać i pisać!
a wystarczyłoby wprowadzić autoryzację... Ciekawe kiedy panowie z Padu-Padu wpadną na ten genialny pomysł...
WystarczyÅ‚o? Do czego? Å»eby lekkomyÅ›lni uÅźytkownicy mogli zostawiać swoje dzieci bez opieki przed komputerem? WystarczyÅ‚oby poÅ›wiÄ™cić 5 sekund, Åźeby wygasić pulpit albo nacisnąć opcjÄ™ "niedostÄ™pny". Nie kaÅźdy uÅźytkownik potrzebuje takiej ochrony jak paruletnie dziecko a nacisnąć przycisk ingnoruj to dokÅ‚adnie 5 sekund roboty. SprawdzaÅ‚em, dziaÅ‚a doskonale. WystarczyÅ‚o by zakazać ruchu samochodÃÅ‚w i kaÅźdy mÃÅ‚gÅ‚by swoje dziecko bezpiecznie zostawić na Å›rodku autostrady, a co!
Ja organiczam siÄ™ do ignora....
No i prawidÅ‚owo. I pomyÅ›leć sobie, Åźe tutaj siedzÄ… informatycy ktÃÅ‚rzy powinni myÅ›leć logicznie. NiektÃÅ‚rzy za to z osobami z ktÃÅ‚rymi nie chcÄ… gadać - starajÄ… siÄ™ prowadzić dodatkowo bezsensownÄ… i durnÄ… dyskusjÄ™. Dla mnie to niepojÄ™te i pozbawione logiki.
R-mi strasznie wylewny jesteÅ›... ale milomi ze sie ze mnÄ… zgadzasz :)
³olaboga.... r-mi... Co¶ Ty siê stru³ czym¶, czy po prostu humor nie dopisuje? :?
Powy¿szy w±tek za³o¿y³em tako typowo humorystyczny, a Ty w dowcipie o babie z ¿ab± na g³owie doszukujesz siê filozoficznych tre¶ci i wyt³umaczenia sensu ¿ycia...
Nie bardzo jestem w stanie znale¼æ miejsce gdzie zachowa³em siê jak osio³. Nie bardzo te¿ rozumiem Twoje oburzenie.
Wiêc jeszcze raz - tym razem wy³o¿ê sytuacjê, bo mo¿e po prostu trzeba du¿o prostszym jêzykiem do Ciebie pisaæ.
Kamil siedzia³ sobie przed kompem i pyta³ sobie kolorowanki na www.minimini.pl. Podejrzewam, ¿e zaczê³o mu co¶ migaæ wiêc klikn±³. Otworzy³o siê okienko z obrazkami(podpowied¼ Okienko GG), wiêc sobie poklika³ w bu¼ki i inne obrazeczki. W miêdzyczasie podszed³em do kompa ja i zobaczy³em, ¿e Kami wysy³a do kogo¶ emotki. To sobie wymy¶li³em sposób na:
a) podniesienie ci¶nienia kole¿ce ¿±dnemu wra¿eñ w zwi±zku z korzystaniem z netu;
b) pozbycie siê typka skutecznie, bez potrzeby u¿ywania "ignore";
c) dostarczenie sobie (i Wam) kilku u¶miechów (nie dotyczy Ciebie r-mi, jak widzê);
d) poprzez umieszczenie tutaj - udostêpnienie jego nr GG, wszelkiej ma¶ci niewy¿ytym kobietkom, które chc± pogadaæ z mucho via GG.
Pomys³ zrealizowa³em metodami wy¿ej opisanymi. A ¿e bubkom bez poczucia humoru siê to nie podoba - trudno. Nigdy siê nie dogodzi wszystkim.
Siriah to co z ciebie za rodzic.
Nie Tobie to oceniaæ...
Skoro chcesz siê oddzieliæ murem...
Jaa... Takie rady to nawet w ERZE nie us³yszê... Znam parê sposobów na odgrodzenie siê od natrênych userów. Niestety jedyny - 100% skuteczny - to wyci±gn±æ wtyczkê od LAN'u.
Swoj± drog± to masz genialne dziecko skoro w takim wieku umie ju¿ czytaæ i pisaæ!
A sk±d wiedzia³e¶, ¿e mam genialnego syna? :D Ja tam jestem z tego dumny, chocia¿ nigdzie siê jeszcze tym nie chwali³em... Do rzeczy jednak - po raz drugi Ci to powiem - nie chodzi³o o to czy dzieciak umie czytaæ, czy nie. Chodzi³o o humorystyczny sposób pozbycia siê natrêta. Wg. mnie - zadzia³a³ 100%.
aspo³eczny jeste¶ i nie powiniene¶ moim zdaniem korzystaæ z czatów i tego komunikatora
kolejny psychiatra on-line... Ju¿ wiem, czemu kole¿ka z GG nie mia³ kuli kryszta³owej. Musia³ Tobie po¿yczyæ...
r-mi chodzilo o to, jak splawic zaczepiacza na GG... A nie o to, jak komuÅ› dokopać... Tylko jak zapewnić sobie spokÃÅ‚j :lol:
Za chwile bÄ™dziemy krajem takim jak USA - gdzie kaÅźdy pieniacz poda sÄ…siada do sÄ…du jak ten tylko krzywo siÄ™ na niego popatrzy
A poza tym co siÄ™ tak USA czepiasz??
chodzilo o to, jak splawic zaczepiacza na GG
Ja na forach podajÄ™ drugie gg, bo juÅź miaÅ‚am kilka nieprzyjemnych zdarzeÅ„ i pierwsze jest... moÅźna powiedzieć "zastrzeÅźone". Na tym drugim nie mam zaznaczonej opcji ukrywania przed nieznajomymi, ale nigdy nie odpisujÄ™ dopÃÅ‚ki dana osoba nie napisze kim jest i czego chce tylko "Hej, odezwij siÄ™ jak bÄ™dziesz", albo "Witam"... i czeka niewiadomo na co zamiast napisać o co chodzi. Jak mam jakiegoÅ› natrÄ™ta to blokujÄ™ i po problemie.
