Zobacz pełną wersję : Nowe rozszerzenia domen
Witam wszystkich, trafiłem ostatnio na artykuł o nowych rozszerzeniach domen (http://www.skory.com.pl/nowe-rozszerzenia-domen). Poszukałem nieco dalej i stwierdziłem, że ten temat już trochę ma na karku, a nic się nie zmieniło. Coś się w ogóle dzieje w tym temacie, czy to jakieś mrzonki?
Nie wiem czy chciałbym, aby coś takiego było. Jestem przyzwyczajony do dotychczasowej terminologii
Przyznam się szczerze ja też wolę obecną terminologię i nie bardzo uśmiecha mi się nowa :/
w Polsce .pl to .pl i koniec tematu :)
Są różne inne nowe rozszerzenia jednak do mnie one nie przemawiają jak i do większości :)
Pytanie dlaczego :)
Ktoś Ci mówi, że jego firma (POLSKA FIRMA) nazywa się Kowalski to pierwsze co robisz to wpisujesz w adres www.kowalski.pl - ponieważ tak powinna brzmieć pełna domena !
a więc jeśli będziesz miał www.kowalski.com.pl lub inną to klient nie zawsze do Ciebie trafi ;-)
Gorzej jeśli obaj Kowalscy tym samym się zajmują.. wtedy można pożegnać się z własnym klientem GŁ*P*TĄ :)
Też uważam, że .pl to powinna być podstawa. Problem w tym, że .pl jest coraz mniej ;/
Pozostaje giełda - a tak jakie ceny są to chyba każdy z nas wie.
Za markę się płaci a dokładnie dzierżawi... dlatego tylko .pl
niestety faktycznie .pl albo pozostaje kombinowanie z dodatkowym słowem w nazwie.
I tak mam same PL. Nie widzę sensu korzystania z tych kombinowanych. Tylko zbędne wydłużenie adresu.
Wydaje mi się, że ma to sens jedynie dla wybranych działalności.
TomaszDzak
23-12-17, 12:11
.pl to podstawa, im dłuższy link do strony tym gorzej.