PDA

Zobacz pełną wersję : NEOSTRADA TP...



Nimitz
01-09-04, 20:54
Neostrada TP, czyli szybki i stały dostęp do internetu. Szybki - niesądze. Srednia wartość transferów z serwisów polskich i zagranicznych dla opcji (aktualnie) 640kbit/s wynosi raptem 430-430. Specjaliści z TP zapewniali, że przesiadka z 512 na 640, która związana jest z obniżeniem VAT`u (który zostanie najprawdopodobniej znów zostanie podniesiony) spowoduje podwyższenie prędkości transferu. Niestety zamiast przyspieszyć, Neostrada zwolniła. Płacimy za 2/3 faktyczniej usługi. Kolejnym "cudem" ma być wprowadzenie dla opcji 640 kbit/s przyspieszenia do 1Mbit/s. Jeśli to przyspieszenie będzie wyglądało tak jak w przypadku z 512 na 640, to możemy płacić 2 razy drożej niż powinniśmy, bo transfer będzie połową oferowanej przez TP prędkości. To naprawdę żenujące, ale to nie koniec rewelacji. Jak informował Dziennik Internautów oraz wszystkie inne serwisy z branży IT TP postanowiła wprowadzić 5 GB miesięczny transfer plików. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że są ludzie, którzy nie ściągają plików z internetu, żadnych filmów, muzyki czy czegokolwiek co nie jest legalne i zostaną strasznie pokrzywdzeni. Żeby wykorzystać w ciągu tygodnia (i to bez specjalnego wysiłku) cały limit jakim TP nas uraczy wystarczy oglądać transmisje strumieniowe - audycje radiowe, telewizyjne, animacje, czy cokolwiek innego. Postaram się przytoczyć Wam prosty przykład jak szybko można się pozbyć tych 5GB limitu...

1MBit/s to 128 kB/s realnego transferu. Czyli w ciągu minuty ściągamy 7680 KB - 7,5 MB. W ciągu godziny człowiek oglądający bądź słuchający muzyki przy takim transferze wykorzysta 450 MB. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że podczas pracy na komputerze lubię posłuchać dobrej muzyki. Dziennie pracuję jakieś 3-4 godzinki. Prostym rachunkiem obliczam, że dziennie wytransferuję jakieś 1350-1800 MB. Idąc dalej mogę śmiało stwierdzić, że w ciągu tygodnia wykorzystam nie 5GB (czyli 5120 MB) a jakieś 9450-12600MB. Napisałem, że jest to przykład w którym wcale nie używam jakichś liczb z kosmosu, tylko realne liczby. Licząc nawet, że będę słuchał tej muzyki czy oglądał TV przy połowicznym transferze daje to liczby, które pokazują jak łatwo wykorzystać cały limit w ciągu tygodnia. A gdzie obsługa poczty, gdzie surfowanie po stronach WWW? Czy ktoś z Was ma pomysł jak pokazać "specom" z TP jak bardzo krzywdzą klientów?

P.S. Nie jestem wrogiem TP, ale wydaje mi się, że chęć zysku i realizacji planu marketingowego zasłoniła im zdrowy rozsądek, co prowadzi tylko do pokrzywdzenia klientów i do spadku i tak bardzo niskich notowań firmy. Taka polityka może prowadzić tylko do zmienjszenia liczby klientów.

konkordpl
01-09-04, 21:03
Oficjalne oswiadczenie TP:


Dotychczasowi użytkownicy neostrady tp, którzy nie zdecydują się na skorzystanie z nowych opcji, będą mogli korzystać z usługi na wcześniejszych zasadach.

Więc jesli masz opcje 640 kbit/s to sie nie przejmuj i nie podnos paniki. : - )

Nimitz
01-09-04, 21:38
Konrad :
1. Nie można podnosić paniki, można wywołać panikę... ;-)
2. Czyli uważasz, że TP dobrze zrobiła? Że dyskryminuje wielu ludzi, którzy korzystają z internetu wg ich sloganu, czyli szybko i stale? Czy opcja 1Mbit ma być przeznaczona dla ludzi, którzy korzystają z internetu raz w tygodniu po 2-3 godzinki? Czy to nie nabijanie klienta w butelke? Wydaje mi się, że jest to strzał samobójczy...

