PDA

Zobacz pełną wersję : Czy naprawde mam zasłaby sprzęt żeby grać w stalkera? pomóżcie



Kuba18251
02-06-07, 12:56
Mój komp to
Pentium d805 2x2.66
DDR2 512MB/533 4.O BOX
RADEON X1300PR-256MB
HDD SAMSUNG ASP HD 160 GB SATA2

GRA S.T.A.L.K.E.R TNIE MI SIE NAWET NA NAJMNIEJSZEJ ROZDZIELCZOŚCI I DETALACH DLACZEGO?????????

Rennard
02-06-07, 13:40
Minimalne:

1. System operacyjny Windows XP SP2 / 2000 SP4
2. Procesor Intel Pentium 4 2GHz lub AMD XP 2200+
3. 512MB RAM
4. 128MB Karta graficzna zgodna z DirectX 9.0 i wpierająca technologię pixel i vertex shader 2.0
(GeForce 5700 lub Radeon 9600)
5. Karta muzyczna zgodna z DirectX 9.0
6. 10GB wolnego miejsca na dysku twardym
7. Napęd DVD-ROM x8

Zalecane:

1. Procesor Intel Core 2 Duo E6400 lub AMD 64 X2 4200+
2. 1024MB (1GB)RAM
3. 256MB Karta graficzna zgodna z DirectX 9.0 i wpierająca technologię pixel i vertex shader 2.0
(GeForce 7900 lub Radeon X1850)

Pewno proc. I za mało RAMu.

maciolek1
04-06-07, 09:13
Przede wszystkim za mało Ram ,1GB to absolutne minimum. R1300 nie nadaje się do grania, chyba że w pasjansa albo kulki.

rizzon
05-06-07, 15:37
Hej.
S.T.A.L.K.E.R. to w ogle dziwnie chodzi na rnych konfiguracjach.
Mwi tylko z mojego dowiadczenia, ktre nie moe by reprezentatywne, ale u mnie na Sempronie 2,6, 1GB RAM i Radeon X800GT gra chodzia pynnie w rednich ustawieniach (rozdzielczo AFAIR 1280x1024). Znajomy ma 512MB RAMu wicej, procesor o podobnej czstotliwoci, ale Pentium i u niego praktycznie nie dao si gra. Moe dlatego, e mia GeForce'a (6800GT)?

Pozdrawiam,
Rizzon.

nagyatsu
21-06-07, 16:06
U mnie tesh STALKER cial nawet na najnizszych detalach, ale przed chwila zrobilem formata i zainstlowalem zamiast Windows XP SP2 Windows Vista i cud ;) STALKER smiga jakbym wczoraj kupil nowe czesci do PC... A wiec moim zdaniem to ze ci tnie to jest rowniez wina Windowsa... Niekoniecznie muszisz miec Viste ale kiedy ostatnio robiles format dysku z Windą?

gabrys90
25-07-07, 12:24
Niewiem ale od windowsa to chyba nie zależy. U mnie na sprzecie: Procek 2400, Płyta ASUS, Ram 512MB, Grafa Ge Force 5700, na windowsie XP stalker na najnizszych detalach hasal, nawet nie ciął, Na nowym sprzęcie na full detalach hasa idealnie :)

hatan
26-07-07, 14:24
witam,
tu panow zaskocze bo stalker poszedl mi na athlonie xp 2000+, 512 ramu i karcie geforce2 tit 64mb ;] na minimalnych ale poszedl po zainstalowaniu sterownikow 71.89. dodam ze mam system windows 2003 ktory raczej do grania nie zostal stworzony ;]

maciolek1
27-07-07, 08:47
To jak gra chodzi nie zależy tylko od procesora, karty graficznej i Ram. Ważne są też: wolne miejsce na dysku, ilość zainstalowanych programów i rozdzielczość monitora. Na CRT(800x600 lub 1024x768) potrzeba słabszej karty niż do LCD gdzie rozdzielczość wynosi 1280x1024 albo więcej.

rizzon
28-07-07, 13:52
Szczera prawda. Od czasu gdy mam LCD muszę każdą gierkę ustawiać na nieco wyższą rozdzielczość bo inaczej się tak czy inaczej rozłazi.