Zobacz pełną wersję : iPhone - u operatora czy nie warto?
Zastanawiam się nad zakupem iPhone'a i mam pytanie - czy opłaca się brać go w ofercie abonamentowej czy raczej lepiej kupić na własną rękę sam telefon?
A jeśli w ofercie operatora, to gdzie najlepiej?
Nawet jakby iphone u operatora kosztował te 250-500pln to i tak odzyskają pieniądze (a nawet będą mieli zysk) z samego abonamentu, no a do tego dochodzą jeszcze pakiety na np sms. Dużo lepiej (i taniej) jest kupić telefon na własną rękę.
Wszystko zależy za jaki abonament. Jak masz brać większy abonament tylko po to by dostać tańszy telefon a i tak go nie wykorzystasz to się nie opłaca, a jak potrzebujesz więcej minut to lepiej brać u operatora, bo iPhone to i tak cały czas zakup rzędu 1700-2300zł bez kontraktu.
Piotr Benet
02-07-14, 16:59
Abonamenty z iPhonem 5 są wysokie. Też kiedyś byłem zainteresowany tym sprzętem, ale zniechęciła mnie kosmicznie wysoka cena. Poczekam aż spadnie do 1500 zł Z tego co widzę po cenach w różnych e-sklepach na skąpcu to jeszcze trochę poczekam :)
Ale kto się spodziewał podczas premiery iPhone 3 że będzie teraz tani jak barszcz :)