Czy ktoś orientuje się, czy nie można uniemożliwić TP prowadzenia takiej taryfy?

konkordpl
01-09-04, 21:46
Nimitz, polityka TP jest dupna dla klientów - ale dobra dla TP. I dlatego TP to monopolista.

SQR
02-09-04, 03:37
Dobra prawie wszystko jest zgodne z tym co napisales . Ja wzielem se neo 512kb jakies rok temu . Maksymalnie jak cos sciagalem to osiagalem 52 KB . Jak podniesli do 640 (tu akurat nie wiem o co chodzi bo w polaczeniu wyskakuje mi ze mam 768) to ciagne z 68KB na maksa mniejsza w to - i tak to sie nie kalkuluje! Ale ok to jeszcze da sie przerzyc , bo w przeciwienstwie do moich kumpli u mnie wszystko dzialalo stabilnie - nie rozlaczalo sie do ....... okolo 3-4 dni temu ( Wtedy wlasnie ujrzalem cudowna reklame tEPSY -neo 1024) Rozlacza sie okolo 30 razy na dzien . I jak mam to rozumiec ? Umowa mi sie konczy za miesiac . Wiec chyba inteligenci z TP prubuja mi w ten sposob wytlumaczyc ze opcja 640 jest zla i powinienem wziasc se 1024. To sie nazywa dbać o klienta! Przyznam sie ze jestem zaskoczony! Normalne ze Tp ma uzytkownika gdzies tam , ale myslalem ze w ostatnim miesiacu umowy to beda mi w d**e wlazic i ze lacze bedzie smigac jak szalone! No cuz ! Rzem sie pomylil.
Odnosnie opcji 1024 to jest "idealna" dla takich ludzi jak ja . Moj komputer dziala 24h na dobe , przez caly czas sciagam filmy muzyke i inne rzeczy . Tak wiec gdybym powiedzmy mial te 80 - 90KB przy downloadzie to bym to wykorzystal w dwie doby - 48 h !!!!!!!! (Mowie tu o promocyjnym limicie 15GB :) Wiec tak placi sie 180 zl za 2 -3 dni predkosci 1MB a potem co? 32kb do konca miesiaca! Przeciez to nie jest nabijanie klienta w butelke - to zwykly bałach !!!
Najgorsze tylko to ze duzo ludzi sie na ten bałach załapie , bo im gały wyjdą jak zobaczą 1024kbps , a nie beda wiedzieli o limicie.
Więc jeżeli macie tylko możliwosc bierzcie wszystko byle by nie tP.

Krzysiek
02-09-04, 08:24
Jesli jestes jeszcze na starej umowie to idz do BOKu tpsy i zazadaj przedluzenia umowy na czas okreslony - bedziesz musial podpisac aneks. Wtedy zostaniesz przy wersji 640 bez limitow i dalej w cenie 139 zl. Jesli tego nie zrobisz przedluza ci umowe automatycznie ale na czas nieokreslony, czyli bedziesz mial dalej 640 bez limitow tyle ze w cenie 185 zl.

konkordpl
02-09-04, 16:26
Ja pierdykam, ludzie, wiecie ze jest roznica miedzy kb i kB ?
KB to kilobity a kB to kilobajty!!!

Jesli miales 512kb i osiagales 64kB to bylo dobrze!
Teraz, jesli osiagniesz przy 640kb predkosc 70-80kB to bedzie dobrze.

Krzysiek
02-09-04, 17:07
Ja pierdykam, ludzie, (...) !!!

