jestem przeciwna całkowitemu zakazowi aborcji. Uważam, że obecnie obowizązująca ustawa i tak jest dość restrykcyjna
Printable View
jestem przeciwna całkowitemu zakazowi aborcji. Uważam, że obecnie obowizązująca ustawa i tak jest dość restrykcyjna
Wg mnie aborcja powinna byc dopuszczalna wylacznie w sytuacji zagrozenia zycia matki badz jesli osoba byla do tego zmuszana (czytaj: gwałt). Na manifestacje chodzi bardzo duza ilosc mlodych osob (patrz: gimnazjalistki, licealistki), chyba nie trzeba wiec tlumaczyc tego, na czym tym osobom tak naprawde zalezy? :)
Wprowadzenie zakazu aborcji tylko otworzy ciemną strefę albo kobiety będą wyjeżdżać do innych krajów. I co to da? Tylko straty dla kraju.
@DobryOn: Straty i tak są. Bo kto ma przerwać ciążę i tak to zrobi bez względu na przepisy.
@DobryOn: Poza tym czemu nie można iść w swoim kraju na zabieg/operację tylko do innego kraju?
Zakaz aborcji - jedno z najbezsensownych i nie humanitarnych decyzji urządu
Po pierwsze - prosze zaczac czytac ustawy - nikt calkowicie nie zakazl i nie zakaze tego ,,czynu". A z ciekawostek to, warto zobaczyć jakich osób było najwięcej wśród protestujących i co powinno nam to dac do myslenia :)
Zakaz całkowity to dylemat. Ale umożliwienie to jak skazanie tysięcy dzieci na śmierć. Jeśli jesteście za aborcją to może zadajcie sobie pytanie po co Was urodzono?