Zobacz pełną wersję : Fotografia
słyszałam, że softboxy można samemu zrobić, a mój chłopak niemądry kupił quuantuum i teraz czeka na przesyłkę. nu ale przynajmniej będziemy mieli profesjonalne studioo...............
love souvenir
26-05-09, 01:12
na upartego jasne, ze mozna samemu stworzyc softboxa, troche inwencji tworczej, znajomosc potrzebnych materialow i mozna dzialac.
poki nie zamowil jeszcze parasolek to powiedz mu, ze i te moze wykonac samemu :P
galicjusz12
15-12-12, 10:31
ajjj ja również sie interesuje fotografia...
hehe to wystaw jakieś foty:)
jankowal12
28-12-12, 09:27
widze ludzie juz tu nie zagladaja...
bakbalbina
21-05-13, 15:12
a może by tak pochwalić się czym kto pstryka?
Ja kiedyś zajmowałam się fotografią tak bardziej hobbystycznie, a teraz pracuję w firmie oferującej wideofilmowanie wesel itd. Ostatnio modne stały się takie ślubne teledyskiludzie coraz częściej pytają o taką usługę, to trzeba ją było włączyć do oferty.
Zdecydowalibyście się na taką pamiątkę ze ślubu?
Piotr Benet
23-04-14, 12:26
Myślę że tak. A ile to kosztuje?
Na co dzień wystarczają mi zdjęcia z Nokia Lumia 1020. Czy wiedzieliście, że ma on aż 41Mpx! Dla mnie to jakiś kosmos :)
Nie wierzycie? Spójrzcie do Skąpca.
Znajdziecie tam specyfikacje. Telefon ten robi lepsze zdjęcia niż nie jedna lustrzanka.
Właśnie, niech coś tu się z fotografią zacznie dziać. Możemy pokazywać swoje zdjęcia i wymieniać się opiniami o nich :)
Właśnie, niech coś tu się z fotografią zacznie dziać. Możemy pokazywać swoje zdjęcia i wymieniać się opiniami o nich :)
ALE co masz na myśli, konkretnie?? Coś nawala??
jaki obiektyw polecacie do robienia portretów??
może ktoś poleci dobrą lustrzankę?
Jak rozumiem półamatorską? Sony Alfa sa warte uwagi i cąłkiem przyjemne w obsłudze. Minusem jest trochę inny niz w większości innych aparatów standard używanych kart, ale to tylko paręnaście złotych na odpowiedni czytnik.
jaki aparat polecacie do fotografowania spotkań meczowych?
Na poziomie amatorskim to w zasadzie wszystko jedno. Na półamatorskim sugeruję najpiew poćwiczyć robienie zdjęc w obiektów w ruchu, dopiero potem myślec o aparacie.
Witam )) korzystam Sony Alfa już ponad pół roku, lekka w obsłudze i niedroga rekomenduję
Jakoś nie widać tych zdjęć ;)
To już będziesz potrzebował tutaj zainwestować w obiektyw, z jednej strony musi być szybki i celny jeśli chcesz fotografować ruch, z drugiej strony musisz mieć teleobiektyw (ze względu na dużą ogniskową)
to może jakieś oferty się pojawią :)
jaki obiektyw polecacie do robienia portretów??
To zależy w jakich warunkach chciałbyś fotografować portretowane osoby. Jak dla mnie nr 1 to: 85mm 1.8 i 50mm 1.4 (z Nikkora jeśli masz Nikonowski system)
Ślubne teledyski moim zdaniem bardzo fajna rzecz, jeśli jest to dobrze skomponowane - muzyka, wideo, zdjęcia to pewnie efekt jest naprawdę świetny
Ja coraz częściej korzystam z cyfrówki Panasonica Lumix DMC-FZ1000 (dobry sprzęt za rozsądne pieniądze) - kosztem mojej starej lustrzanki mam Nikona d90.
To zależy w jakich warunkach chciałbyś fotografować portretowane osoby. Jak dla mnie nr 1 to: 85mm 1.8 i 50mm 1.4 (z Nikkora jeśli masz Nikonowski system)
Ja używam Olympusa Zuiko 1.2 50mm. Ideał :)
Wstawcie najładniejsze zdjęcia (tzw. zdjęcia życia) ciekawe jaki kto ma talent.
Ja też używam Olympusa Zuiko 1.2 50mm jest najlepszy
No to jest naprawde bardzo dobry aparat.
takie fotografie są dziwne
Nieuchwytny
14-02-19, 10:43
Hej. Osobiście uważam iż sprawdzone systemy warte są swojej ceny. Więc lepiej kupić oryginał niż tracić czas na samoróbki
chciałbym spróbować ujęć z drona, najpier jednak muszę wybrać jakiś fajny sprzęt i nauczyć się obsługi :)
Nie, nie robiłem jeszcze zdjęć z drona. Dron w fotografii którą się zajmuje nie ma zastosowania i nic nie wnosi do treści fotografii.
Byłbym wdzięczny za informacje co oferuje mi dany przedział cenowy jeśli chodzi o jakość obrazu. Nie interesują mnie parametry, bo 4K jest w kamerze za 5tys jak i w tej za 100 tys. Bardziej chodzi mi o klasę przetworników analogowo cyfrowych. I czy jest jakaś kwota powyżej której płacimy tylko za dodatkowe funkcje, akcesoria, itp.
tak czytam i myślę fotografia jest fajna