I po co sie zaraz unosisz? Myslisz ze kazdy musi to wiedziec? Mozna wytlumaczyc cos spokojnie bez pierdykania ani pierdzenia. Szczegolnie, ze nie ma tutaj (na tym forum) zbyt wiele tego typu pytan, ani bledow...

konkordpl
02-09-04, 17:14
Bo mnie mdli jak widze, ze ktos ma pretensje o transfer, nie majac o tym zielonego pojecia. I oskrza o to caly swiat, ze ma taki a nie inny.

Lektury dla chętnych:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bajt_(informatyka)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Przedrostek_bajtów
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bit

Nimitz
02-09-04, 19:31
Konrad, proszę Cie, zawsze Cie chłopie bronie a teraz odbierasz mi nadzieje, że to wogóle ma sens... Zauważ, że moje oznaczenia i przeliczenia są poprawne. A jednak narzekam na transfer. Krzysiek ma rację. Weź się wycisz. Ja wiem, że to z racji wieku i hormonów, ale kiedyś nam za to podziękujesz :D

SQR
02-09-04, 23:39
A kto tu nie odroznia kb od kB?

Nimitz
03-09-04, 01:14
Konrad, pozatym łosiu jeden czytaj uważnie a nie się czepiasz małych i dużych literek (ja naprawdę wiem, że one mają znaczenie to na wypadek jakbyś chciał i na mnie krzyczeć... :D ). Przedmówca napisał, że przy transferze 512 kbit/s osiągnął realny transfer na dysk rzędu 52 kB czyli o 12 mniej niż wynosi transfer maksymalny (wiem też, że zależy to od bardzo bardzo wielu czynników...) Przy przesiadce na opcję 640 kbit/s osiągnął maksymalną wartość transferu równą 68 kB, czyli o kolejne 12 kB realnego transferu za mało... Teraz moje ulubione obliczenia... Maksymalny transfer przy opcji 512 kbit/s wynosi realnie (wartość zapisu na dysk) 64 kB. Jesli kolega SQR ma transfer wielkości 52 kB to znaczy, że traci 19% tego, za co teoretycznie płaci... Przy opcji 640 kbit/s z maksymalnych 80 kB otrzymuje tylko 68 kB, czyli strata wynosi 20%. Nie będę już nikogo zanudzał przybliżonymi analizami takich transferów na łącza 1 Mbit/s. Cały problem polega na tym, że ta firma okrada nas bardzo, ale to bardzo jawnie a nikt nic jej nie może zrobić. Pozatym gdzie jest Urząd Ochrony Praw Konsumenta (nazwa podobna)?! Przecież ograniczenie transferu w opcji 1Mbit/s to narusznie interesu klientów! Ludzie, ja wiem, że żyjemy w kraju bezprawia, ale czy naprawdę nawet w tym przypadku nic nie da sie zrobić?! Czekam na Wasze propozycje (zabicie pracowników TP, czy sabotaż central odpada ;-))

SQR
03-09-04, 12:22
Na początku , jak ludzie zaczeli się skarżyć na neostrade i jej jakosc , Urzad Ochrony Praw Konsumenta powiedzial , że kilka osób zwróciło się tam z tym problemem . Niestety (z jakis tam powodow ) nie moze nic z tym zrobic bo jest to problem jednostkowy . Nastepnie UOPK stwierdzil , ze : "jezeli ilosc skarg sie nasili wtedy bedziemy mogli podjac jakiekolwiek dzialania". Jak juz wczesniej napisalem to bylo dawno temu , a zyjemy w polsce wiec wiadomo ze i tak i tak UOPK nic z tym nie zrobi . bo napewno dostal wieksza ilosc skarg.Kazdy kogo znam narzeka na neostrade i nie ma takiego transferu jaki powinien miec . Po za tym tp sie zabezpieczyla . W umowie (nie pamietam ktory punkt ) ja napisane : "tp nie gwarantuje maksymalnych transferow" czy jakos tak. A jedyne co my - mozemy zrobic to
1 . Dzwonic codziennie na infoilinie neostrady , w koncu jest bezplatna i zje***ac pracownikow - za to ze nam sie cos rozlaczylo , ze mamy nendzny transfer i inne rzeczy
2. Przerzucic sie na innego dostawce internetowego
3. Glosmy gdzie sie da - jaka tpsa h****a

konkordpl
03-09-04, 13:34
Ok, Nimitz jelonku ; - ) Nie wiem dlaczego tak macie, ale mi transfer oscyluje w granicach 80-90 kbajtów/s

