PDA

Zobacz pełną wersję : Okno w TurboPascal'u



PerkoS
27-02-07, 21:33
Witam! :razz:
Wie ktoś może jak napisać program w zmaksymalizowanym okienku ? i żeby okienko było zawsze zmaksymalizowane ?

Alpha
03-03-07, 23:59
Witam! :razz:
Wie ktoś może jak napisać program w zmaksymalizowanym okienku ? i żeby okienko było zawsze zmaksymalizowane ?
Zaraz. Sprecyzuj czy chcesz pisac program dosowy w Turbo Pascalu
czy windowsowy? Wtedy to inna rozmowa.

stilgar
04-03-07, 01:25
w Turbo Pascalu nie widzialem, zeby byly jakies okienka :)

a jesli piszesz w Delphi, to masz tam artybuty obiektu form, które odpowiadaja za wielkosc okna - maksymalizacja to bodajże "maximized"

i doprecyzuj pytanie, bo nie bardzo wiadomo o co w nim chodzi i o co pytasz, a to na pewno bardzo nam utrudnia pomoc ;)

PerkoS
04-03-07, 20:15
Chodzi o Windowsowy ! chodzi o to że program, jaki tam sobie napisze będzie na pełnych wymiarach

stilgar
05-03-07, 09:41
ale napisz coś więcej! jaki to program, jaka jest wersja tego w czym go piszesz, z takiego lakonicznego sformułowania ciężko jest coś wywnioskować

(im dokładniej opiszesz swój problem, tym lepiej ci pomożemy)

RRybak
05-03-07, 18:55
No przecież jest jak byk - jak NAPISAĆ program, żeby był w MAKSYMALNYM okienku. Bierzemy notatnik, maksymalizujemy i piszemy ;)

A tak bardziej poważnie, to pochwal się przynajmniej W CZYM piszesz i jakiego rodzaju to ma być aplikacja (16bit/32bit/TurboVision/Delphi/Konsola/VCL)???

corey
20-04-07, 14:02
Wciśnij alt+enter