Siriah, pomysł świetny :lol:
A jeśli chodzi o to, jak się pozbyć zaczepiacza, to u mnie zawsze skutkuje poczęstowanie linkiem www.zanimnapiszesz.prv.pl :)
Mnie nikt od pewnego czasu na GG nie zaczepia, ale za to na Jabberze raz siÄ™ jakaÅ› laska czepiÅ‚a. Nic nie pomagaÅ‚o, adres, ktÃÅ‚ry podrzuciÅ‚a tu Adelain, wysyÅ‚aÅ‚em jej 3 razy. PomÃÅ‚gÅ‚ caÅ‚kowity ban.
MojÄ… ÅźonÄ™ kiedyÅ› jakiÅ› goÅ›ciu zaczepiaÅ‚, podpuÅ›ciÅ‚a go trochÄ™, a jak w drugim czy trzecim rzuconym tekscie spytaÅ‚, czy da siÄ™ przelecieć, to spytaÅ‚a go o aktualnÄ… ksiÄ…ÅźeczkÄ™ zdrowia i badania na HIV. WiÄ™cej siÄ™ nie odezwaÅ‚. Innym razem, na jakimÅ› czacie to chyba byÅ‚o, jak siÄ™ jakiÅ› goÅ›ciu do niej dostawiaÅ‚ w oczekiwaniu na pÅ‚atnÄ… miÅ‚ość, to mu napisaÅ‚a, Åźe ma sobie wsadzić w stacjÄ™ dyskietek i wysÅ‚ać jej odpowiedniÄ… kwotÄ™ na konto. Tez siÄ™ wiÄ™cej nie odezwaÅ‚.
W czasach gdy moja Åźona bywaÅ‚a na czatach, rÃÅ‚Åźne rzeczy siÄ™ zdarzaÅ‚y. KiedyÅ› jeden chciaÅ‚ koniecznie przyjechać na noc i pytaÅ‚ jakie wino lubi. PowiedziaÅ‚a mu, Åźe czerwone pÃłłsÅ‚odkie, ale dwie butelki, to i mÄ…Åź siÄ™ napije. TeÅź od razu skoÅ„czyÅ‚a siÄ™ rozmowa.
u mnie zawsze skutkuje poczęstowanie linkiem www.zanimnapiszesz.prv.pl
Ja korzystam z Mirandy + StopSpam plugin. Wiadomość do kogoś kogo nie mam na liście:
Nie mam cie na swojej liscie, a to znaczy, ze trafiles na malego bota i to co przed chwila napisales do mnie nie dotarlo. Jesli nie jestes automatem do wysylania reklam, zapoznaj sie z instrukcja: http://www.zanimnapiszesz.prv.pl
Jeśli spelniasz wszystkie warunki dobrej wzajemnej komunikacji - wpisz malymi literami imie egipskiego boga smierci.
Jak nie wiesz jak sie nazywa, to poszukaj na googlach :/
Zawsz skutkuje. Mam to od 2 lat i jeszcze nie dostalem zadnego lancuszka, ani reklamy :P
A dopisek na koncu jest dla "inteligentnych inaczej", ktorym zdarzylo sie do mnie dzwonic na komorke i pytac o odpowiedz dla bota :P
---------- 19:14 28.08.2006 ----------
OdkÄ…d na Skypie mam wpisane miejsce zamieszkania "Dania", ciÄ…gle mnie nagabujÄ… masy juÅź nie tylko polskich zaczepiaczy. Tupetu Åźony krYstiego nie mam, wiÄ™c niesamowicie mnie cieszy funkcja niezaakceptowania rozmowy. CoÅ› takiego by siÄ™ przydaÅ‚o na gg...
---------- 19:21 ----------
To z MirandÄ… brzmi nieźle. Czy sÄ… jeszcze inne programy z takÄ… funkcjÄ…? WÅ‚aÅ›nie dzisiaj rozmawiaÅ‚am z krYstim, Åźe zastanawiam siÄ™ nad wymienieniem aqq na inny program...
WÅ‚aÅ›nie dzisiaj rozmawiaÅ‚am z krYstim, Åźe zastanawiam siÄ™ nad wymienieniem aqq na inny program...
Toi wybierz mirande, jest swietna, natywnie nie obsluguje zadnego protokolu, tylko takie jakie sie potrzebuje uzywajac wtyczek.
---------- 20:40 28.08.2006 ----------
Czy sÄ… jeszcze inne programy z takÄ… funkcjÄ…?
W tlenie jest taka wtyczka. O ile dobrze pamiÄ™tam wchodzi w skÅ‚ad zahadum tools (taki zbiÃÅ‚r mini wtyczek).