A czesto tez dochodzi do stówki i ją ladnie przekracza : - )

Kurrr, teraz to juz sie powoli sam gubie w tym kb i kB, przez Was ; - P

Nimitz
03-09-04, 23:46
A czego używasz do liczenia prędkości połączenia? Może zintegrowanego w IE programiku do download`u? Wtedy to niewątpie, że przekrasza 100kbitów/s :] U mnie wtedy zaczyna nawet od 200-250, bo czym schodzi do jakichś 3-4 kiedy realny transfery wynosi jakieś 50 :)

konkordpl
04-09-04, 00:22
Opera 7.54...

W zyciu nie odpale IE, no chyba ze z koniecznosci.

Jedi
04-10-04, 19:38
Jak zwykle tyle zamieszanie, a nie macie racji. Limity pobieranych danych są bardzo popularne na zachodzie (chociaż muszę się przyznać, że i mnie ten pomysł się nie podoba), a w chello już dawno były stosowane. Poza tym zostały one wprowadzone one jako przeszkoda przy łamaniu regulaminu udostępniając Neostradę poza lokal użytkownika. Wydaje mi się, że za jakiś czas zostaną zniesione gdy większość sieci zostanie unicestwiona albo gdy wejdzie konkurencja (ale nie wierze by miała wejść w 1 kwartale przyszłego roku - Telekomunikacja tak łatwo nie da wejść konkurencji).
A co do prędkośći to jest jedynie wina waszych kabli. Ja cały czas miałem 80 kB/s, a nawet więcej, bo modem synchronizuje się z większą prędkością to zawsze miałem te pare groszy do przodu. A co do aneksu TP to żadne zabezpieczenie. Za łącze o gwarantowanej prze;pustowości to w Polsce byści 10 razy więcej zapłacili niż za Neostradę. A jak komuś przerywa Nesotrada to nie pomyślał on, że może coś się popsuło i należy to gdzieś zgłosić?

eddie76
05-10-04, 20:50
Limit byłby Ok jeżeli byłyby z niego wyłączone dane przesyłane poprzez media strumieniowe (radio, tv). Na przeglądanie www, poczty i grup dyskusyjnych wystarczy 5GB.
Co do transferów i awarii to sam nie mam zastrzeżeń. Mam obecnie neo 512kb (przedtem 320) i działa od czerwca bez żadnej awarii.
Pozatym z tego co wiem to liczenie transferu przez TP S.A. jest dosyc oszukańcze. Do limitu zalicza sie równierz narzut ATM (to te 128Kb wiecej o które synchronizuje sie modem neo, w przypadku opcji 640).
Pozdro

Krzysiek
07-10-04, 18:17
http://www.di.com.pl/n/?lp=7793

Jednak protesty sie na cos przydaly. Bedzie troche lepiej :-)

mistyk
06-01-05, 19:39
Mam nadzieję, że wraz z coraz większą konkurencją (wkrótce wejdą onet z energisem oraz tele2 ze swoimi odpowiednikami neostrady na linie abonenckie tp) limity neostrady będą zwiększone.

