Jak wieść i media niosą ma wejść w życie całkowity zakaz aborcji. Co drodzy internauci myślicie o tym, jakie jest Wasze zdanie? Ja jestem przeciw całkowitemu zakazowi aborcji! A Wy?
Printable View
Jak wieść i media niosą ma wejść w życie całkowity zakaz aborcji. Co drodzy internauci myślicie o tym, jakie jest Wasze zdanie? Ja jestem przeciw całkowitemu zakazowi aborcji! A Wy?
Ja jestem przeciw jakimkolwiek regulacjom w tej kwestii, zwyczajnie nie są potrzebne. Tak więc nie tylko nie wprowadzać całkowitego zakazu, ale i usunąć obecne ograniczenia.
Jestem za całkowitym zakazem aborcji. Dobrze, że na Wiejskiej myślą o tym.
Ja uważam że prawo które jest obecnie jest dobrym kompromisem. Ale temat jest na tyle kontrowersyjny że chyba żadne rozwiązanie nie będzie do końca dobre. Analogicznie jak z eutanazją.
Nie patrzę tak na to - czasem nie da się jednoznacznie czegoś ustalić ze względu na różne poglądy ludzi. Może też nie lubię skrajności.
A ma takie pytanie. Skoro aborcja to zabijanie to:
1. dlaczego Państwo wysyła żołnierzy np. do Afganistanu ( na wojnę ) i księża błogosławią takim wyprawom ?
2. dlaczego Ci żołnierze mają prawo do zabijania innych ludzi często przypadkowych i bezbronnych ?
3. dlaczego dziecko nienarodzone ma to tylko sprawa matki a gdzie są prawa ojca do współdecydowania o losie potomka ?
Co do matki to przynajmniej jest pewność że o właściwą osobę chodzi, co do ojca to może przyprowadzić kogokolwiek i nikt nie sprawdzi że to nie on. A jak ciąża będzie wynikiem gwałtu, to tatuś będzie się trzymał mocno daleko od mamusi i raczej zdania nie wyrazi.
jestem przeciwna całkowitemu zakazowi aborcji. Uważam, że obecnie obowizązująca ustawa i tak jest dość restrykcyjna
Wg mnie aborcja powinna byc dopuszczalna wylacznie w sytuacji zagrozenia zycia matki badz jesli osoba byla do tego zmuszana (czytaj: gwałt). Na manifestacje chodzi bardzo duza ilosc mlodych osob (patrz: gimnazjalistki, licealistki), chyba nie trzeba wiec tlumaczyc tego, na czym tym osobom tak naprawde zalezy? :)
Wprowadzenie zakazu aborcji tylko otworzy ciemną strefę albo kobiety będą wyjeżdżać do innych krajów. I co to da? Tylko straty dla kraju.
@DobryOn: Straty i tak są. Bo kto ma przerwać ciążę i tak to zrobi bez względu na przepisy.
@DobryOn: Poza tym czemu nie można iść w swoim kraju na zabieg/operację tylko do innego kraju?
Zakaz aborcji - jedno z najbezsensownych i nie humanitarnych decyzji urządu
Po pierwsze - prosze zaczac czytac ustawy - nikt calkowicie nie zakazl i nie zakaze tego ,,czynu". A z ciekawostek to, warto zobaczyć jakich osób było najwięcej wśród protestujących i co powinno nam to dac do myslenia :)
Zakaz całkowity to dylemat. Ale umożliwienie to jak skazanie tysięcy dzieci na śmierć. Jeśli jesteście za aborcją to może zadajcie sobie pytanie po co Was urodzono?