PDA

Zobacz pełną wersję : Filmy z aparatu cyfrowego



ziomka
20-05-08, 18:51
nie wiem czy w dobrym miejscu pisze

mam problem z filmami z mojego aparatu cyferowego

przy otwieraniu ich mam sam dzwię
i t bez obrazu

ich format to avi
mam kodeki K-lite
próbowałam allplayerem ale nie mówi ożadnych brakach

proszę o pomoc

Siriah
20-05-08, 21:13
sprbuj G-Spot'em potraktowa ten filmik - powinien Ci powiedzie co masz nie tak i co z tym zrobi... ;-)
Ew. cignij sobie najnowszy Kazaa Lite Mega Codec Pack i zainstaluj na domylnych ustawieniach (wczeniej odinstaluj stare).

PS. Uprzedzajc pytanie - G-SPOT jest jednym ze skdnikw KazaaLiteCodecPack.

ziomka
27-05-08, 15:18
no ale skd mam wzi tego g-spot'a
zainstalowaam te K-lita co podae i co dalej

i jeszcze jedno
filmy w aparatach cyfrowych
chyba nie powinny by kodowane

Marshall
27-05-08, 17:37
G-spot powinien byc w paczce z k-lite, jak napisal Siriah (przyjmuje, ze ma racje, bo osobiscie uzywam innych kodekow - ffdshow).

Napisz co to za aparat (producent i model).

ziomka
27-05-08, 17:53
Model: CX432
Photon434
Pentagram

Update:
jak wrzuciłam film na metacafe to tam chodzi
więc pewnie chodzi o jakieś kodeki

Marshall
28-05-08, 20:32
Odinstaluj stare paczki z kodekami i zrestartuj komputer.
Sciagnij i zainstaluj kodeki ffdshow, np. stad (http://www.free-codecs.com/download/FFDshow.htm), i ponownie restart.
Pamietaj, ze skoro to Pentagram, to masz dostep do bezplatnej pomocy technicznej, np. przez telefon.

ziomka
29-05-08, 16:40
mam zainstalować wszystkie?

http://www.free-codecs.com/FFDshow_download.htm

Marshall
29-05-08, 18:06
Oczywiscie, ze nie.
Masz do wyboru 3 rozne (mirror oznacz jedynie serwer zapasowy z plikiem):
- pierwszy plik do najstarszych procesorow
- mmx - od procesorow pentium 166 wzwyz
- ssl - do nowych procesorow - ta paczke wybierz.

marcysia12
15-12-12, 12:04
też miałam taki problem... ;/

jankowal12
28-12-12, 08:30
duzo ludzi ma z tym problem, ale trzeba umiec sobie z tym poradzic...