Odp: Jaki skrypt do prowadzenia sklepu internetowego ?
ja równiez polecam prestashop
wytbrałem go ponieważ mam tylko 120 produktów ale mają one ponad 200k wariantów wiec bardzo duzo i z tego co sie zorientowałem tylko presta potrafi sobie z tym poradzic. jest w miare fajnie chociaz sama baza danych wg mnie troche niejasna i trudno w niej wprowadzac zmiany. chcac zmienic jedna rzecz trzeba zmieniac w kilku tabelach co nie ułatwia pracy
Ja jednak uważam inaczej. Nie polecam Presty, bo musisz mieć duże umiejętności, żeby postawić profesjonalny sklep i zainwestować sporo pieniędzy w dodatkowe moduły. Ja wolę komercyjne rozwiązania. Z mojej perspektywy lepiej są zoptymalizowane pod kątem SEO. Sam działam i jestem zadowolony. Panel administracyjny chociaż nie wygląda pięknie to ma wiele funkcjonalności i jest maks intuicyjny. Do tego mają wiele integracji w cenie abonamentu. W ogóle dwukierunkowa integracja z Allegro i automatyczna integracja z hurtowniami to kawał dobrej roboty. Do tego masz administrację serweru i wsparcie techniczne.
Najlepiej popatrz za porównaniami jakie masz w sieci - na tej podstawie już coś tam można wywnioskować.
Inna sprawa to budżet, wielkość. Jedne sklepy łatwiej przebudować, inne trudniej.
Wszystko trzeba robić z głową.
Na początek najlepsze rozwiązanie to tak zway SAAS, jest najfaniejszy bo najtańszy i wszystko od razu w jednym miejscu
Ja osobiście parę razy miałem do czynienia z IAI Shop i osobiście odradzam ten skrypt. By jakiekolwiek zmiany w masce trzeba robić przez support a jak przez support to $$ muszą się posypać i to w dość zawrotnych liczbach.
robię sklepy na shopgold,
- 0 abonamentu
- ogromna ilośc modułów wcenie (takich za które w przypadku presty musisz dopłacać)
- aktualizacje oprogramowania w cenie (bardzo rozwojowy silnik, autorzy sluchają użytkowników i wydają regularne aktualizacje)