W jakim banku według Was teraz najlepiej założyć konto? W którym banku jest najtańsze, a w którym najlepsze? Bo pewnie jedno konto nie może być i najtańsze i najlepsze.
Printable View
W jakim banku według Was teraz najlepiej założyć konto? W którym banku jest najtańsze, a w którym najlepsze? Bo pewnie jedno konto nie może być i najtańsze i najlepsze.
konto w mBanku jest dobre, wydaje mi się, że jest najtańsze, ale czy najlepsze to nie wiem. pewnie inne konta (płatne) oferują lepszą jakość usług.
ja polecam konto w mbanku same zalety, tylko trzeba sobie zaznaczyć przy zakładaniu konta że nie życzysz sobie reklam wysyłanych smsami
Od kiedy zmienili panel klienta ciężko się w czymkolwiek połapać, szczególnie gdy ma się tam jeszcze konta firmowe.
A na samym środku wstawili zdjęcie łódki...
Mówisz o mBanku? Mi się bardzo podoba nowy wygląd panelu transakcyjnego. Różni się znacząco od poprzedniego, ale moim zdaniem jest intuicyjny.
Każdy bank ma swoje warunki, które bardzo często ulegają zmianom. Warto wcześniej poczytać rożne opinie o kontach bankowych - zachęcam do zapoznania się z opisami w internecie - gdzie jest całkiem sporo fajnych opinii o kontach bankowych.
Wejdź sobie na jakąś porównywarkę ofert bankowych i wybierz coś odpowiedniego dla siebie. Co z tego, że ja polecę Ci mój bank, skoro Tobie może nie odpowiadać, bo masz inne kryteria wyboru najlepszego banku?
Polecam Ci poszukanie artykułów o tym jakie są dobre konta bankowe, powininny przynajmniej odpowiedzieć częściowo na Twoje pytanie. Ja osobiście mam konto w Eurobanku i nie wiem czy jest najtańsze (wątpię w to), ani czy jest najlepsze, bo ważne jest to, że jest dobre dla mnie.
konto godne polecenia - bzwbk
T-mobile konto jest najlepszą ofertą na rynku ponieważ jest całkowicie darmowe i oferuje dodatkowe udogodnienia.
Ja mam konto w jednym z banków i jestem bardzo z niego zadowolona. Mają dobre warunki i nigdy nie zawiodłam się na obsłudze. Wniosek można złożyć online i aktywować konto przelewem, także minimum formalności. Polecam poczytać więcej informacji na stronahc banków.
Po wstępnej analizie, wygląda na to, że można wyróżnić cztery konta: w mBanku, ING, BOŚ Banku i w BGŻ optima. Te oferty mają najlepsze warunki IMO.
Ja polecam konto w banku, gdzie jest darmowe, przelewy są bezpłatne, wypłacanie ze wszystkich bankomatów w Polsce też jest za darmo. Godna polecenia jest też ich aplikacja mobilna.
Niestety nie ma idealnego ,każdy ma inne wymagania jednemu potrzene są np. ekspresowe przelewy innej osobie limit kredytowy . To jest sprawa bardzo indywidualna ,aczkolwiek można ją trochę uogólnić.
Warto jest korzystać z porównywarek bo tam posortujesz sobie konta według własnych wymagań.
Obecnie prawie wszystkie konta są płatne. Jak już wspomnieli poprzednicy - wszystko zależy od indywidualnych oczekiwań.
Wybór konta jest uzależniony do wieku i od możliwości finansowych osoby zakładającej konto. Dla studentów polecał bym konto w banku millennium, a dla osób starszych konto w Smart banku bo jest darmowe albo w ING Banku bo jest stabilne.
Zalezy tez jakie to konto chcesz założyc jezeli chodzi o konto oszczędnościowe to najlepsze obecnie jest w Orange, konto oszczednosciwe orange finance. masz 3,5 % i max 10 tys mozesz wpłacic.
Jest jedno konto, od bgż bnp, na którym jest oprocentowanie 4%, nazywa się ikontoaktywator, ale trzeba zapewnić stałe wpływy na rachunek. Ktoś z was korzystał?
Ja od dawna mam konto w ING Bank Śląski, zakupy w sumie za min 200 zł zapłacone kartą = brak opłat za prowadzenie konta, niestety nie można już wypłacać z każdego bankomatu bez prowizji.
Ciekawą ofertę ma obecnie Smart Bank. Dlaczego jest ciekawa? Ponieważ konto jest całkowicie za free. Nie wiem z czego to wynika i jak im się to opłaca, ale coś jest na rzeczy. Minusem jest to, że nie mają placówek - więc ewentualne zmiany danych na koncie czy płaty muszą być dokonywane na innych placówkach. Ale do e-płatności w zupełności wystarczy. Dobre konto ma równeiż BZ WBK. Wprawdzie jest drobna opłata, ale nie jest źle.
Nie ogarniam troszkę Twoje postu. Ale, wytłumaczę dlaczego konto jest za 0zł, i dlaczego bank zarabia. Zarabia a dlatego, że trzymasz u nich pieniądze. Mimo tego, że są one dostępne na Twoim koncie to cały czas ktoś nimi obraca, bo bank je posiada fizycznie, jezeli chodzi o wypłaty z konto to wiadomym jest, że bank zapewne nie obraca pełną kwotą. Piszesz, że nie mają placówek, więc zmian trzeba dokonywać w innych placówkach? Pytam się jak skoro ich nie ma, wyjaśnisz? Co masz na myśli e-płatności, do tego każdy bank wystarczy. Niekoniecznie sądzę ze konto musi być darmowe ja za swoje płącę 3zł w Raiffeisen, ale bank też coś daje w zamian. Czy ktoś wgl wie do kogo należy smartbank?
Polecam konto w BGŻ Optima. Jest połączone z lokatą i pozwala zarobić dodatkowo 50zł. Z tego co pamiętam jest też chyba bezpłatne.
Imo najlepsze konto, bo w pełni darmowe, ma Bank Smart. A jeśli chodzi o oszczędnościowe to wiem, że Millennium oferuje jakieś konto w promocji w której można premie pieniężną dostać.
Ja polecam konto w ING, żadnych opłat jeżeli tylko korzystasz z karty na min. 300 zł.
najlepszy variant to BZ WBK
Ja polecam mbank, moim zadaniem to najlepsze rozwiązanie
Moim zdaniem ciekawą ofertę teraz ma Ing Bank Śląski. Jeżeli masz tam konto to łatwo zdobyć kredyt
Obecnie m-bank jest jednym z szybciej rozwijających się banków.