Ale w AQQ teÅź jest zwie siÄ™ AQQ Responder - moim skromnym zdaniem jest nawet bardziej zaawansowana niÅź ta z tlena.
A wracajÄ…c do tematu to nieźle siÄ™ koleÅ› musiaÅ‚ przestraszyć. Nie wiem czy ja bym teÅź tak zareagowaÅ‚ - raczej bym ciÄ™ wyÅ›miaÅ‚ :twisted: - tyle Åźe ja nie mam zwyczaju "klikania do kogoÅ› kogo nie znam i kogo znajdujÄ™ w katalogu.
---------- 20:43 ----------
WÅ‚aÅ›nie dzisiaj rozmawiaÅ‚am z krYstim, Åźe zastanawiam siÄ™ nad wymienieniem aqq na inny program...
Toi wybierz mirande, jest swietna, natywnie nie obsluguje zadnego protokolu, tylko takie jakie sie potrzebuje uzywajac wtyczek.
A ja od dzisiaj testuję sobie AQQ i coraz bardziej mi się podoba. Miranda jakoś do mnie nie trafia - ale o gustach się nie dyskutuje, wybierzesz co ci się spodoba, albo lepiej zostań przy AQQ :twisted:
lepiej zostań przy AQQ
Problem polega na tym, Åźe odkÄ…d zmieniÅ‚am windowsa na duÅ„skiego i zainstalowaÅ‚am nowÄ… wersjÄ™ aqq, zamiast polskich liter pojawiajÄ… mi siÄ™ robaczki. Nie wiem, czy to kwestia windowsa (na angielskim nie miaÅ‚am takich problemÃÅ‚w), czy nowej wersji aqq, bo zainstalowaÅ‚am je jednoczeÅ›nie.
zamiast polskich liter pojawiaj± mi siê robaczki
Zmieñ ustawienia regionalne i dadaj polskie unicode'y. jak aqq obslguje unicode to beda polskie znaki diakrytyczne.
Zmieñ ustawienia regionalne i dadaj polskie unicode'y.
Ok, spróbujê, ale jeszcze musisz mi powiedzieæ, jak to siê robi, bom niedokszta³cona ;)
---------- 16:32 28.08.2006 ----------
Control Panel -> Regional and Language Options -> ZakÅ‚adka Advanced -> Select the language to match non-unicode programs: Polish oraz the most important: Codepage conversion tables: upewnij siÄ™, Åźe masz na liÅ›cie zaznaczone 1250 (Polish codepage).
Jak AQQ jest napisany z obsluga unicode, to po restarcie systemu powinne siÄ™ pojawić polskie krzaczki. Dodatkowo obadaj w ustawieniach klawiatury: UkÅ‚ad klawiatury - Polski programisty (nr 214), Åźeby na pewno literkami z przyciskiem ALT zwracaÅ‚y prawidÅ‚owe numery unicode.
---------- 16:33 ----------
Ten powyzej, to byl moj 256 post (2^8 = osiem kielonkow) :P
Dzięki wielkie, dobry człowieku!
Select the language to match non-unicode programs: Polish
W tej chwili mam ustawiony duÅ„ski. Czy jak zmieniÄ™ na polski, to mi nie przestanie czytać duÅ„skich robaczkÃÅ‚w? Na aqq ich nie uÅźywam, ale poza tym raczej częściej potrzebujÄ™ duÅ„skich niÅź polskich...
TabelÄ™ mam.
Nie powinno, bo bÄ™dziesz miaÅ‚a JEDNOCZEÅšNIE polskie i duÅ„skie, co najwyÅźej moÅźe trzeba bÄ™dzie zmieniać ukÅ‚ad klawiatury z "Polski programisty (214)" na jakiÅ› inny, ktÃÅ‚ry uÅźywasz.
łolaboga.... r-mi... Coś Ty się struł czymś, czy po prostu humor nie dopisuje?
Sorry widocznie nie zajarzyÅ‚em dowcipu, ale powaÅźne odpowiedzi reszty forumowiczÃÅ‚w utwierdziÅ‚y mnie w przekonaniu, Åźe mÃÅ‚wisz powaÅźnie.
r-mi chodzilo o to, jak splawic zaczepiacza na GG... A nie o to, jak komuÅ› dokopać... Tylko jak zapewnić sobie spokÃÅ‚j
Mimo to numer siÄ™ tutaj znalazÅ‚... wiÄ™c moÅźna mieć co do tego pewne wÄ…tpliwoÅ›ci.
Bo to paÅ„stwo policyjne z systemem prawnym "rozbudowanym" do granic absurdu - czym prÃÅ‚buje siÄ™ zastÄ…pić rozum i zdrowy rozsÄ…dek. U nas teÅź powoli niestety widać ten trend.
A w ogÃÅ‚le co wam tak przeszkadzajÄ… ludzie, ktÃÅ‚rzy chcÄ… pogadać? Ustawcie sobie po prostu w profilu 59 lat, jeszcze lepiej nie dawajcie Åźadnych innych danych do katalogu i juÅź nikt siÄ™ do was nie odezwie :P
Tylko znowu nie marudźcie, Åźe chcecie mieć wpisane? Nie rozumiem po co... przecieÅź katalog jest po to, Åźeby odnajdywać ludzi ktÃÅ‚rych siÄ™ nie zna bÄ…dź nie ma numeru.
