PDA

Zobacz pełną wersję : transfer ftp



parachutes
16-12-06, 10:02
hej mam taki problem, mianowicie z jakiego programu ftp bym nie korzystal (crystal, Total Commander) czy nawet Internet Explorera, po polaczeniu do mojej bazy danych nie moge wysylac plikow na nia! wysyla mi sie np 57% malego pliczka i przestaje nagle. Widac to np na wykresie slupkowym, dwie wysokie kolumny a potem wszystkie po kolei w prawo na "0". Tak samo mam problemy z pisaniem na forach, czasem nie moge napisac posta bo przy wysylaniu wszystko jest ok az do momentu kiedy.. pojawia sie biala strona :clown:

Piotrek
16-12-06, 14:45
ekspertem nie jestem ale wygląda jakby coś Ci przycinało albo blokowało łącze...moze masz radiowe?

parachutes
16-12-06, 15:12
mam bezprzewodowe, ale koledzy z ktorymi mieszkam korzystaja z tego samego acces pointa.. mi sie wydaje ze to w konfiguracji mojego kompa, ale ze zadne skarby nie moge zlokalizowac co ani jak to zmienic? moze firewall (sygate personal firewall pro)?

EDIT: ustalilem wlasnie. To to, kliknalem allow all i dziala uploadowanie.. Troche poczytam jak go skonfigurowac, bo nie chce zeby na wszystko pozwalal, ale przynajmniej juz dziala normalnie.. :) do zamkniecia, wyrzucenia.

pzdr

Piotrek
16-12-06, 15:20
mozliwe ze firewall, a nie masz moze dodatkowo włączonego wbudowanego firewalla windowsa?

Sprawdz jakie masz ping-i do koległw i do serwerłw zewnętrznych. Jeźeli często Ci sie zdarza "upłynął limit czasu źądania" to masz problem z infrastrukturą.

parachutes
16-12-06, 15:43
mam wlaczony tez ten windowsowy (mam xp prof. sp2).. no i chyba wylacze oba. Bo kolega wytlumaczyl mi ze mamy firewalla sprzetowego i nie ma sensu korzystanie z dodatkowych. Komunikat "upłynął limit czasu źądania" mnie ostatnio przesladowal zbyt czesto.. Ale juz wszystko dziala. Nasza siec jest zbudowana w ten sposob ze neostrada idzie do sasiada, od ktorego kablem trafia do acces pointa u nas w mieszkaniu i z acces pointa bezprzewodowo rodzielana jest na 8 kompow.

Jurgi
16-12-06, 16:09
Jak wyłaczysz oba, to sprzętowy firewall zapewne ochroni cię przed niespodziankami z Internetu, ale nie przed ewentualnymi dowcipami koległw. ;) Zaleźy więc, jakich masz koległw.
Proponowałbym jednak jakiegoś f-lla mieć, wybrać sobie coś lekkiego, źeby nie muliło kompa. A przyda się choćby dlatego, źe się szybciej połapiesz, źe np. jakiś trojan, czy szpiegus łączy się z netem, jak coś złapiesz. Tu masz fajny wybłr darmowych (http://www.darmoweprogramy.org/programy/firewall.php), przykładowo.

parachutes
16-12-06, 21:48
super dzieki za rade i za linki, mysle ze pozostane przy tym Sygate Personal Firewall ale bede go wylaczal kiedy bede potrzebowal cos wyslac na ftp, albo napisac nowy temat (szybka odpowiedz dziala z wlaczonym). A i poszukam w konfiguracji jakichs ustawien zeby dzialalo mi tak jak chce..

jeszcze raz thx!

Jurgi
16-12-06, 22:24
Przede wszystkim: nie uźywaj dwłch f-lli na raz (to samo tyczy się antywirusłw).
To jak wynająć do ochrony obiektu dwie ekipy: jedną z kibicłw Legii, a drugą kibicłw Widzewa… :P

ratel83
30-07-07, 08:45
O przydatny link z tymi drmówka mi napewno sie przyda.. :)