PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z srodkiem strony .. grafika



Skinner
17-05-07, 22:54
Czesc jestem tu nowy co nie oznacza ze jest od razu "trol'em" itp. mam poprostu pytanie ,, tylko nie wiem czy w dobrym dziale napisalem jesli w zlym prosze o poprawienie .

Moj problem polega na tym ze mam swoja strone .. bardzo mi na niej zalezy poniewaz mam juz koncepcje , bede wykupywal domene itp. mam swoj pomysl dlatego to dla mnie wazne. Wiec , mam problem ze strona glowna jest takjakby podzielona na 4 kwadraty , ok strona glowna fajnie bo wyglad jest troche ciekawszy ale jezeli chodzi o podstrony to juz robi sie gorzej , bo jak w jednym kwadraciku mam np. zamiescic wyslanie e-mail'a itp.
Dlatego kieruje prosbe do webmasterow i nie tylko na tym forum aby mi pomogli .Zamieszczam tutaj link do archiwum. Znajduje sie w nim plik index.html oraz obrazek men.png i potrzebne pliki aby zobaczyc strone. Chcialbym aby obrazek men.png byl zamiast tych 4 kwadratow jak zobaczycie index.html to chyba je ujzycie i bedziecie wiedziec oco mi dokladnie chodzi. Tak abym mogl noramalnie pisac w <body> i zeby znajdowalo sie to wlasnie na nim .. ciekawe czy ktos mi pomoze poniewaz prosilem sie juz wszedzie i kumpli i kazdy pisal ze to banalne a ja ile bym nie czytal to i tak nie wiem jak to zrobic .. moze ktos z tego forum bedzie czlowiekiem i pomoze .. z niecierpliwoscia czekam na odp.

Tutaj jest plik -> http://www.sendspace.com/file/zvyv02

alex_v
18-05-07, 10:35
zajrzyj tutaj (http://4programmers.net/CSS/Background-image) i sprawdź, czy opisany sposób rozwiąże Twój problem

marcinmg
18-05-07, 19:17
Przecie wystarczy zastosowa warstwy LAYER choby we Frontpage'u, ktry bardzo fajnie je obsuguje.

macol
18-05-07, 19:57
imho powiniene poczy zwarto plikw graficznych(ab*, dn*, m*, p*, i moe co jeszcze) w jedn cao, na to naoy grafik z men.png, a na sam koniec to ponownie poci i dopasowa kod do nowej grafiki.


Przecie wystarczy zastosowa warstwy LAYER choby we Frontpage'uEh, naprawd, juz wiele zostao powiedziane na temat tego programu... Jak ju kto niema pojcia o kodowaniu to lepiej expression web, albo co od adobe(macromedi), a najlepiej si wtedy wcale za to nie bra, bo potem wychodz stworki only IE.

marcinmg
18-05-07, 20:28
Napisałem, że choćby w nim :), co nie znaczy, że go polecam. Stosując go jednak z głową i częściowo filtrując kod, można uzyskać zadawalający efekt nawet na innych przeglądarkach.