Promowanie sklepu internetowego najlepiej zostawic specjalistą. Pozycjonowanie wcale nie jest takie proste jak się wydaje. Bardzo szybko można pogorszyć zamiast polepszyć.
Printable View
Promowanie sklepu internetowego najlepiej zostawic specjalistą. Pozycjonowanie wcale nie jest takie proste jak się wydaje. Bardzo szybko można pogorszyć zamiast polepszyć.
qartus - co racja to racja :) matko starajmy się pisać po "polskiemu" to nie boli, serio ;-)
Pozycjonowanie sklepu nie jest takie proste jak się wydaje. Zdecydowanie myślę, że warto zostawić to profesjonalistom, którzy mają doświadczenie w branży. Sam prowadzę sklep internetowy z odzieżą i od 2 lat korzystam z usług (wycięty spam). Mogę śmiało polecić ich usługi, bo to naprawdę specjaliści. Przez cały okres współpracy ilość składanych zamówień regularnie się zwiększa i jestem zadowolony z takich wyników. Wiadomo, na pierwsze efekty trzeba było poczekać, ale teraz jest naprawdę dobrze. Jestem w stałym kontakcie z opiekunem mojego pakietu i na bieżąco aktualizujemy m.in treści na podstronach. (wycięty spam) oferują również wcześniej wspomniane AdWordsy.
Najskuteczniejszą formą reklamy w przypadku sklepu internetowego jest reklama u lidera opinii-blogera. Ogólnie mówiąc nie polecałabym firm/agencji bo to straszni naciągacze na niekoniecznie skuteczne usługi. Osobiście mogę polecić blogera który nie bierze dużo za reklamę a ma zasięgi liczone w setkach tysięcy ludzi. Mam nawet do niego kontakt e-mailowy [dovado123(Małpa)gmail], jak coś można do niego śmiało pisać.
Zależnie od grupy docelowej, warto skupić się na facebooku lub reklamach adwords.
Zaciekawił mnie ten temat i postanowiłem dołączyć do forum :) sam prowadzę własny biznes internetowy i zaczynając nie wiedziałam zbytnio jak go rozpromować, ale udało się :) kluczem do sukcesu w moim przypadku było powierzenie pozycjonowania odpowiedniej agencji marketingowej, a także promocja sklepu w social mediach :) tym zająłem się sam ! :D i udało się ;) poczytałem trochę treści i artykułów pomocniczych i się udało :) Czasem wystarczy samemu się zaangażować!
czesc:cool:
Jeżeli szukasz specjalisty, który zajmie się analizą kosztów, przychodów i rentowności Twojego internetowego biznesu to zajrzyj na stronę https://ecometrixo.com/pl/.
Jak dla mnie bardzo pomocne wiadomości. Ja właśnie też chce otworzyć swój biznes tego typu, także przydadzą mi się informacje jak promować taką firmę online. A kojarzycie może hurtownię ubrań, dodatków - https://outletboxx.com/ ? Pytam, bo zainteresowała mnie ich oferta i chciałabym się dowiedzieć o nich czegoś więcej.