Zobacz pełną wersję : Co warto zwiedzić w Barcelonie?
W przyszłym tygodniu jadę do Hiszpanii na wakacje - co warto zwiedzić w Barcelonie?
Jak bÄ™dziesz tam rÃÅ‚wnieÅź wieczorowÄ… porÄ… to na 100% musisz zobaczyć jak fontanny taÅ„czÄ… w rytm muzyki - zajefajne widowisko. Kieruj siÄ™ na Palao National.
Zobacz rÃÅ‚wnieÅź koniecznie, (jeszcze chyba) budowany od przeszÅ‚o stu lat koÅ›ciÃłł Sagrada Familia - dzieÅ‚o rozpoczÄ™te przez Gaudiego - coÅ› piÄ™knego! PrzypatrujÄ…c siÄ™ Sagrada Familia, moÅźesz zaobserwować zmieniajÄ…cy siÄ™ styl architektury ;)
Polecam oczywiÅ›cie rÃÅ‚wnieÅź stadiony - zarÃÅ‚wno Olimpijski jak i Camp Nou wraz z muzeum - mÃÅ‚zg staje ;)
Jak juÅź siÄ™ zmÄ™czysz bieganiem po Barcelonie to spokÃÅ‚j i odpoczynek dla stÃÅ‚p znajdziesz w miejskim parku - Park Güell - jak tam piÄ™knie!
Gdyby nie taśma video, nigdy bym nie uwierzył w to co widziałem ;)
MuszÄ™ jednak przyznać, Åźe w trakcie krÃÅ‚tkich powrotÃÅ‚w do rzeczywistoÅ›ci, Barcelona podobnie jak Wenecja jest (moÅźe byÅ‚a) deko zapuszczona, znaczy siÄ™ brudnawa.
OgÃÅ‚lnie jednak wraÅźenia i wspomnienia bardzo pozytywne :)
A to znacie?
UliczkÄ™ znam w Barcelonie,
z uliczki wybiegnie Boniek…
Niestety, nie znam nazwy tej uliczki. MoÅźe ktoÅ› pomoÅźe? :D
A poza tym, zaraz na ciebie konkordpl napadnie… :P
http://pl.wikipedia.org/wiki/Barcelona - i za owÄ…Åź:
http://barcelona.miasta.org/
Tak, te fontanny sÄ… piÄ™kne :) WidziaÅ‚em to na wÅ‚asne oczy. NaprawdÄ™, zapiera dech w piersiach. OprÃÅ‚cz tego gorÄ…co polecam zwiedzenie stadionu oraz muzeum w nim znajdujÄ…cego siÄ™. Bardzo fajna sprawa :) Barcelona pomimo Åźe trochÄ™ brudno wyglÄ…da, nie jest zapuszczona, choć jednak pomijajÄ…c część "turystycznÄ…" to reszta trochÄ™ Warszawe przypomina :P
By³em, wróci³em, naprawdê warto tam pojechaæ!! Miasto jest potê¿ne, ci±gle têtni ¿yciem a projekty Antoni Gaudí'ego s± osza³amiaj±ce.
MoÅźe jakiÅ› maÅ‚y fotoreportaÅźyk w galerii FDI? ;)
Z chęcią bym się podzielił fotkami, ale niestety nie mam jeszcze aparatu.. ;(
Następnym razem..
Niestety, nie znam nazwy tej uliczki. MoÅźe ktoÅ› pomoÅźe?
La Rambla?
Kilometrowej dÅ‚ugoÅ›ci deptak, (...) Zazwyczaj peÅ‚en jest ulicznych przedstawieÅ„, straganÃÅ‚w i kawiarenek na wolnym powietrzu. La Rambla kipi Åźyciem przez całą dobÄ™. Wikipedia
Super miejsce. TysiÄ…ce ludzi z caÅ‚ego Å›wiata. OsobiÅ›cie zachwycaÅ‚em siÄ™ potÄ™Åźnymi drzewami posadzonymi wzdÅ‚uÅź deptaku po obu stronach ulicy i bÅ‚aznami poprzebieranymi za praktycznie rzecz biorÄ…c wszystko. WidziaÅ‚em miÄ™dzy innymi faceta przebranego za pomnik. ByÅ‚ on pomalowany specjalnÄ… farbÄ…. Tak byÅ‚em pochÅ‚onÄ™ty wszystkim do okooÅ‚a, Åźe przez przypadek siÄ™ o niego oparÅ‚em, bo nie zwrÃÅ‚ciÅ‚em uwagi, Åźe to czÅ‚owiek.. ;-)
Camp Nou - obowiązkowe miejsce do odwiedzenia przez kibica piłkarskiego. Najlepiej 'wbić' się w sezonie na mecz.
BartekMazak
28-10-12, 15:03
ja pewnie ruszyłbym zwiedzać śladami filmów Woodyego Allena z wątkami Barcelony..
magiczne miasto
A może odkryć starą Barceloną jak z powieści "Katedra w Barcelonie", albo nieco młodszą z powieści "Cień Wiatru" ?
oplaca sie zobaczyc wszystko ;d a jeszcze wiecej uda Ci sie zobaczyc jak polecisz tam naprawde tanio wiec nie zwklekaj tylko wchodz na strone : (reklama)
masterchef
24-05-13, 13:41
kurde strasznie mnie teraz zachęciliście do wypadu na wakacje właśnie do tego miasta, napiszcie jeszcze proszę o ile ktoś wie jakie są tam warunki na plażowanie ;)
ja też niedługo udaję się do barcelony i spędzam tam 5 dni. W tym czasie zamierzam chłonąć miasto, słyszałem że miasto jest bardzo przyjazne rowerzystą, więc fajnym pomysłem jest pozwiedzanie miasta na rowerze.
Barcelona Barcelona----obowiązkowo do odwiedzenia !! Piękne miasto, piękne plaże POLECAM !
Hej.. byłam z Moim w Barcelonie na 3 dni. I wiemy, że to zdecydowanie za mało :( jest tyle pięknych miejsc do zobaczenia! Ogrody, plaże, zabytki. Mnie najbardziej urzekły fontanny i ogrody Gaudiego :) Sagrada Familia - przepraszam, ale nie :P
Dla mnie i moich dwóch synów którzy namawiają mnie na wyjazd na weekend do Barcelony jest jedno najważniejsze miejsce niczym świątynia - to oczywiście Camp Nou.
masterchef
27-12-13, 10:45
Barcelona jest piękna. Nawet najlepiej wykonane zdjęcia cyfrowe nie oddadzą uroku tego miejsca. Przepiękne budowle Antonia Gaudiego, Sagrada Familia, i oczywiście stadion narodowy..piękny, robi wrażenie. To miasto ma swój czar:)
Grzesiek87
07-01-14, 13:28
ja polecam zobaczyć stadiony :) prawdziwe perełki
No stadion na pierwszym miejscu :)
Grzesiek87
09-01-14, 08:55
No stadion na pierwszym miejscu :)
No baaa :D pewnie!