PDA

Zobacz pełną wersję : problrm z wlaczeniem przywracania systemu



korniq
13-09-06, 18:10
mam pewnien problem nie dzialaja mi pliki exe tzn skroty probowalem juz ustawia w opcjach folderow pomoglo tylko z plikami instalacyjnymi ale skrotow nadal niema moze cos pomoze przywraanie systemu ale niewiem jak moge wlaczyc przywracanie systemu inaczej niz przez "START" bo tam tez skroty nie dzialaja ?

macol
13-09-06, 18:13
napisz to po polsku, bo w obecnej wersji to jak wrłźenie z fusłw...

korniq
13-09-06, 18:19
jak uruchomic inaczej przywracanie systemu niz w "START" ?

konkordpl
13-09-06, 18:22
W Trybie Awaryjnym.

korniq
13-09-06, 18:25
W Trybie Awaryjnym. mozesz mi to powiedzeiec bardziej dosadnie ?

konkordpl
13-09-06, 18:26
bardziej dosadnie
Mogę.

www.google.pl :mrgreen:

krYsti
13-09-06, 18:53
bardziej dosadnie
Mogę.

www.google.pl :mrgreen:
konkordpl - to było w Twoim stylu :D

korniq restartujesz komputer i pomiędzy komunikatu BIOSu a oknem startowym Windowsa (musisz trafić w odpowiednie 2 sekundy) wciskasz klawisz F8. Pojawi Ci się menu, w ktłrym m.in. masz tryb awaryjny.
Jeźeli jednak punkt przywracania systemu zrobił kopię po tym, jak Ci się system wysypał, to nic to nie da. Powodzenia.

konkordpl
13-09-06, 18:55
Tam będzie kilka roznych opcji, Tryb Awaryjny z obsluga sieci, wiersz polecen i pare innych pierdłł, wybierz po prostu "Tryb Awaryjny".

Grafika będzie 16 kolorowa w 800x600 albo nawet 640x480, ale to uroki Trybu Awaryjnego :lol:

Alarmus
13-09-06, 19:01
Nie tryb awaryjny a opcja "ostatnia działająca konfiguracja" (czy jakoś tak)
Poza tym jakby udało Ci się włączyć wiersz poleceń (menu start/uruchom) to wpisz restore.

krYsti
13-09-06, 19:51
Nie tryb awaryjny a opcja "ostatnia działająca konfiguracja" (czy jakoś tak)
Poza tym jakby udało Ci się włączyć wiersz poleceń (menu start/uruchom) to wpisz restore.
Nie ma to jak fachowiec :)
Raz uźyłem przywracania systemu, na nieswoim komputerze. Efekt był taki, źe jak wczesniej się włączał, to potem przestał. U siebie zawsze to była pierwsza opcja do wyłączenia.

macol
13-09-06, 21:25
Raz uźyłem przywracania systemu, na nieswoim komputerze. Efekt był taki, źe jak wczesniej się włączał, to potem przestał. U siebie zawsze to była pierwsza opcja do wyłączenia.
niejest aź tak źle... w większości wypadkłw nieszkodzi.



Poza tym jakby udało Ci się włączyć wiersz poleceń (menu start/uruchom)
albo WIN(taki klawisz z logo windows)+ R :)

PaneQ
14-09-06, 06:07
niejest aź tak źle... w większości wypadkłw nieszkodzi.

Czasem pomaga...

Alarmus
14-09-06, 07:25
Ja nie panikuję, w moim przypadku przywracanie systemu zawsze działało poprawnie, najwidoczniej krYsti miał pecha. ;)
Aaaa krYsti pod Suse nie to przywracanie o ktłrym młwimy! :D

macol
14-09-06, 12:44
Czasem pomaga...
Wszystko zaley od tego jak czsto robi si punkty przywracania, czy w trakcie tworzenia punktu zamiast uytkownika systemem rzdzi jaki nie podany twr...
Osobicie na adnym pc nie uywam-> tam gdzie by to miao sens jest w98, a tam gdzie jest xp ->zasyfiony pc brata, laptop-> prostszy jest formacik i ponowna instalacja systemu z specjalnie przygotowanej pytki... podobnei pc'ty znajomych...

korniq
14-09-06, 18:57
niestety pomoga lae na chwile czyli kilka minut potem znow znikaja wszystkie skroty :/ wyglada jak jakis wirus :((( mam ten sam problem juz drugi raz .

macol
14-09-06, 19:26
wyglada jak jakis wirus
jak wygląda na wirus to proponuje program antywirusowy... :mrgreen:

wielkibrat
08-09-14, 10:08
W internecie masz wszystko dokładnie opisane - różne przypadki.

AliEmil
08-09-14, 12:26
dzięki za artykuł