PDA

Zobacz pełną wersję : problem z odtwarzaczem na stronie



diesirae
09-01-09, 02:26
Witam,

wkleiłem taki oto kod do playera na swoją stronę (http://www.koncertowo.poznan.pl/muzykaa , player ze strony http://flash-mp3-player.net):

Kod:
<p align="center"><br /><br />
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_multi.swf" width="430" height="150"> <param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_multi.swf" /> <param name="bgcolor" value="#ffffff" /> <param name="FlashVars" value="mp3=http%3A//www.koncertowo.poznan.pl/muzyka/bach-ave.mp3%7Chttp%3A//www.koncertowo.poznan.pl/muzyka/bach-aria.mp3%7Chttp%3A//www.koncertowo.poznan.pl/muzyka/bach-jesus.mp3%7Chttp%3A//www.koncertowo.poznan.pl/muzyka/mendelssohn-marsz.mp3%7Chttp%3A//www.koncertowo.poznan.pl/muzyka/morricone-misja.mp3%7Chttp%3A//www.koncertowo.poznan.pl/muzyka/pachelbel-kanon.mp3%7Chttp%3A//www.koncertowo.poznan.pl/muzyka/vivaldi-zima.mp3&width=430&height=150&showvolume=1&buttonwidth=40&sliderheight=8&volumeheight=12&loadingcolor=781818&bgcolor1=b3b3b3&bgcolor2=b8b8b8&slidercolor1=781818&slidercolor2=781818&sliderovercolor=bf0d0d&buttoncolor=781818&buttonovercolor=bf0d0d&playlistcolor=9c9c9c&playlistalpha=25&currentmp3color=781818&scrollbarcolor=bf0d0d&scrollbarovercolor=bf0d0d&showplaylistnumbers=0" /> </object>


Generalnie wszystko chodzi dobrze, poza dwoma kwestiami:

1. Na tej samej stronie mam zdjęcia i gdy klikne w któres aby powiększyć, strona "przyciemnia się" i pokazuje się zdjęcie, ale player i tak jest na wierzchu i dużą część zdjęcia zasłania. Jak zrobić, żeby player nie był "zawsze na wierzchu"

2. Chciałbym, aby zamiast ścieżki do pliku na serwerze, w playerze na stronie widniała nazwa utworu. Jak to zrobić?

Zaznaczam, że jestem naprawdę "zielony" choć szybko kumaty:)

Proszę uprzejmie o rady.

diesirae