PDA

Zobacz pełną wersję : nie moge wlaczyc wi-fi



majoko
31-05-07, 08:01
kochani .mam problem z laptopem poniewaz nie idzie wlaczyc wirelesa.jest on zainstalowany tylko nie idzie go wlaczyc z klawiatury i w ogole{led wirelesa nie swieci sie}dodatkowego przelacznika nie ma ,tylko jest na klawiaturze.jezeli moze ktos pomoc jak go wlaczyc to bardzo prosze.

doderic
31-05-07, 10:03
Powodów może być kilka:

Sprawdź czy masz włączone WiFi w BIOSie? Jeżeli wcześniej działało, to najprawdopodobniej jest włączone, ale...
Czy aby na pewno sterowniki do urządzenia są zainstalowane, a urządzenie jest włączone w profilach sprzętowych? (prawa myszka na My Computer/properties, zakładka Hardware, guzik Device Manager i szukasz w drzewku "Network adapters" (w Pl to chyba są "Karty sieciowe") - jedno z urządzeń powinno się nazywać "wifi" lub "wireless")
Poszukaj w tray-u przy zegarku, czy nie ma tam jakiegoś programu obsługującego włączanie i wyłączanie wifi. Być może wyłączenie takim programem powoduje niemożność skorzystania z guzika.
Zakładam, że masz pewność iż wifi jest w Twoim laptopie? Nie zostało wymontowane przy okazji jakiś napraw, itp.?

Jeśli powyższe "porady na szybko" nie pomogą - daj znać. Przy okazji możesz też podać jaką dokładnie masz kartę WiFi (patrz punkt 2. powyżej lub poszukaj na naklejkach na spodniej stronie laptopa).

majoko
31-05-07, 16:38
karta jest zainstalowana ,stery tez sa.sprawdze biosa. ten laptop byl formatowany przez servis ,mieli klopot z twardym dyskiem -{nie widzial go}.po odbiorze laptopa z servisu wireles nie dziala. w tej chwili jestem w Anglii a servis w Polsce. dzieki

majoko
04-06-07, 09:33
w biosie wireless jest wlaczony . model802.11b/g dlaczego nie idzie go wlaczyc?

yzihs
04-06-07, 12:15
1.moze to podobny problem jak u mnie z BT:
http://forum.di.com.pl/showthread.php?t=5291

2.Mialem podobny przypadek na innym notebooku, do poki sie winda nie zaladowala swiecila sie kontrolka od wifi.Pod linuxem swiecila sie ciagle.To byla wina w windowsie-moze usun k. sieciowa wifi(jesli jest w menadzierze) i zrestartuj winde

doderic
05-06-07, 18:42
karta jest zainstalowana ,stery tez sa.sprawdze biosa. ten laptop byl formatowany przez servis ,mieli klopot z twardym dyskiem -{nie widzial go}.po odbiorze laptopa z servisu wireles nie dziala. w tej chwili jestem w Anglii a servis w Polsce. dzieki
Zgaduję, że po odbiorze z serwisu wifi ani razu nie było używane, aż do teraz, kiedy nie działa? Jeśli tak, to istnieje teoretyczna możliwość, że w serwisie, podczas "zabaw" z dyskiem, karta wifi została uszkodzona/poluzowana/wykręcona.
Majoko czy możesz podać trochę więcej informacji o swoim sprzęcie (laptop i wifi)? Producent, model, itp.

dipabloss
16-08-07, 22:07
w biosie wireless jest wlaczony . model802.11b/g dlaczego nie idzie go wlaczyc?

Te mialem podobny problem w FujitsuSiemens. Znajd aplikacj odpowiedzialn za obsug przyciskow w laptopie. Niestety ja nie doszedem jak to zrobi na stae i po kadym uruchomieniu windowsa xp musz od nowa uruchamiac rcznie. Umnie byo to w folderze 'Launch manager'. Moe co pomoe...
Powodzenia.

wielkibrat
21-10-14, 08:51
Zazwyczaj chodzi właśnie o to, a ludzie szukają dziury w całym, albo narzekają na jakość internetu ;-)