Warto wspomnieć, że został już rozstrzygnięty przetarg na szerokopasmowy internet drogą radiową. Będzie w to inwestował NASK, PTC i jeszcze jakaś mało znana firma. Moim zdaniem robi się obiecująco :-)

dom
18-02-05, 14:51
Spokojnie.
Bardzo ładnie, że pomagamy sobie.
Kliknij uruchom i wpisz ping -t wp.pl i zostaw.
Zapewniam cię, że wcześniej niż po 24 godz nie rożłączy.
Przypuszczam, że może to już niepotrzebna ale ja tak mam i pewny jestem, że nie wyrzuci mnie

Annabella
25-02-05, 03:20
Też mam neo. 1Mbit/s. W dodatku nie pracuję, więc właściwie spędzam przed komputerem około 16-18 godzin dziennie, a komputer "chodzi" non-stop, nawet gdy śpię. Limit mam wykorzystany najpóźniej siódmego dnia każdego miesiąca, a później... to już wiadomo. Na początku lutego nieco się zdenerwowałam i napisałam do nich, by mi wyjasnili skąd się tego aż tyle wzięło w tak krótkim czasie. Nie raczyli odpowiedzieć. Hmmm... Niestety, w mojej okolicy jedyną alternatywą jest radiówka - max 128 kb, jednak bez limitów. Ale chyba się zdecyduję na zerwanie umowy z TP i na tę radiówkę. Może będzie lepiej. Jak myślicie?

Nimitz
25-02-05, 22:49
Jeśli czytałaś mój post dotyczący wyliczeń bardzo łatwo zorientować się jak wygląda wykorzystywanie limitu... A może skusisz się na podzielenie z kimś pasma 1MBit z DSL`a? Wtedy nie ma limitu i jst stałe IP. No i TP podchodzi inaczej do klientów DSL niż do klientów NEO o czym mogłem przekonać się osobiście. Wydedukowałem, że klientów NEO przychodzi za dużo i za dużo krzyczą, że coś jest nie tak i pracownicy po prostu już ich olewają...

Annabella
26-02-05, 01:32
Czytałam wyliczenia, ale to nie jest na moją głowę ;-)
Pewnie, że bym się skusiła, tylko gdzie ja taką osobe znajdę? Nie znam nikogo takiego.

Nimitz
26-02-05, 11:32
Mieszkasz w bloku czy w domu? Jeśli to blok to wystarczy rozwiesić ogłoszenia w sąsiednich klatkach i pociągnąć kabelek / sieć bezprzewodowa. Ale nam się OT zrobił ;-) Podaj dokładnie jak mieszkasz to może coś wymyślimy :-)

P.S. Ja jestem z Zabrza. Tzn. urodzony w Zabrzu :-)

Annabella
26-02-05, 22:13
Mieszkam w zabytkowym budynku (poza tym, że jest zabytkowy ma 100 lat): jedna klatka schodowa, 14 rodzin. Z tego może 2-3 mieszkania zdecydowałyby się na internet, bo w większości to są sami wiekowi ludzie (ja też jestem troszkę "wiekowa" ale nie aż tak bardzo :) )
Nikt tu sieci nie pociągnie - wiem, bo już pytałam w kilku firmach zajmujących się tym.

PS: Ja nie jestem z Zabrza - mieszkam tu od kilkunastu lat, bo... tak wyszło. Chętnie zmieniłabym i mieszkanie i miasto, może nawet kraj, bo nic mnie tu nie trzyma. Jednak to najczęściej wiąże się z kosztami ehhh to już zupełnie inny temat :)

Nimitz
27-02-05, 19:56
Zrobił nam się straszy offtopic, ale cóż :-) Niestety wydaje mi się, że koszt łącza DSL (512 KBit/s to 254 zł a 1MBit/s to 303 zł) i utrzymanie sieci (kilka-kilkanaście złotych w miesiącu + koszt założenia takiego łącza (brutto 970 zł) + opłaty poczatkowe (serwer, karty sieciowe, kable, robocizna) to chyba troszkę za dużo jak na 3 czy 4 osoby. U mnie internet ewoluował z SDI więc zmiany nie nastepowały drastycznie. Narazie jest nas 4 i planujemy powiększyć sieć do 6 osoób + zmiana łącza na DSL 1 MBit/s. Tak po przeanalizowaniu tego tematu doszedełem do wniusku, że jeśli zależy Ci na stablilnym internecie i bezproblemowym działaniu (jeśli radiówka jest dobra) to wybierz radiówkę, a jeśli chcesz mieć 1MBit/s (teoretycznie), kupe problemów i limit transferu to wybierz TP. A może napisz dokładnie do czego używasz komputera i tego łącza. Będzie łatwiej coś więcej powiedzieć :-)

