PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę o pomoc



Kszychu_organista
22-03-07, 14:37
Zacznę od tego - podam dane mojego kompa, zeby pomoc w rozwiazaniu problemu. Otóz mam Windows XP Prof., grafike Nvidia Geforce 7600 GT, procka dual core 6300 2x1.8, 1 Gb RAM DDR2. Sterowniki wszystko najnowsze jakie moga byc.
A problem jest taki: kupilem gre (oryginal, nie zaden pirat) C&C The First Decade. Znajduje się tam 12 gier. Podczas uruchamiania każdej z nich gra wiesza sie. Każda gra. Nie wiem co jest grane :placz: wszystkie wymagania sprzętowe są spełnione. Proszę bardzo o pomoc, z góry wielkie dzięki.

Organista

Kszychu_organista
22-03-07, 16:14
taak, próbowałem... i nic niestety nie dało
Nortona tez wylaczylem i nic. Gry dosłownie po 1 sekundzie przestają działać. A u znajomego chodzą, wiec płyta jest dobra...

Kszychu_organista
22-03-07, 16:20
niee, nie skanowalem. Tylko wlaczony byl firewall nortona. A z ta zgodnoscia to nie sadze, bo zainstalowac te gry mozna tylko pod windows XP. Acha. Dodam jeszcze ze inne gry chodza jak trzeba

DragonFire
30-03-07, 11:30
a ja dodam, e mam ten sam problem, Galaxy 7600 GT...

warcraft 3 - pynnie max detali i co tam jeszcze
spelforce - pynnie...
trains&trucks tycoon - zwiecha po 2 sekundach od pokazania sie menu (caego systemu)
wygaszacz ekranu Euphoria - zwiecha po 1 sekundzie
flatout - pynnie
settlers 2; dziesiciolecie - pynnie
trackmania sunrise extreme - zwiecha po okoo 4 sekundach, po jakiej minucie pynnie...

ja sie pytam, co k. jest nie tak!!!!!!!!!!?????????
jakie maj by opcje w biosie, eby chodzio normalnie + jakie maja by w sterach nvidii?????

poprzednio miaem winfast fx5700 i nie byo takich problemw (wszystko chodzio, cho na minimum detali)

stery najnowsze, system nowiutki - dopiero zainstalowany, stery do wszystkiego ostatnio cigane jakie 4 dni temu... (znaczy, te ktre podejd ;p)
nie wiem co zrobi z fast write - ktry to podobno wicej szkodzi ni pomaga, wic go wy. w biosie i w riva tuner - bo inaczej sie nie da. ale to nic nie zmienia. a psia ma akurat lubiem gra w T&T tycoon'a :cry: :evil:

maciolek1
04-06-07, 09:37
Może problem stanowi procesor? Nie miałem do czynienia z 2-rdzeniowymi ale czytałem na innych forach o możliwości przydzielania rdzeniom innych zadań. Może te gry głupieją jeśli nie przydzieli im się konkretnego rdzenia? Kiedyś zdażały się problemy ze zwiechami gdy małowymagające gry próbowało się uruchamiać na zbyt szybkich procesorach.

RRybak
04-06-07, 10:38
Zerknij na ten program http://www.majorgeeks.com/Win2000_Launcher_d438.html
U mnie pomogło z mnóstwem starszych gier na procku dwurdzeniowym (ustawiasz, że mają się uruchamiać na tylko jednym).