PDA

Zobacz pełną wersję : Domena w home i przekierowanie na inny serwer.



Mirthall
15-12-07, 12:58
Cześć. ;)

Kupiłem ostatnio domenę w home.pl (www.home.pl). Stwierdziłem że warto zarezerwować swoje nazwisko na przyszłość i w ten sposób zostałem właścicielem celejewski.pl (www.celejewski.pl). Jednak mam problem z przekierowaniem...

Póki co, nie zamierzam tworzyć strony, która będzie odwiedzana przez miliony użytkowników, a jedynie kilka podstron dla samego siebie. Dlatego korzystam z hostingu oferowanego przez uczelnię (UMK). Z tym, że chciałbym żeby i przypadkowi ludzie mieli szansę trafić na moją stronę...

I tu zaczyna się mój problem. Przekierowuję stronę za pomocą "przekierowanie WWW (IP/host/URL/katalog):" (screen (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3afe01d0cadbbb21.html)). Ale w ten sposób otrzymuję ramkę prowadzącą do mojego, uczelnianego konta co chyba dyskwalifikuje ją w wyszukiwarkach.

Aktualna sytuacja.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">
<HTML><HEAD><TITLE></TITLE></HEAD>
<FRAMESET ROWS="*"><FRAME NAME=997 NORESIZE SRC="http://www.stud.umk.pl/~219773/">
<NOFRAMES><BODY><A HREF="http://www.stud.umk.pl/~219773/">click here</A></BODY></NOFRAMES></FRAMESET></HTML>

Jak więc mam przekierować domenę tak, aby po wpisaniu nazwy dostać się na stronę bez ramki? ;)

doderic
16-12-07, 17:03
Czesc,

Mam to samo, tzn. domenę w nazwa.pl, stronę na UMK i przekierowanie w ramce, i strona jest wyszukiwalna w Googlach. Tyle, że przez adres umk-owy.
Niestety, z tego co wiem przekierowania na podkatalog w nazwa.pl nie da się zrobić bez iframe :( - już z tym trochę walczyłem.

D.

Mirthall
19-12-07, 18:57
Szkoda.

Po to kupiłem domenę żeby jakby ktoś mnie szukał mógł mnie znaleźć bez problemu. ;)

W sobotę lub niedzielę napiszę zapytanie do home.pl jak to można obejść, o ile można. Bo jeśli nie to z tego co rozumiem zostaje skazany na hosting w home.pl a to nie jest zbyt atrakcyjna wizja. ;)

doderic
20-12-07, 15:11
Ja osobiście jestem na etapie badania opcji, tzn. zastanawiam się nad wykupieniem serwera i być może też przeniesieniem domeny - np. gdzieś, gdzie można samemu dodawać subdomeny.
Jak coś wymyślę to się pochwalę.