muminek
01-03-05, 00:02
Pozwolcie moze, ze dorzuce swoje trzy grosze do tematu DSL. Moj kumpel mieszka w solidnym bloku z wielkiej plyty, ponad 50 lokali, centrala tepsy 150 metrow dalej. Pech chcial, ze kablowki jakos wolno szly w jego strone z internetem wiec zaczela sie dyskusja z tpsa...
Pierwsze rozmowy - nie da rady. Tylko i wylacznie modem, nie ma okablowania, centrala nie obsluguje, pan sie dowiaduje za miesiac i tak dalej...
Drugie podejscie - z zasadzki. O mozliwosc jakiegokolwiek innego polaczenia niz przez modem zaczela sie dowiadywac 'firma' - znaczy sie mama kumpla, prowadzaca dzialalnosc gospodarcza. I tu :shock: Nie ma sprawy kochana pani, umawiamy sie, przyjezdzamy zakladamy. Przyjezdzali ze dwa miesiace. Zanim powiedzieli, ze bardzo nam przykro... patrz punkt pierwszy...
Rownoczesnie ta sama sprawe ciagnal nasz znajomy z liceum mieszkajacy w tym samym bloku. Raz w tygodniu pojawial sie w centrali, chodzil i zawracal glowe komu sie tylko dalo, skladal pisemne zapytania, prosby, sugestie i co mu tam tylko do lba strzelilo. W efekcie po pol roku wszyscy w rzeczonej centrali rozpoznawali go po odglosie krokow. Pewnego pieknego dnia chlopakowi puscily nerwy i oglosil, ze jak nie zaoferuja mu czegos sensownego to on zalozy sobie lacze zewnetrzne za ciezkie pieniadze chocby je przez pol miasta mieli ciagnac i okabluje jako wlasna firma nie tylko swoj blok ale i sasiednie. I to nagle stworzylo wielkie mozliwosci :shock: Na terenie, gdzie nie bylo mozliwosci zalozenia glupiego SDI zalatwili DSL od reki :) A jaki serwis... Router padl? technik pojawil sie w ciagu pol godziny i od reki wymienil na nowy bez marudzenia. A zwykle w takich przypadkach slyszy sie haslo - serwis, 14 dni...
No nie powiem, sam przemysliwuje nad podobna opcja ale jakos ciezko mi sie byloby rozstac z 1,5Mbps w chello nawet za cene nielimitowanego transferu... Jeszcze jakos daje rade :lol: Pomijajac fakt, ze z telefonem stacjonarnym i tepsa rozstalem sie... huh? Trzy lata temu? Cztery? Juz nie pamietam... I tak mi z tym dobrze, ze do tepsy nie chce wracac... Wystarczy, ze pare groszy u nich zarobilem i to tyle...

Nimitz
01-03-05, 08:53
Szczęściarzu, gdybym ja miał możliwość przejścia fo innej firmy zaraz bym to zrobił... Ale u mnie ani Netii ani Chello :(

Annabella
02-03-05, 03:13
:)
Do czego wykorzystuję łącze? Hmmm... chyba tak jak wszyscy. Poza tym, że odwiedzam ciekawe stronki, gdy mi czas na to pozwoli, to troszkę piszę. Więc najczęściej przesyłam pliczki i informacje. Czasem zdarza mi się troszkę popracować "społecznie" tzn. gratis :) I do tej "pracy" wykorzystuję komunikator. To chyba wszystko.
U mnie także nie ma ani Netii ani Chello. A z TP zamierzam zakończyć "znajomość" w maju. Jeśli nie znajdę innego rozwiązania..

Jedi
22-03-05, 22:13
muminek jakoś dziwnie brzmi twoja historia. Tepsa to wielka biurokratyczna forma od czasu zcentralizowania wszytskiego. Teraz wszystko załatwia się wedle ustalonego regulaminu. Jak któryś punkt się nie zgadza to nie ma zmiłuj się. Tutaj groźby ani łapówki nie pomogą. I taki pracownik ma to wszystko w dupie do jakiej formy pójdziesz. A żeby komuś poszerzyć możliwości świadczenia usługi to pierw kierownik wydziału Tepsy spisuje projekt na inwestycje, kieruje go do rozpatrzenia, a gdy środki zostaną przyznane następuje realizacja inwestycji. Jak wiadomo trwa to dosyć długo.

A co do neo to na 640 zawsze miałem prędkości rzędu 80KB i nie chce mi się wierzyć, że wy nie macie. A że usługa ta stała sie strasznie popularna i w jednej szafce pozajmowane są wszytskie porty to serwery nie są w stanie zalogować tak wielkiej liczby użytkowników.

Ale nie ma co marudzić na Tepse. Jest wolny rynek. Nie podoba się to zmieńcie operatora. A to już niedługo będzie realne, gdyż prezes URTiP wydał rozporządzenie o uwolnieniu loklanej pętli abonenckiej. A więc niedługo zacznie się wojna cen... Dlatego nie radze podpisywać umowy z Tepsą na 2 lata

deep_file
22-03-05, 23:23
Glupcy. Wprowadzili limit transferu i przez to wielu ludzi nie zmienia starego pakietu na drozszy...z limitem.

Ja mam neo starą 768 kb/s ogolnie i nie mam zadnych limitow.
Zwiekszylbym sobie przepustowosc ale bede mial z limitem.

Gigant debilizmu, fortune posiada a smiesznych logistykow zatrudnia.

W dodatku slyszalem ze przez nieudolnosc informatykow ktorzy nie potrafila odpowiednio skonfigurowac sprzetu...marnuja sie potezne mozliwosci ...takie ze moglibysmy miec w obecnych cenach po 2 mb/s.

Nimitz
22-03-05, 23:25
Wiem że daleko nam do Szwecji ale zobacz sobie jakie łącze oferuje np Telia i jaka jest cena... :(

deep_file
22-03-05, 23:29
Wiem że daleko nam do Szwecji ale zobacz sobie jakie łącze oferuje np Telia i jaka jest cena... :(

Adekwatnie do ich zarobkow Panie Nimitz :) a sa tak wysokie ze ceny Telii sa niskie dla Szwedow.

Nimitz
22-03-05, 23:38
Nie o to mi chodziło! Ich ceny są straslziwie niskie w stosunku do tego co oferują! Aktualnie nie mam cennika, bo trudno mi zrozumieć dokladnie co oni tam po swojemu piszą ale jakiś czas temu widziałem ich cennik - łącze 2Mbit/s w obie strony bez limitu za taką cene jak u nas Neo+

deep_file
22-03-05, 23:43
Nie o to mi chodziło! Ich ceny są straslziwie niskie w stosunku do tego co oferują! Aktualnie nie mam cennika, bo trudno mi zrozumieć dokladnie co oni tam po swojemu piszą ale jakiś czas temu widziałem ich cennik - łącze 2Mbit/s w obie strony bez limitu za taką cene jak u nas Neo+

Pozostaje miec nadzieje ze UE rozbije monopol TPSA i spadną ceny i zwiekszy sie jakosc uslug.
Przez ich monopol firmy zachodnie nie wejda z oferta dobra bo TPSA jest za wielka:/
Albo poprawi sie jakosc zarzadzania TPSA i nowe kierunki w ofercie...ale nie sadze...kazda zmiana stolkow to kolejne swinie ktore chca sie nachapac jak najwiecej.