Poza tym sprawa autoryzacji... czy to jakiÅ› cholernie DUÅ»Y problem jeÅ›li zamiast klikać odÅźuć klikniecie zablokuj?
Cytat:
Bo to państwo policyjne
DziÄ™ki temu na pierwszym rogu pierwszej ulicy w pierwszym wiÄ™kszym mieÅ›cie j****y czarnuch cie nie zastrzeli, albo inny p********y spyk noÅźa w brzuch 10x razy nie wepchnie. Za to, Åźe jesteÅ› biaÅ‚y. A moÅźe nie jesteÅ›? Nie byÅ‚eÅ›, nie widziaÅ‚eÅ› - nie wypowiadaj siÄ™. Ciekawe jakbyÅ› siÄ™ poczuÅ‚ jakby zamachy terrorystyczne byÅ‚y w Warszawie, a nie w NYC, czy w Madrycie, albo Londynie. I Åźeby (nie daj BoÅźe), ciebie to dotknęło. ZaÅ‚oÅźe siÄ™, Åźe polski rzÄ…d by powiedziaÅ‚: "trudno staÅ‚o siÄ™, ale to i lepiej, bo mniejsza szansa, Åźe wydarzy siÄ™ znowu". Wtedy byÅ‚byÅ› zadowolony? A moÅźe wolaÅ‚byÅ› mieć w Polsce populacjÄ™ skÅ‚adajÄ…cÄ… siÄ™ z samych czarnuchÃÅ‚w i bać siÄ™ wyjść w biaÅ‚y dzieÅ„ po chleb?
PooglÄ…daj trochÄ™ filmÃÅ‚w na googlach albo youtube jak robia czarnuchy i napadajÄ… ludzi. Tutaj to jest na codzieÅ„. A raczej byÅ‚o, dopÃÅ‚ki Giuliani w 1996 nie wprowadziÅ‚ tu ton policji. I wiesz jaka jest rÃÅ‚Åźnica? Z najniebezpieczniejszego miasta w USA NYC jest w pierwszej 10 najbezpieczniejszych metropolii. Ty chyba masz jakieÅ› chore wyobraÅźenie. Mi policjant na rogu nie przeszkadza, a tobie? MoÅźe miaÅ‚eÅ› po prostu z nimi jakieÅ› przejÅ›cia? Tak samo jak z tym motocyklista. Policjant, ktÃÅ‚ry go zastrzeliÅ‚, powinien dostac medal. Gnojkom siÄ™ wydaje, Åźe wszystko moÅźna, a gÃÅ‚wno prawda.
systemem prawnym "rozbudowanym" do granic absurdu
No zobacz, jesteÅ› ty jeden przeciwko 220 milionom amerykanÃÅ‚w, ktÃÅ‚rzy tak nie uwaÅźajÄ….... I jakoÅ› ten system prawny pozwala wszystkim Åźyć spokojnie i te twoje "absurdy" to przyznanie kupy kasy kobiecie, ktÃÅ‚ra sie oblaÅ‚a gorÄ…cÄ… kawÄ…. Tylko od "absurdÃÅ‚w" w prawie amerykaÅ„skim ludzie nie umierajÄ… z gÅ‚odu i sie nie robi wszystkich w balona wypompowujÄ…c miliony zÅ‚otych za granice. A w fantastycznym Polskim prawie sÄ… takie dziury, Åźe to jest moÅźliwe. I jeszcze konstrukcja prawa jest taka, Åźe na przykÅ‚ad Klusce teraz moÅźna naskoczyć. Ot taka drobna luka prawna i kilka milionÃÅ‚w zÅ‚otych zamiast dla dzieci na podrÄ™czniki poszÅ‚o mu do kieszeni. No sorry, ale McDonald, ani kompanie tytoniowe od takich wyrokÃÅ‚w nie ogÅ‚oszÄ… upadÅ‚oÅ›ci. Przynajmniej moÅźe firmy tytoniowe przestanÄ… dodawać zwiÄ…zki zwiÄ™kszajÄ…ce uzaleÅźnienie do swoich wyrobÃÅ‚w, co juÅź tutaj przestaÅ‚y robić. A jak jest w innych częściach Å›wiata? Podam Ci jeszcze jeden przykÅ‚ad absurdu: pijany facet chciaÅ‚ siÄ™ wydostać z knajpy przez okno w kiblu. WypadÅ‚ przez nie i zÅ‚amaÅ‚ rÄ™kÄ™. Teraz wszystkie okna sÄ… okratowane. ByÅ‚o setki i tysiÄ…ce precedensÃÅ‚w. Amerykanie inaczej patrzÄ… na Å›wiat. I nie neguj tego. Jak pisaÅ‚em wczeÅ›niej: INACZEJ, co nie znaczy źle. INACZEJ niÅź ty. A moÅźe jak ci "amerykanski imperializm" i "imperialistycznie pojmowana wolnosc" przeszkadza to ty jakies uklady z Al Kaida masz?
r-mi, czy zawsze dla ciebie wszystko jest "absurdem" i "glupota" co dziala inaczej niz ty to sobie wyobrazasz? Zazwyczaj kiedy "WSZYSTKO jest nie tak jak naleÅźy" to okazuje siÄ™, Åźe wszystko jest ok, "nie jak naleÅźy" jest tylko ta osoba ktÃÅ‚rej siÄ™ to wydaje.
