PDA

Zobacz pełną wersję : Settlers II i Windows XP



Nimitz
11-11-04, 22:31
Witam. Znalazłem chwilkę czasu więc postanowiłem zagrać w jakąś wartościową grę. Gdzieś na półce z płytami znalazłem sterusieńką wersję Settlersów II Złota Edycja. Zainstalowałem i ku mojemu w sumie niewielkiemu zdziwieniu (Wiem, że Windows XP to straszny gniot) Settlersi odmówili współpracy - właściwie nie oni a winzgroza która nie obsługuje już dosowych gierek. Czy ktoś zna jakiś sposób na ominięcie tego? Czy będę skazany albo na zainstalowanie drugiego systemu albo na obejście się smaczkiem super gry? :?

HaRy
03-12-04, 16:30
napotkałem w dniu dzisiejszym na identyczny problem :(

zgodiii
25-03-05, 09:51
mnie tez wywalalo w win Xp.ale juz mi wszystko chodzi bo ...zmienilem rozdzielczosc.jest tam w kaalogu plik setup ,sprobujcie ustawic na 640:480.powinno zadzialac.u mnie ok

Piotrek
25-03-05, 11:29
Polecam Settlers IV albo Settlers V!

zgodiii
25-03-05, 11:39
No tak,wiadomo graficzka jest lepsza.no ale setlers II to klasyka,i czasami warto zagrac w takie starsze gry...

Piotrek
25-03-05, 12:08
Tak, poza tym na moim komputerze settlers IV chodzi jeszcze w miare przyzwoicie :)...przy niezbyt wygórowanych ustawieniach ekranu.
Na swoim nie odpalałem jeszcze V.

Nimitz
25-03-05, 14:35
Wiem, że są nowsze bardziej kolorowe ale zmieniono kilka rzeczy które przynajmniej mnie popsuły nieco zabawę, pozatym to nie to samo co ta super pikseloza :-)

krYsti
06-04-05, 21:41
Szwagier kupił właśnie na Allegro złotą edycję Settlers II. Wrzuciłem płytkę, odpaliłem setupa i grają bez problemów. XP PL SP2

CYPRESS
14-03-07, 21:29
mam pytanko jak przeszedleś rozdział szerokie morze bo wlaśnie jestem na tym etapie i mam problemik, wybudowałem stocznie która wyprodukowala mi piękne dwa okęty ale stoją na miejscu ikonek budowli i nie mogę prze to wybudować portu ponieważ naciskając na te ikonki wyświetla mi się stateczek a nie mozliwość wybudowania oczekiwanego portu, poza tym zaczynam ten rozdział już drugi raz i nie mogę go zakonczyc od czego zacząc gdzie sie kierować by skończyć ten rozdział . Uzależniony

adrpan
15-03-07, 14:24
Nimitz a mam takie jedno pytanie do Ciebie. Wiem że masz windowsa xp ale czy professional czy home edition?Gdyż przy zaaktualizowanym xp professional powinno iść na bank(sam w to ciupałem) ale niewiem jaka jest sytuacja przy home edition.

DragonFire
28-03-07, 13:30
śmieszne, ale mnie na home sp1 (xp) s2 gold chodziły, a na professional sp1 już nie. w ogóle większość gier na home lepiej chodziła.
radze sobie zakupić settlers 2: dziesięciolecie (można przekonwertować mapy z oryginalnego s2 gold do tej wersji). ale fakt jest faktem, jakoś graficznie mi bardziej odpowiadała oryginalna gierka, niż reedycja.

DONDON
24-09-07, 23:18
Witam, u mnie pojawia sie następujący problem: chciałbym zainstalować tą grę, ale niestety jak tylko próbuje włączyć setup.exe pojawia sie czarny ekran i... koniec. Jedyne co mogę zrobić to przejść do managera zadań i zakończyć... jak to zainstalować?:???:

Conroe91
24-07-08, 10:51
Jest coś taeigo jak Settlers Dziesięciolecie no ale to chyba tego nie zastąpi :P

flash23
17-06-09, 13:01
W skrajnym przypadku mozna grac spod dosa albodos boxa, opisane jest tutaj i jak zbudowac statek z portem tez jest opisane
w tym poradniku do Settlers 2 (http://jajozglowy.pl/poradniki-solucje/settlers-2) :zlosliwy_duszek: