Zobacz pełną wersję : Niewygodne biurko szkodzi efektywności pracy?
Na Czym tam posiadujecie w pracy? Fotele wygodne i odrapane biurko?:confused:
U nas szefostwo przymierza się do wymiany biurek i dali nam nawet opcje wyboru, które chcemy (szał, no nie?). Ponoć dobre biurko= większa efektywność w robocie... heh..
Jeśli na forum są jacyś ludzie z mojej firmy, to może zrobimy jakieś głosowanie kto na które? Pozostali też fajnie by było jakby się włączyli;)
Oba typy są z działu biurka pracownicze, firmy biurokoncept
(wycięta reklama)
Cenowo bardzo się nie różnią (widać, że szef nie chce więcej niż 1200 wydać), ale wyglądowo owszem.
To które?
Jesli wybór należałby do mnie to zdecydowanie wybrałaby, pierwszą propozycję.
Wypowiadanka
10-12-12, 12:43
Nie będę wybierać, bo pewnie już dawno dokonano wyboru i w biurze wszyscy cieszą się z nowych mebli, chciałam tylko dopowiedzieć, że nie tylko biurko i fotel mają wpływ na pracę :) Równie ważna jest ergonomiczna klawiatura i myszka, odpowiednie oświetlenie, przewietrzenie pomieszczenia itd., itp. :D
masterchef
24-05-13, 12:09
dokładnie! można powiedzieć, ze wszystko ma wpływ na to jak nam się pracuje, otoczenie, ludzie, godziny pracy, wszystko trzeba wziąć pod uwagę
To się chwali Twojemu szefowi, że dał Wam możliwość wyboru. Ergonomika jest bardzo ważna.
O wygodnym biurku najczęściej można tylko pomarzyć, zdecydowana większość pracodawców myśli wyłącznie o swoich potrzebach, i bardzo rzadko pyta o zdanie pracowników, jestem pod wrażeniem...
To oczywiste, że wygodne miejsce pracy sprzyja dobremu samopoczuciu, a to przekłada się na efekty pracy. Atmosfera w pomieszczeniu też jest ważna. Jeżeli współpracownicy się nie lubią, to kiepsko.
karolgrzelak10
30-06-15, 13:27
Na pewno dobre i wygodne biurko to podstawa, jeśli pracujemy wiele godzin przy komputerze. Sam się o tym przekonałem, przez długi okres miałem niewygodne miejsce pracy i nabawiłem się schorzenia kręgosłupa. Ale oprócz dobrego biurka i fotela trzeba pamiętać o częstych przerwach.
Z pewnością biuro ma również wpływ na wygodę, a co za tym idzie efektywność pracy. Polecam Wam regulowane biurko stojące (https://pokochajswojkregoslup.pl/produkt/regulowane-biurko-stojace-z-podnosznym-blatem/) , jest to strona na której znajdziecie specjalne biurka które umożliwiają pracę na stojąco. Wszelkie informacje dotyczące oferty znajdziecie na stronie.
To prawda, wygodne biurko albo stolik, jak to jest w moim przypadku, świetnie się sprawdza, do tego jeszcze wygodny fotel i mogę pracować. Stolik i fotel kupiłam online, wszystko znalazłam w ofercie sklepu internetowego 1000krzesel.pl: https://www.1000krzesel.pl/13-fotele Można tam kupić wysokiej jakości meble biurowe, ale tez takie, które sprawdza się w domu, gdy pracujecie zdalnie, jak ja. Z moich zakupów jestem zadowolona, cenowo wyszło to opłacalnie, polecam serdecznie.