Zobacz pełną wersję : Z jakich apek na smartfona korzystacie na co dzień?
Interesują mnie aplikacje z których korzystacie na co dzień? Takie, dzięki którym prowadzenie biznesu, domu, komunikacja staje się łatwiejsza?
A co ty z Policji jesteś, że się interesujesz takimi rzeczami :) ? Jeżeli o mnie chodzi to mam kilka standardowych aplikacji czyli:
-adobe reader
-air droid
-allegro
-android wheather
-automapa
-chrome
-clean master
-color note
-dic słownik pol-ang
-dropbox
-google drive
-endomondo
-facebook
-gg
-gmail
-gstrings
-jakdojade
-latarka
-livescore
-messenger fb
-min icon
Posiadam też kilka gier o GTA: San Andreas - świetna gra - drogo mnie kosztowała bo aż 27 zł bez 1 grosza - ale warto było. Kilkadziesiąt godzin rozrywki. Kolejna gra to Need for Speed: Most Wanted - ścigam się, szczególnie wtedy - kiedy jestem na jakimś zamulonym wykładzie czy w komunikacji miejskiej. Oczywiście na słuchawkach - aby nikt nie słyszał jak się bawię :P Ostatnia gra w którą według mnie warto zagrać to Robocop - warto bo jest darmowa i jak na darmową grę to ma całkiem przyzwoitą oprawę graficzną:)
Obecnie korzystam przede wszystkim z kalendarza, Google+ HANGOUTA do rozmowy i w sumie tyle z tych ważniejszych aplikacji, ja nie szaleje, lista powyżej dla mnie to jakiś śmiech, kiedy z tego korzystać :P
Franciszek Dolina
14-03-14, 10:33
Jest naprawdę dużo przydatnych aplikacji, które ułatwiają kontrolowanie wielu spraw, zwłaszcza nie mając w dostępu do komputera. Głównie są to allegro, tablica, gumtree, kalendarze itp. Wysrarczy poszperać trochę po sklepie na androidzie, na pewno każdy znajdzie tam cos dla siebie.
Ostatnio IKO po wprowadzeniu płatności zbliżeniowych telefonem
-snapchat
-instagram
-whatsapp
-tumblr
-facebook
-facebook manager
-google translator
-tidal
-mail
STRAVA - do trackowania całej aktywności fizycznej.
Ja korzystam jeszcze z aTimeLogger - apka, która pozwala Ci mierzyć czas wykonywanych czynności. Używam przede wszystkim żeby mierzyć ilość czasu poświęcaną dla klientów, ale możesz równie dobrze mierzyć w nim czas spania, jedzenia, zakupów, rozrywki itd.
Fajną opcją jest też ClearFocus, który ustala Ci przedział, w którym pracujesz i po którym ma nastąpić przerwa. Ważne, bo często zapominamy o odpoczynku w trakcie pracy, a może to wpłynąć na jej efektywność!