PDA

Zobacz pełną wersję : Linksys WRT54GX - problem z IP



zoltar64
18-02-07, 21:42
Witam co może byc przyczyną że komp nie widzi routera po wpisaniu IP 192.168.1.1 czy to jest prawidłowe IP surowego routera. Za pierwszym razem zobaczył, nawet dał się spingować jednak po próbie skonfigurowania go do IP dostawcy netu milczy jak zaklety.

macol
18-02-07, 21:47
1. zobacz w instrukcji
2. spróbuj 192.168.0.1


po próbie skonfigurowania go do IP dostawcy netu
Co przez to rozumiesz?

zoltar64
18-02-07, 21:50
Instrukcji niestety brak. wpisywaliśmy też i to IP chociaż to od D-Linka ale bez skutku. za pierwszym razem zgłosił sie na adres z dwoma 1.

macol
18-02-07, 22:52
Moment. Jakiego D-Linka? Może coś więcej powiesz o tej sieci? Bez tego to pomoc znajdziesz tylko w dziale wróżek i magicznych kul.


Instrukcji niestety brak.
Tutaj (http://google.com) powinna być

michal
19-02-07, 14:13
Witam , nie jestem jakims specem od sieci ale proponuje zrobic tak :

1. wydaje mi sie ze powinienes ustawic IP komp z ktorego administrujesz AP na adres ktory nalezy do sieci AP bo inaczej komp nie bedzie widzial AP.
2. restet AP do ustawien fabrycznych i jeszcze raz pokmiń.

daj znac czy to pomoglo :)

zoltar64
19-02-07, 15:40
Router jest jak w temacie i jego IP 192.168.1.1 powino działać, natomiast IP 192.168.0.1 jest w routerach D-Link. Mimo to nie działa żadne. Problem nie w tym że nie działa net co zrozumiałe, tylko nie moge skomunikować się z ruterem. (otwierając okno przegladarki IE lub Opera i wpisując IP jw.) Dzięki za adres Google bo waszego forum szukałem wpisując różne kombinacje liter w oknie adresu stronu i wreszcie po wielogodzinnym trudzie znalazłem. Co do sieci to pragnę rozdzielić internet na komp stacjonarny i lapka w przyszłości na konsole, to wszystko.

robczu66
15-09-10, 23:11
Mam połączenie z bezprzewodową a nie chce łączyć z serwerami .Coś się stało w moim laptopie ponieważ drugi normalnie hula.Proszę o pomoc