PDA

Zobacz pełną wersję : Router Linksys WRT54G2 (Problem) Error 322



Oskarios92
20-07-08, 16:38
Witam
Mam problem z konfiguracją Linksysa WRT54G2. Wszystko jest ok na początku Setup, ale na końcu (kiedy wykrywa router pojawia się error 322). Próbowałem wpisywać w przeglądarkę 192.168.1.1 ale nic się nie otwiera :( Mam UPC (kablową). Co zrobić aby skonfigurować router?

Marshall
20-07-08, 18:26
Wlacz dhcp w ustawieniach swojej karty sieciowej.
Adres bramy (routera) znajdziesz po wydaniu polecenia ipconfig /all (wpierw w Start / Uruchom wpisz cmd).

Oskarios92
20-07-08, 19:29
Mam wejść we właściwości mojego komputera następnie menadzer urządzeń, karta sieciowa. Jest ale nie mam pojęcia gdzie mam włączyć to co powiedziałeś.
Pojawia mi się nazwa mojego MODEMU : Scientific Atlanta. Pojawia mi się ze DHPC jest włączone i mam tu parę ip co dalej?

Marshall
20-07-08, 19:52
Panel sterowania / Polaczenia sieciowe i internetowe / Polaczenia sieciowe / Wlasciwosci. Dalej zaznaczasz Protokol internetowy TCP IP i dajesz Wlasciwosci. Zaznaczasz IP i DNS na automat.
Dla pewnosci - masz podpiety modem do routera, a router do kompa ?
Jesli tak, to odlacz modem, bo moze ma to samo IP i sie gryzie z routerem.

Oskarios92
20-07-08, 21:27
Z modemu idzie kabel do routera i z routera kabel który był w zestawie (z routerem) podpięty jest do PC. A tamto co dałeś co miałem zrobić było ustawione na automat. Czyli mam odłączyć modem żeby neta nie było i wpisać te 192.168.1.1?

Pozdrawiam

Marshall
20-07-08, 21:40
Tak, odlacz modem na razie i sprobuj sie zalogowac na router.
Jak nie bedzie dzialac, to sprawdz adres routera, jak napisalem w pierwszym poscie.

Oskarios92
20-07-08, 21:42
Słuchaj podłączyłem kabel do PC a router był odłączony. Wyłączyłem PC. I poszedłem na laptopa połączyłem się z routerem i wpisałem 192.168.1.1
i się pojawiło! Wpisać muszę username i password co mam wpisać xD? Muszę założyć konto?

Wpisałem ADMIN , ADMIN i sie pojawiło okienko z cfg WRT54G2. Mogę zrobić konfiguracje na laptopie? I co mam powpisywać :)

Marshall udało mi się połączyc laptopa z routerem. Lecz nie ma teraz internetu na moim standardowym pc. Na PC 192.168.1.1 nie wchodzi tylko na laptopie mi weszło i zmieniłem na 192.168.2.1. Teraz nie wiem jak załozyc hasło na routerze i połączyc neta z PC. Marshall help proszę. Zaznaczyłem jeszcze MAC Adress Clone na Enable

Marshall
21-07-08, 01:16
Nie mam sily juz dzisiaj, a i jutro pozno wracam, wiec moze ktos inny podpowie.
Tak na szybko, zobacz przedostatni post z tego linka (http://openlinksys.info/forum/viewthread.php?forum_id=2&thread_id=5958).

Oskarios92
21-07-08, 13:51
Odłączyłem modem i nic. Ustawienia mam OK. Restartowałem ROUTER i nic. Nadal nie mogę wejść na te 192.168.1.1 co mam zrobić? Help!

Marshall
21-07-08, 17:17
1. A co pokazuje polecenie ipconfig /all, jak jest podlaczony sam modem?
2. Probowales, tak jak jest napisane w odnosniku z poprzedniego postu ?

Oskarios92
22-07-08, 01:32
Dzwoniłem do support linksysa i nawet to nie pomogło. :(