PDA

Zobacz pełną wersję : Nowe połaczenie 1394? Jak usunąć?



yannet
18-12-07, 20:36
Witam
po formacie twardego w zakładce połaczenia lokalne miałem dwa połaczenia lokalne Typ: sieć lan kabel sieciowy.(wyłaczone
Drugie połączenie lokalne 2 typ:sieć lan kabel sieciowy.(włączone)

Otóz pojawia się trzecie połaczenie 1394 na End(tutaj wystepowały różne nazwy) Typ: brama internetowa (recznie to wyłaczyłem)

Mam system XP2000 bez SP1 ,kablówka multimedia
Co to moze być i czy to jest niebezpieczne dla mojego kompa?

Ewentualnie jak to zlikwidowac bo wczesniej tego nie miałem
niepokoi mnie to ze to połączenie otrzymuje różne nazwy np.,Wirelless Network Conection na Paweł - PC, Połaczenie na 1394 na Oskar i tu występuja rózne imiona i nazwy.Czy to oznacza , że mój komp jest jednym z wielu w sieci przez który ktoś z zewnątrz się łączy z netem Mam kablówke z Multimediów.Jak to gówno wyłączyć!!!

macol
18-12-07, 23:14
1. Nie dubluj tematów

2. Korzystaj z wyszukiwarki forum: http://forum.di.com.pl/showpost.php?p=67493&postcount=5

yannet
18-12-07, 23:39
czytałem ten topik i wiem co to jest .
Pytanie brzmi? czy to można usunąć?
Pytanie drugie: dlaczego to połączenie ma w nazwie imiona jakiś użytkowników ?
Czy nie stanowi to zagrożenia dla zasobów kompa?
Mi nie chodzi tylko o pobieżną odp. ale chce zrozumieć: DLACZEGO??
Czy nie od tego jest to forum?
Gdybym sam miał szukać odpowiedzi to wystarczy tydzień na Googlach,a tym samym takie fora byłyby nie potrzebne.

macol
19-12-07, 00:25
czytaem ten topik i wiem co to jest .
Z poprzedniego postu to niewynikao

Pytanie brzmi? czy to mona usun?
Tak, usun sterownik FireWire i/lub wyczy urzdzenie w BIOS'ie


np.,Wirelless Network Conection na Pawe - PC
Nie masz tam przypadkiem jakiej karty WiFi, ktra si czy z wszystkim na co napotka?

yannet
19-12-07, 19:24
witam
Nie nie mam WiFi. Do tej pory nie miałem takich problemów a przecież kompa mam już od kilku lat.Komputer też nie jest nowy a zatem nie mam wbudowanego w FireWire .Wchodziłem do biosu i nie mogłem znależć opcji odpowiedzialnej za wyłaczenie FireWire , nie mam także wyjścia na to ustrojstwo.To dodatkowe połączenie pojawiło sie po kolejnym formacie kompa i zainstalowaniu sterów do internetu z Terayon Cable Modem NDIS 5.
Sprubuje usunąć ten ster o którym wspomiałeś tylko nie wiem gdzie to jest i jak to zrobić bo jak klikam właściwości tego "lewego" połączenia to wcale nie wyskakuje okno właściwości(jak w przypadku połaczenia aktywnego mojego internetu).
Najdziwniejsze jest to że połączenie dodatkowe ma nazwy jakiś użytkowników????
Może przypadkowo stworzyłem jakieś połączenie mostkowe i z tąd problem.Tylko po zaistnieniu tego faktu już dwa razy formatowałem kompa i sprawa się ponawia.Czy to możliwe, że dostawca internetu z multimediów dołożył taka opcję i z chwilą instalowania sterów do Terayona i generuje on to dodatkowe połaczenie.?
Jeżeli takie połączenie się zjawiło to powinno tez zniknąć....przy pomocy jakiegoś łebskiego gostka od tych spraw.