Przykro mi, Zefir_psv, zmieniÅ‚am jak kazaÅ‚eÅ› i nadal nie mam polskich robaczkÃÅ‚w w AQQ. Wszystkie inne programy nadal dziaÅ‚ajÄ… jak zawsze, czyli to tylko kwestia AQQ.
W regional Settings na zakładce Languages -> Details -> Ustaw klawiature. Jak nie to AQQ nie obsługuje unicode :(
Johny_Mammonic
29-08-06, 16:10
j****y czarnuch cie nie zastrzeli
hmmm mamy tu rasiste ? w imieniu j****ych czarnuchÃÅ‚w czuje siÄ™ uraÅźony tonem twojej wypowiedzi.
Podam Ci jeszcze jeden przykÅ‚ad absurdu: pijany facet chciaÅ‚ siÄ™ wydostać z knajpy przez okno w kiblu. WypadÅ‚ przez nie i zÅ‚amaÅ‚ rÄ™kÄ™. Teraz wszystkie okna sÄ… okratowane. ByÅ‚o setki i tysiÄ…ce precedensÃÅ‚w.
Ja sÅ‚yszaÅ‚em nieco innÄ… wersjÄ™ tego faktu, Åźe gość chciaÅ‚ uciec niepÅ‚acÄ…c i coÅ› tam sobie poÅ‚amaÅ‚ i oskarÅźyÅ‚ (i wygraÅ‚) knajpke Åźe nie napisaÅ‚a Åźe wychodzenie przez okno grozi obraÅźeniami. WiÄ™c owszem amerykaÅ„skie prawo jest lepsze ;) , ingeruje w kaÅźdÄ… sferÄ™ Åźycia nie zostawiajÄ…c obywatelom zbytniego wyboru, ale obywatelom to odpowiada bo to zwalnia od myÅ›lenia a z tym przynajmniej na poziomie ogÃÅ‚lnorozwojowym to chyba u amerykaÅ„ÃÅ‚w coraz ciÄ™Åźej .
Cholera OFF sie nieco zrobił więc EoT.
Coby w temacie być , to Siriah Å›wietny pomysÅ‚ :brawo: a co do pewnych malkontentÃÅ‚w , to panie/panowie jak juÅź pisano sÄ… wtyczki rÃÅ‚Åźne, poza tym klikniÄ™cie x tudzieÅź zablokuj to teÅź niewiele pracy. A jak ktoÅ› ma ochotÄ™ zaÅ‚atwić to w ciekawszy sposÃÅ‚b to popieram !
Zefir tylko potÄ™ga USA wyrosÅ‚a na niewolniczej pracy tych jak to okreÅ›liÅ‚eÅ› je*anych czarnuchÃÅ‚w. KazaÅ‚ wam ktoÅ› ich Å›ciÄ…gać z afryki, Åźeby robili za darmo? SwojÄ… drogÄ… to dziwne, Åźe kiedy uroÅ›li w siłę nie powyrzynali wszystkich biaÅ‚ych za to co im zafundowali.
Podam Ci jeszcze jeden przykÅ‚ad absurdu: pijany facet chciaÅ‚ siÄ™ wydostać z knajpy przez okno w kiblu. WypadÅ‚ przez nie i zÅ‚amaÅ‚ rÄ™kÄ™. Teraz wszystkie okna sÄ… okratowane. ByÅ‚o setki i tysiÄ…ce precedensÃÅ‚w.
Za niedÅ‚ugo zakratujecie drzwi wyjÅ›ciowe wszystkich domÃÅ‚w jak jakiÅ› uchlany matoÅ‚ siÄ™ poÅ›liźnie i zÅ‚amie sobie nogÄ™ na ulicy. Trzeba tylko poczekać aÅź w knajpie wybuchnie poÅźar i jakas ofiara losu siÄ™ udusi bo nie bÄ™dzie mogÅ‚a wyjść przez okno w kiblu :lol: Co wtedy zrobiÄ… amerykanie? MoÅźe w ogÃÅ‚le zabroniÄ… budowania kibli a goÅ›cie bÄ™dÄ… lać koÅ‚o drzewa w ogrÃÅ‚dku... do chwili aÅź ktoÅ› pomyÅ›li Åźe to drzewo jadalne i poÅ‚amie sobie zÄ™by :lol: Wiesz masz racjÄ™ ja nigdy nie zrozumiem prawodastwa USA - bo Åźeby to rozumieć trzeba chyba być idiotÄ…, moÅźe wtedy bym powiedziaÅ‚ "to dobre prawo, chroni mnie - bo nie wiedziaÅ‚em, Åźe suszarki do wÅ‚osÃÅ‚w nie moÅźna uÅźywać w wannie a tak to mi producent napisaÅ‚"
ale obywatelom to odpowiada bo to zwalnia od myÅ›lenia a z tym przynajmniej na poziomie ogÃÅ‚lnorozwojowym to chyba u amerykaÅ„ÃÅ‚w coraz ciÄ™Åźej.
Taaaaaaak CIĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘŻEJ :D Bo nie ma jeszcze takiego prawa ktÃÅ‚re zabrania im jeść fastfoody (chociaÅź byÅ‚ precedens, Åźe sÄ…d zabroniÅ‚ jakiejÅ› kobiecie przypominajÄ…cej sÅ‚onia jedzenia - Åźeby schudÅ‚a :lol: :lol: ). IMO w USA ÅźyjÄ… najwiÄ™ksi idioci na tej planecie. Bo jak inaczej nazwać sytuacjÄ™ takÄ… Åźe np. jeÅ›li producent pÅ‚ynu do akumulatorÃÅ‚w nie umieÅ›ci na opakowaniu ostrzeÅźenia "nie jadalne" i ktoÅ› poda to w domu do kurczaka to za gÅ‚upotÄ™ kogoÅ› innego odpowie producent.
Za niedÅ‚ugo pewnie bÄ™dÄ… hodować ludzi na fermach w boksach 5x5, Åźeby sobie krzywdy nie zrobili.
Tylko od "absurdÃÅ‚w" w prawie amerykaÅ„skim ludzie nie umierajÄ… z gÅ‚odu i sie nie robi wszystkich w balona wypompowujÄ…c miliony zÅ‚otych za granice.
Tak w USA nie ma biedy :lol: Polecam zainteresować siÄ™ jak tam ÅźyjÄ… niektÃÅ‚rzy polacy. Jak masz maÅ‚o kasy to stać ciÄ™ najwyÅźej na mieszkanie w piwnicy, nie masz nawet kumpli bo jesteÅ› po prostu spoÅ‚ecznym zerem. A dlaczego USA uwaÅźane jest za kraj bogaty? Bo majÄ… najwiÄ™cej prawnikÃÅ‚w i korporacji pijawek ktÃÅ‚re czerpiÄ… korzyÅ›ci z wyzyskiwania i Å‚upienia caÅ‚ych narodÃÅ‚w. "Podpalanie pÃÅ‚l naftowych - zbrodnia wojenna" mÃÅ‚wi ci to coÅ› moÅźe? Przez prawo USA umierajÄ… setki tysiÄ™cy ludzi - rÃÅ‚Åźnica jest taka, Åźe tylko część ma US obywatelstwo i tylko część z gÅ‚odu.
Co do paÅ„stwa policyjnego to zgadzam siÄ™, Åźe jeÅ›li policjant jest na kaÅźdym rogu to dobrze. Jednak w USA policja jest bezkarna radzÄ™ pooglÄ…dać na google rÃÅ‚wnieÅź filmy jak zachowujÄ… siÄ™ oni wobec "ofiar" zatrzymaÅ„ ktÃÅ‚rzy np. przejechali na czerwonym Å›wietle, skorzystali z usÅ‚ug prostytutki czy nie zrobili nic. Znajomych ktÃÅ‚rych "zÅ‚apali" nad ranem na przejechaniu przez stop bez zatrzymania najpierw wywlekli z samochodu, potem sprowadzili do parteru", skuli a najlepsze byÅ‚o to, Åźe caÅ‚y czas mierzono do nich z pistoletu. Ja bym siÄ™ bardziej obawiaÅ‚ amerykaÅ„skiej policji niÅź czarnuchÃÅ‚w bo niewiadomo kiedy takiemu komuÅ› wpadnie do Å‚ba, Åźeby mnie "w majestacie prawa" zastrzelić za krzywe spojrzenie. Tak samo jest z terroryzmem. Ilu ludzi tam ginie rocznie z tego powodu? 1000-2000? Ale to doskonaÅ‚y pretekst do caÅ‚kowitej i nieograniczonej inwigilacji, szantarzu firm trzecich oraz odebrania caÅ‚emu narodowi resztek swobÃÅ‚d obywatelskich. Z resztÄ… prawo USA jest dość mÅ‚ode, bez tradycji, tworzone "pod" wielkie korporacje a czÅ‚owiek ma tam do powiedzenia tyle co nic. Z tym chyba siÄ™ zgodzisz.
w imieniu j****ych czarnuchÃÅ‚w czuje siÄ™ uraÅźony tonem twojej wypowiedzi
Cieszy mnie to. widziales kiedys czarnucha, albo rozmawiales? Pewnie nie, ale to nie przeszkadza Ci sie wypowiadac.
ingeruje w kaÅźdÄ… sferÄ™ Åźycia nie zostawiajÄ…c obywatelom zbytniego wyboru
To sÄ… wÅ‚aÅ›nie wraÅźenia. Tylko wraÅźenia.
Kazał wam ktoś
Tylko bez "wam", ja jestem polakiem, za takiego sie uwazam i bede. I nikt mi tego nie odbierze.
potÄ™ga USA wyrosÅ‚a na niewolniczej pracy tych jak to okreÅ›liÅ‚eÅ› je*anych czarnuchÃÅ‚w
Niekoniecznie, bo wyzyskiwaÅ‚o ich poÅ‚udnie, ktÃÅ‚re przegraÅ‚o wojnÄ™ ze Stanami Zjednoczonymi. PokrÄ™ciÅ‚eÅ›, albo ktoÅ› Ci tak powiedziaÅ‚ i w to uwierzyÅ‚eÅ›.
kiedy urośli w siłę
CHyba "kiedy Stany Zjednoczone pozwoliły im się wypowiadać i zniosły segregację rasową"... bo sami się nie uwolnili.
Trzeba tylko poczekać aÅź w knajpie wybuchnie poÅźar i jakas ofiara losu siÄ™ udusi bo nie bÄ™dzie mogÅ‚a wyjść przez okno w kiblu
Jest jeszcze coś takiego jak "normy" na przykład budowlane, albo bezpieczeństwa. Polskie są rygorystyczne i dobre, ale tu w przeciwieństwie do Polski, są przestrzegane.
