Zobacz pełną wersję : Pozyczka dla zadłużonej mamy
Bez komentarza... moja mądra mama szuka pożyczki (jest zadłużona, w BIKu też ma wpis), ale się uparła, a ja z ta kobietą nie umiem juz rozmawiać.
Więc szukam chociaż jakiejś firmy, która jej do cna nie obedrze z kasy.
Ranking wskazuje mi na firmę vivus, soho credit albo via sms (żadnej nie znam)...
która?
Witka - wiesz co,? Twoja mama ma chyba jakieś klapki, blokadę, że nie potrafi zrozumieć w co się pakuje. Przecież Ona nigdy nie wyjdzie z długów, nie mówiąc o tym, że nie da rady spłacić pożyczek?. Znam osobę i to dosyć blisko, która już tak zabrnęła daleko, że bierze jeden kredyt,aby spłacić poprzedni. Tych kredytów ma już tyle, że... no właśnie sprawa jest w sądzie, nie wiadomo jak się skończy,bo w dodatku nie ma pracy i ciągle się zastanawiam,jakim cudem Ona ma tyle tych kredytów, na jakiej podstawie Jej dawano?. Najgorzej jest wziąć pierwszą, a potem wpada się w trans i nie widać końca. Przemówcie jakoś Twojej Mamie do rozsądku,nie szukaj żadnych "uczciwych" firm,które mogłyby udzielić następnej pożyczki,tylko poszperaj w Internecie na temat dłużników ,tymbardziej,że wisi na jej liście. Bo wreszcie dojdzie do tragedii.
sesjebankowe
21-12-12, 13:49
Ja również odradzam brania kolejnej pożyczki.
Z każdej sytuacji jest parę wyjść, twoja mama powinna znaleźć lepsze wyjście.
Nie opłaca się! To zakladanie sobie sznura na szyję.
Żadna. Oprocentowanie tych pożyczek jest takie że twoja mama nie da rady jej spłacić skoro już ma długi i sprawa niechybnie skończy się komornikiem. Jeżeli już musi pożyczyć niech pożyczy od kogoś znajomego tam przynajmniej będzie miała maks 20% w skali roku a nie jak w firmach które wymieliłeś 50-100% miesięcznie.
Branie kolejnych kredytów to tylko gwóźdź do trumny. Tylko i wyłącznie negocjacje z bankami i restrukturyzacja zadłużenia.
Sporo porad można także znaleźć na forum dla osób zadłużonych - kolejne kredyty to nie jest sposób na wyjście z długów.
Tak to już jest, jak lubi się wydawać więcej niż się ma i żyć ponad stan. A później człowiek się dziwi, że bank zajmuje mu dom/mieszkanie i obwinia o wszystko innych. Dla mnie to trochę podobne uzależnienie jak hazard.
Może Ty pożycz mamie kasę, albo po rodzinie ? Nie ma nic gorszego jak pchanie się w jakieś kredyty
Jeżeli mama jest już zadłużona, niech pod żadnym pozorem nie zaciąga kolejnych pożyczek na dowod, bo wpadnie w spiralę długów! A potem to już komornik...
Wszystkie te wymienione firmy udzielają szybkich pożyczek a wiadomo ,że koszta jakie są doliczane przy takim finansowaniu są bardzo duże .Według mnie tylko osoby zdesperowane kusza się na takie oferty.
Zerknij sobie tutaj: pozyczkadlazadluzonych.info Nie sprawdzają BIK, nie patrzą na zadłużenie czy też na komornika. Mają uproszczone formalności, więc Twoja mama bez problemu dostanie u nich pożyczkę.
Sprawdź jakie pożyczki opłaca się w ogóle brać.
NIe polecam na pewno chwilówek bo można wpaść w pętle zadłużenia.
My u nas w pracy mamy kasę zapomogowo pożyczkową. Pożyczanie pieniędzy odbywa się bezprocentowo.
masterchef
24-07-14, 10:01
Fajne rozwiązanie, jednak kto wykłada tam środki pieniężne do pożyczenia?
igornowacki
22-08-14, 23:09
Wybij mamie z głowy kolejne pożyczki, lepiej poproś ją żeby zastanowiła się gdzie pieniądze zostają "przepuszczone" a na czym można byłoby zaoszczędzić. Twojej mamie niestety grozi wpadnięcie w spiralę zadłużenia, a ty jeszcze szukasz jej firm udzielających pożyczek.
która, najlepiej żadna z nich, są to firmy typowo nastawione na zysk; lepiej skorzystaj z czegoś zaufanego, ja korzystam z pożyczkolandia i tam sama ustalasz koszty takiej pożyczki- wystawiasz wniosek i prywatne osoby w niego inwestują.
Jesli faktycznie jest zadłużona to w grę wchodzi tylko i wyłącznie pożyczka bez biku - na stronie raport z bik na pewno doradzą CI gdzie wziąć taką pożyczkę. Masz tam rankingi takich pozyczek.
Pożyczka z komornikiem – czy możliwa? - przeczytaj ten artykuł. Każdemu się może zdarzyć nie ma się co obawiać, ale przede wszystkim nie ma co panikować. Wszystko da się zrobić :)pozdawiam
W życiu zdarzają się różne sytuację, dlatego wiele osób nieraz potrzebuje pilnie gotówkę. Zainteresowanym tematem polecam sprawdzić stronę https://accent.waw.pl/tanie-pozyczki-online-na-dowod-ile-faktycznie-kosztuja/ , na której znajdziecie bardzo interesujący artykuł na temat pożyczek internetowych na dowód.