nie przeszedlem z tego powodu na linuxa.... powodow bylo wiele... a to jest najmniej wazny z nich :D
Printable View
nie przeszedlem z tego powodu na linuxa.... powodow bylo wiele... a to jest najmniej wazny z nich :D
Z tej wypowiedzi wynika cos zupelnie innego.Cytat:
Napisał Cryan
nie widze tu czegos ZUPELNIE innego :shock: przeanalizuj obie wypowiedzi i przemysl to
oj tak linux jest coraz bardziej kuszaca alternatywa, ale zabiera mnowtwo miejsca na dysku ( a ja mam tylko 20GB:) no i jak napisano powyze nie znajdzie sie na niego wszystkiego co potrzeba. a tym Thumbs.db to po ptostu dobrze wiedzic czasami co sie ma, zeby wiedziec co mozna z tym ewentualnie zrobic.
a mnie plik Thumbs.db bardzo denerwuje. Nieraz zajmuje kilkadziesiąt kilobajtów, usadawia sie wszedzie gdzie pojawi sie jakis obrazek i nie tylko....czsem jak przeglada sie jakies katalogi pod wingrozą a pozniej wrzuca sie np. po FTP na serwer ... to przy slabym transferze........ .... .... .... .... .... .... .... .... .... .... trwa to znacznie dluzej :)
Kpisz czy o drogę pytasz? Linux może pracować na powierzchni dyskowej równej mniej niż 1 MB, a jesli chcesz dodatkowe rzeczy instalowac to moze zajac wiecej miejsca. Ale jesli ograniczysz sie tylko do tego co Ci niezbedne, to zmiescisz sie na 1,5-2 GB partycji z pakietem biurowym, graficznym interfacem (KDE i Gnome to nawet 2 interface`y), przeglądarką WWW, programem pocztowym i masą przydatnych rzeczy... Zainstaluj Windows XP SP2 dodaj do tego pakiet Office 2k3 i już masz tą samą przestrzeń dyskową zajętą...[/quote]Cytat:
ale zabiera mnóstwo miejsca na dysku
Nie wspominając o tym, że są takie wersje linuxa czy systemów z rodziny BSD które jako pełnofunkcjonalne systemy bootują z CD :)
Niektore to nawet z dyskietki sie uruchamia.
Konkord piłem do FreeSCO właśnie który bootuje z dyskietki ;-) [/quote]Cytat:
na powierzchni dyskowej równej mniej niż 1 MB
Witam.
Podpinam się pod ten stary temat z nadzieją, że ktoś mi odpowie.
Kolega nakręcił kilka filmików z komórki Nokia E52, wrzucił na kompa (Windows XP) i nie może ich otworzyć, bo okazało się,że zostały zapisane w formacie Thumbs.db , których winda nie potrafi otworzyć.
Co można z tym zrobić i czym otworzyć?:hmmm:
Zwykła zmiana rozszerzenie nic tu nie daje.
Czy ktoś już może uporał się z tym problemem.
Jest podobno program który to otwiera ale płatny - ponad 20 Euro/komp.:-?
Szukam za free.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.