PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z TV-out pod GeForce4



Anonymous
21-01-05, 15:07
Witam!
Podłączyłem telewizor pod TV-out i ogólnie wszystko jest ok, za wyjątkiem tego, że na ekranie telewizora napisy są niewidoczne. Ustawiłem telewizor jako wideo pełnoekranowe oczywiście klon i widzę jedynie film. Różne dziwne rzeczy wychodzą gdy grzebię coś w ustawieniach, raz okno playera jest czarne chociaż film jest włączony, innym razem w telewizorze widać tylko tapetę pulpitu, nawet ikon nie ma :|. Może wie ktoś o co w tym wszystkim chodzi?
Dla informacji: mam kartę NVIDIA GeForce4 MX 440 i sterowniki w wersji 66.93_win2kxp_international. Z góry dziekuje za pomoc :)
Ardi

Siriah
22-01-05, 00:07
jakiego playera używasz?

Anonymous
22-01-05, 01:43
subedit 4030

mj@di
22-01-05, 10:36
Witam!
Podłączyłem telewizor pod TV-out i ogólnie wszystko jest ok, za wyjątkiem tego, że na ekranie telewizora napisy są niewidoczne. Ustawiłem telewizor jako wideo pełnoekranowe oczywiście klon i widzę jedynie film. Różne dziwne rzeczy wychodzą gdy grzebię coś w ustawieniach, raz okno playera jest czarne chociaż film jest włączony, innym razem w telewizorze widać tylko tapetę pulpitu, nawet ikon nie ma :|. Może wie ktoś o co w tym wszystkim chodzi?
Dla informacji: mam kartę NVIDIA GeForce4 MX 440 i sterowniki w wersji 66.93_win2kxp_international. Z góry dziekuje za pomoc :)
Ardi
1. Spróbuj ustawić w sterownikach TV jako ekran podstawowy.
2. Nie mam teraz GF przed oczyma, ale jakbyś klonowanie wyłączył?
3. Najszybciej będzie jak zainstalujesz TVTool 8.x i po sprawie.

Anonymous
22-01-05, 14:23
Jeżeli podłącze telewizor jako ekran podstawowy to wtedy potrzebuje 2 osobe do obsługi komputera, żeby stał w drugim pokoju i mówił mi w którym miejscu jest kursor :|
Pozdrawiam i prosze o inne podpowiedzi :)

Siriah
22-01-05, 15:02
- odinstaluj wszystkie kodeki jakie masz - zainstaluj tylko paczkę kazaa (może być megapaczka :D )
- we właściwościach ekranu ustaw klone - normalny tryb, bez "wideo pełnoekranowe".
Powinno działać

Anonymous
22-01-05, 17:43
Bez urazy Siriah, ale to jest bez sensu. Kodeki służą do dekodowania filmu i nie mają wpływu na to co widać na drugim ekranie :|

Siriah
22-01-05, 22:15
A ja myślałem, że kodeki służą do obsługi myszek o rozdzielczości poniżej 250 dpi. :?
No pewnie, że bez sensu!... Kodeki przecież służą do dekodowania i nakładania filtrów na odtwarzane video. A twórcy tego tematu głównie chodzi o odtwarzanie filmu na telewizorze. Więc pewnie kodeki nic z tym wspólnego nie mają... Jak myślisz?... Dlaczego np. w trybie "video pełnoekranowe" nie ma napisów mimo, że na kompie je widać? przecież jest klon zroniony! Powinno być to samo?! A nie jest. Bo napisy są traktowane jako coś innego niż video i nie będą w tym trybie przesyłane na TV-Out. "Gościu". Siądź lepiej pod gruszą jak nie masz czegoś konstruktywnego do powiedzenia.
A wracając do tematu - podczas instalowania kodeków dorzuć do instalacji DirectVobSub - podczas odtwarzania integruje napisy z filmem. Przy aktywnym DVS, nawet przy "video pełnoekranowe" napisy powinny być widoczne na TV.

Anonymous
24-01-05, 10:49
Joł meny :| Napyszcie mnie kuwa fkońcu cuś kąkretnego bo jusz sam ni wiem co na objat zjeść, hyc