Zobacz pełną wersję : mobilne płatności
Ostatnio korzystając z jednego ze sklepów internetowych otrzymałam możliwość zapłaty przez komórkę. Czy ktoś korzystał kiedyś z czegoś takiego? To jest bezpieczne?
Jak każda inna forma płatności, ale za to bardzo wygodne.
Płać śmiało, podobny poziom bezpieczeństwa jak w przypadku przelewów.
wielkiszu1
17-01-11, 13:25
Wiem, że w wielu sklepach internetowych można płacić przez system skycash.com jest on bezpieczny, szyfrowany przez pin – więcej informacji znajdziesz na ich stronie i o bezpieczeństwie i o zasadach
Ale i tak wciąż najbezpieczniej kupując przez internet jest płacić przy odbiorze.
ja bardzo czesto tak płace i jeszcze nic nigdy sie złego nie stało :)
Ale i tak wciąż najbezpieczniej kupując przez internet jest płacić przy odbiorze.
Najbezpieczniej (choć jedynie, gdy wcześniej nie sprawdzi się wiarygodności sprzedawcy), ale pytanie, czy najwygodniej? :)
marekraczek
07-03-13, 13:54
Jakoś nie mam zaufania, tyle wirusów na smartfony jest... Wolę chyba standardowe przelewy przez internet
Mam podobnie, też nie ufam zbytnio systemom na telefony. Mając wybór pomiędzy normalną płatnością, a przez telefon, wybrałam pierwszą opcję. Być może się przekonam, ale póki co wybieram tradycyjne formy :)
To ja może jestem dziwny, ale nadal wolę gotówką płacić, a nawet karty debetowej sporadycznie używam i nie mam karty kredytowej. Uważam, że im więcej elektronicznych gadżetów tym większa szansa na problemy.
Jak to zwykle bywa z nowościami - każdy się ich trochę boi, ja także nie do końca ufam. Jeszcze dobrze nie przyzwyczaiłam się do płatności kartą! :)
Najbezpieczniej jest jednak płacenie gotówką!
Karta służy do wypłaty pieniędzy z bankomatu!
To dobrze że się jeszcze nie przyzwyczaiłaś.
szczerze nie i chyba wole jednak w tradycyjny sposób