Zobacz pełną wersję : Ciuchy na randkę
W co się ubrać na pierwszą randkę?
Temat ograny, ale cały czas aktualny. Myślicie, że w grę wchodzą tylko sukienki romantyczne, czy spokojnie mogę założyć jeansy i ładną bluzkę?
Pytam i panów i panie :)
Wszystko zależy gdzie idziecie na tą randkę. Wiadomo - kobieta zawsze chce się wystroić, ale niekiedy byłaby to przesada.
Myślę jednak, że można to wypośrodkować i znaleźć taką sukienkę, która nada się i do kina, i na spacer i na romantyczną kolację. Tu są np. fajne propozycje - sukienki jak z sieciówek, ale dużo taniej niż tam.
kuropatwa ma rację - fajna sukienka na kolację czy wyjście jest ok, ale kiedy nie trzeba się stroić (np randka na quadach... czy w zoo), to na pewno nie ma co przesadzać i lżejszy strój będzie ok
Nie przesadźmy ze stylizacją, "nie idziemy na ślub...", ani na żadne wystawne przyjęcie, pokażmy się chociaż trochę od "codziennej" strony, nie będziemy przecież przez całe życie chodzić w romantycznych sukienkach, i w pełnym makijażu, pokażmy odrobinę swobody, także podczas pierwszej randki (nie twórzmy zbyt napiętej atmosfery)
Wypowiadanka
07-03-14, 07:54
Strój trzeba dopasować do miejsca, w którym odbędzie się randka, ale szaleć nie trzeba, a nawet nie należy - po co mamy wyglądać i zachowywać się sztucznie? :) Ja na pierwszą randkę z moim teraz już mężem, założyłam obcisłe jeansy rurki, zwykły t-shirt i czarne szpilki, byliśmy na spacerze w parku :) Aaa buty miały wysoki obcas, ale były wygodne i rozchodzone, wiedziałam, że będziemy dużo chodzić, a jakby mnie buty obtarły, to trochę głupio by wyszło :D