Bo jak wytlumaczyc tak marną oferte tego giganta? Zlodziejstwem , bo raczej stac ich na wspaniala kadre menedzerską. Takiego monopoliste stac na jakakolwiek oferte nawet tak tania jak w Szwecji.

Ptasznik
28-03-05, 00:31
Panowie i Panie! To przeciez Wy decydujecie czy TP S.A "Złodziej wszechczasów" istnieje czy nie.Trzeba szybciutko rezygnować z wszelkich usług i już. Sam zrezygnowałem ze stacjonarnego za 42 zł i jestem teraz najszczęsliwszym człowiekiem pod słońcem.

Alarmus
28-03-05, 07:57
Teoretycznie coś w tym jest co pisze Ptasznik, ogólno narodowy bunt byłby nawet wskazany bo w pojedynkę niewiele zdziałasz.
Ja niestety nie mogę odetchnąć od tepsy, w mojej okolicy poza tepsą stałe łącze oferuje jakaś śmieszna radiówka. :(
Nie mam wyboru, jestem skazany na najbliższe kilka lat. :(

Braciszek
28-03-05, 09:52
Moje położenie jest jeszcze gorsze, gdyż w miejscu gdzie mieszkam TPSA oferuje jedynie połączenie modemowe i ISDN (czyli w gruncie rzeczy idea ta sama), i wiele bym dał, aby kożystać z Neostrady nawet z limitami. Jestem skazany na strasznie awaryjną sieć radiową.

dbossman
02-12-09, 18:09
Chciałbym tutaj ostrzec użytkowników internetu a w szczególnośći NEOSTRADY.
Zadzwoniła do mnie konsultantka z Neostrady i zaproponowała przedłużenie umowy na 2 lata plus do tego telewizję satelitarną i nowy modem livebox bez podnoszenia opłat abonamentu trzeba było tylko zapłacić opłatę aktywacyjną 12,99 zł. Powtarzała to kilkakrotnie że abonament nie wzrośnie. Zgodziłem się przyjechał kurier podpisałem umowę. W umowie nie było oczywiście cennika poco klijenta płoszyć lepiej go wykiwać (Oszukać) by potem dostać premię. Niech płaci jak Frajer. Minął miesiąc przyszedł rachunek o 7 zł wyższy . Zadzwoniłem do obsługi klijenta okazało się że to jest inna usługa bo Neostrada z telewizją i o 7 zł droższa do tego wsadzili mi jeszcze jakiś program antywirusowy za 6 zł miesięcznie z którego po miesiącu udało się zrezygnować.
Nie popełniajcie takich błędów jak ja nie wierzcie konsultantom na słowo . Cześć.

hannibal
03-12-09, 14:30
Może nie do końca się zrozumieliście, no bo te 7 zł to koszt tej tv jak się zamawia w pakiecie z neo, BTW: to nie jest z drugiej strony dużo jak za TV.

Anfinuo
04-12-09, 16:38
Ja do ludzi z TP\Orange\whatever mam cztery słowa:
"Nie, dziękuje. Do widzenia."
I jak chyba z 6 razy odmówiłem wciśnięcia mi DeadBox-a, to im przeszło.
Chociaż ostatnio znów zaczeli męczyć bryłę...

Herr Kriss
06-12-09, 00:40
Może nie do końca się zrozumieliście, no bo te 7 zł to koszt tej tv jak się zamawia w pakiecie z neo, BTW: to nie jest z drugiej strony dużo jak za TV.

Mnie wszystko dokladnie powiedzieli. W koncu zgadza sie - abonament telefoniczny sie nie zwieksza, tylko dochodza dodatkowe oplaty.

dix89
10-12-09, 11:27
Uogólniając: tv obciąża łącze neo czy nie? jak to działa?

kaktus22
10-12-09, 15:23
co do telefonu stacjonarnego w tpsa, ja teraz bym nie zrezygnował - jak wprowadzili ceny na komórki takie same jak w biznesie to oferta zrobiła sie naprawdę ciekawa.