Wiesz masz racjÄ™ ja nigdy nie zrozumiem prawodastwa USA - bo Åźeby to rozumieć trzeba chyba być idiotÄ…
Zobacz ilu tych idiotÃÅ‚w na Å›wiecie... a moÅźe to jednak nie oni sÄ… idiotami?
wtedy bym powiedziaÅ‚ "to dobre prawo, chroni mnie - bo nie wiedziaÅ‚em, Åźe suszarki do wÅ‚osÃÅ‚w nie moÅźna uÅźywać w wannie a tak to mi producent napisaÅ‚"
Wszystko co jest produkowane dla ludzi i "idzie w Å›wiat" (suszarka, program komputerowy, gaÅ›nica) powinno być "idiotoodporne" i zawierać instrukcjÄ™, bo zawsze, czy w stanach, czy w Polsce znajdzie siÄ™ debil, ktÃÅ‚ry bÄ™dzie suszyÅ‚ wÅ‚osy w wannie. Prawo amerykaÅ„skie wÅ‚aÅ›nie jest "idiotoodporne".
IMO w USA ÅźyjÄ… najwiÄ™ksi idioci na tej planecie
Bez komentarza.
Za niedÅ‚ugo pewnie bÄ™dÄ… hodować ludzi na fermach w boksach 5x5, Åźeby sobie krzywdy nie zrobili.
I tu miÄ™dzy innymi wychodzi Twoje niezrozumienie i brak wiedzy. BÄ™dÄ…c w stanach nikt Ci nie zabroni siÄ™ pociąć, powiesić, rzucić z mostu, albo oblać gorÄ…cÄ… kawÄ…, ale jeÅ›li ktoÅ› przyÅ‚oÅźyÅ‚ do tego bezpoÅ›rednio rÄ™kÄ™ i osoba ktÃÅ‚rej staÅ‚a siÄ™ krzywda pozwie tÄ… osobÄ™ do sÄ…du to nie pozostanie ona bezkarna. WracajÄ…c do kawy. KupowaÅ‚eÅ› tu kiedyÅ› na ulicy kawÄ™? Raz nalejÄ… tyle mleka, Åźe jest letnia, raz tyle, Åźe jest gorÄ…ca. Nie masz zielonego pojÄ™cia na jakÄ… trafisz, a teraz wiesz, Åźe jak napisane jest "Uwaga, gorÄ…ce", to zimne na pewno nie jest. I takie sÄ… szczegÃłły tej sprawy. JeÅ›li ktoÅ› nalewa Ci kawÄ™ i nic nie jest napisane na kubku, to ok, prawdopodobnie jest letnia, ale jak naleje Ci wrzÄ…tku to na pewno naleje do kubka odpowiednio oznaczonego.
Polecam zainteresować siÄ™ jak tam ÅźyjÄ… niektÃÅ‚rzy polacy. Jak masz maÅ‚o kasy to stać ciÄ™ najwyÅźej na mieszkanie w piwnicy, nie masz nawet kumpli bo jesteÅ› po prostu spoÅ‚ecznym zerem
Polecam zainteresować siÄ™ głębiej sytuacjÄ… tych polakÃÅ‚w. MajÄ… papiery? NiektÃÅ‚rzy sÄ… turystami od 18 lat albo i wiÄ™cej pracujÄ…c nielegalnie. To tak samo jakbyÅ› mÃÅ‚wiÅ‚, Åźe Polska jest krajem biednych i bezrobotnych, bo biaÅ‚orusini, albo litwini ktÃÅ‚rzy do Polski przyjadÄ… bez Å»ADNYCH papierÃÅ‚w nie mieli za co siÄ™ utrzymać i jak podjąć pracy.
A dlaczego USA uwaÅźane jest za kraj bogaty? Bo majÄ… najwiÄ™cej prawnikÃÅ‚w i korporacji pijawek ktÃÅ‚re czerpiÄ… korzyÅ›ci z wyzyskiwania i Å‚upienia caÅ‚ych narodÃÅ‚w.
Nie sÄ… uwaÅźane, tylko sÄ… krajem bogatym. I nie dlatego.
Jednak w USA policja jest bezkarna radzÄ™ pooglÄ…dać na google rÃÅ‚wnieÅź filmy jak zachowujÄ… siÄ™ oni wobec "ofiar" zatrzymaÅ„ ktÃÅ‚rzy np. przejechali na czerwonym Å›wietle, skorzystali z usÅ‚ug prostytutki czy nie zrobili nic. Znajomych ktÃÅ‚rych "zÅ‚apali" nad ranem na przejechaniu przez stop bez zatrzymania najpierw wywlekli z samochodu, potem sprowadzili do parteru", skuli a najlepsze byÅ‚o to, Åźe caÅ‚y czas mierzono do nich z pistoletu.
a) nie jest bezkarna
b) wolÄ™, Åźeby do mnie plicjant mierzyÅ‚, niÅź czarnuch z ulicy
c) jak na policjanta wniesiesz skarge, stanie przed sÄ…dem, a w Polsce? A w Polsce prokurator siÄ™ czepia policji kiedy nie powinien, a kiedy trzeba ich uchodzić, bo faktycznie za duÅźo sobie pozwolili, to nie ma na nich bata....
