Zobacz pełną wersję : Nowatorskie kampanie promujące e-sklepy
Natknąłem się na kampanię, która nie dawno wystartowała - Agent x-kom. Pewnie znacie ten sklep - jeden z większych ze sprzętem komputerowym. Fajnie sobie wykombinowali kampanię wizerunkową połączoną z wiralem: jesli znasz sie na komputerach i doradzasz znajomym w jego zakupie to zgarniasz punkty, za które można zdobywac nagrody. Do tego twarzą kampanii jest Kuba Błaszczykowski wystylizowany na Jamesa Bonda, a nagrodą główną będzie upojna noc w kasynie zafundowana przez organizatorów. Fajny i spójny pomysł moim zdaniem. Słyszeliście o tym? Moze widzieliscie tez inne ciekawe kampanie tego typu? Mnie się wydaje, że w branży komputerowej/dystrybutorów ciężko się wybić z czymś nowym.
Spoko akcja:) Do Błaszczykowskiego, to ja mam słabość, a tym graniaku facet wygląda bardzo smakowicie - hehe. Bawię się w agenta, bo wydaje się to być całkiem fajna sprawa. Zresztą już mam trochę punktów i mam nadzieję, że wycisnę więcej:) Ty pewnie też grasz, co? Dużo już zebrałeś pkt?
Nie powiem :P Wiesz co, jakoś sie nie skupiam na tym bardzo. Tak sie złozyło, że kumpel sie zarejestrował na moje konto, a że jest świrusem totalnym to za jego polecenie coś tam zdobyłem. Jak sie jeszcze okazja nadarzy to może uciułam jakie punkty.
Hahahaha - spoko, nie obrażam się, przecież agenci powinni być anonimowi:) Tak na marginesie, to sporo osób już bierze w tej akcji udział, nawet się tego nie spodziewałam. No cóż, ciężko będzie wygrać pierwszą nagrodę, ale nagród jest sporo, więc może się nam uda coś fajnego zgarnąć.
Powinni wprowadzić troche wiecej miejsc. Może nawet zrobić z tego stały program partnerski i umożliwić polecanie wszystkich produktów ze sklepu - to byłby fun! No i szanse większe :)
Nie, no na stałe na pewno czegoś takiego nie zrobią, ale myślę, ze mogliby przedłużyć akcję. Ja mam nadzieję, ze tak zrobią, coś tam nawet o tym w regulaminie czytałam - podobno istnieje taka możliwość. Wtedy szanse na pewno byłyby większe.
kleopatrazone
17-07-12, 14:08
Za te punkty, rozumiem, że można kupić taniej sprzęt komputerowy...?! Bo ja jakoś nie kojarzą tej kampanii?!...
ja też chyba musiałem przeoczyć bo kompletnie nie wiem o co chodzi. Może macie jakieś filmiki albo screeny?
bardzo ciekawe, może można mieć dużo taniej. chętnie wezmę w tym udział. pozdrawiam dzięki za info :))
masterchef
21-03-13, 07:59
ja nie zauważyłam, żeby jakoś e-sklepy strasznie się promowały innowacyjnie jedyne w zasadzie na co większość jest w stanie się zdobyć to facebook i newsletter