Ja bym siÄ™ bardziej obawiaÅ‚ amerykaÅ„skiej policji niÅź czarnuchÃÅ‚w bo niewiadomo kiedy takiemu komuÅ› wpadnie do Å‚ba, Åźeby mnie "w majestacie prawa" zastrzelić za krzywe spojrzenie.
Sprawdź w statystykach ilu ludzi zostaÅ‚o zamordowanych na ulicy przez mordercÃÅ‚w, potem sprawdź ilu takich mordercÃÅ‚w zginęło z rÄ…k policjantÃÅ‚w, a potem zobacz ilu zginęło niewinnych ludzi zastrzelonych przez policjÄ™. Dziwne, co? I jakoÅ› mija siÄ™ z TwojÄ… teoriÄ…...
Ale to doskonały pretekst do całkowitej i nieograniczonej inwigilacji,
Ja z własnej i nie przymuszonej woli moge CIA powiedzieć wszystko co chcą wiedzieć, nie mam nic do ukrycia. Jeśli to zwiększy moje bezpieczeństwo, to się zgadzam.
szantarzu firm trzecich oraz odebrania caÅ‚emu narodowi resztek swobÃÅ‚d obywatelskich
Ty masz jakieÅ› poronione spojrzenie. To nie jest ZSRR. WÅ‚aÅ›nie tak tu siÄ™ dzieje przez swobody obywatelskie, a do inwigilacji czepiajÄ… siÄ™ ludzie, ktÃÅ‚rzy uwaÅźajÄ…, Åźe wolÄ… być bardziej naraÅźeni na atak terrorystyczny, niÅź być podsÅ‚uchiwani.
Z resztą prawo USA jest dość młode, bez tradycji
Dlatego nie ma tylu naleciałości z tradycji średniowiecznej i doskonale wywiązuje się ze swojego zadania.
tworzone "pod" wielkie korporacje a człowiek ma tam do powiedzenia tyle co nic
Totalna bzdura wyssana z palca.
PrzykÅ‚adem sÄ… chociaÅźby wybory. ZagÅ‚osowaÅ‚eÅ› na Wierzejskiego z LPR? Nie waÅźne na kogo. Ale wsadziÅ‚eÅ› go do rzÄ…du. Masz moÅźliwość porozmawiania z nim, lub z osobÄ… z jego otoczenia? Zajmie siÄ™ ona rozwiÄ…zaniem spraw spoÅ‚ecznoÅ›ci w ktÃÅ‚rej Åźyjesz, ktÃÅ‚ra go wybraÅ‚a i wsadziÅ‚a do kongersu? Nie bo to inaczej w PL wogÃÅ‚le wyglÄ…da. Wybierasz elitÄ™ i to TY masz do powiedzenia tyle co NIC.
Z tym chyba siÄ™ zgodzisz.
Nie mogę się zgodzić z niewiedzą, brakiem Twojego doświadczenia i bzdurami wyssanymi z palca.
-------------------------------------------
BTW: Nigzie nie stwierdziÅ‚em ani teraz, ani we wczeÅ›niejszych postach, Åźe ktÃÅ‚reÅ› prawo: amerykaÅ„skie, albo europejskie jest lepsze. Tylko nie wciskajcie mi ludzie kitu jak powyÅźej.
a taki był fajny wątek o jednym małym zbyciu natręta internetowego... :cry:
wpisz malymi literami imie egipskiego boga smierci.
Jak nie wiesz jak sie nazywa, to poszukaj na googlach :/
Za-pie-ni-ste! :D
Zmieñ ustawienia regionalne i dadaj polskie unicode'y. jak aqq obslguje unicode to beda polskie znaki diakrytyczne.
Nowa Miranda jest w wersji dla XP unikodowa, rónie¿ wiêkszo¶æ wtyczek ju¿ jest w unikodowej wersji, wiêc powinno byæ wszystko cacy.
Informacyjnie: unikod to standard wy¶wietlania znaków narodowych, który pozwala wy¶wietlaæ robaczki ze wszystkich jêzyków ¶wiata, nawet razem i przemieszane. Bardzo m±dra rzecz w przypadku, kiedy system ma siê w jednej wersji jêzykowej, a program chcia³oby siê mieæ w innej.
Informacyjnie: unikod to standard wyÅ›wietlania znakÃÅ‚w narodowych, ktÃÅ‚ry pozwala wyÅ›wietlać robaczki ze wszystkich jÄ™zykÃÅ‚w Å›wiata, nawet razem i przemieszane. Bardzo mÄ…dra rzecz w przypadku, kiedy system ma siÄ™ w jednej wersji jÄ™zykowej, a program chciaÅ‚oby siÄ™ mieć w innej.
Cool, ale AQQ nadal mnie olewa, niezaleÅźnie od wprowadzonych zmian zasugerowanych przez Zefira :(
AQQ nadal mnie olewa, niezaleÅźnie od wprowadzonych zmian
Widocznie nie obsługuje unicode :/ Nie orientuje sie, czy da sie cos w tej sytuacji poradzić.
MiaÅ‚am zamiar zmusić brata do zaprzestania uÅźywania polskich robaczkÃÅ‚w (chyba Å‚atwiej by byÅ‚o odzwyczaić go od palenia...), ale skoro Wam robaczki w AQQ chodzÄ…, to siÄ™ zmobilizujÄ™ i pogrzebiÄ™ w ich forum.