Odp: Ciekawe studia i praca
Hej, ja studiuje dziennikarstwo ale nie do końca jestem zadowolona z wyboru kierunku studiów. Dużo teorii, prawie wcale praktyki. Jestem na drugim roku, mam nadzieję, że się to w przyszłości zmieni
Może zarządzanie zasobami ludzkimi? Skoro już zarządzasz ludźmi to takie studia tylko pomogą :) a na zajęciach jest sporo psychologii, więc połączysz jedno i drugie
Zarządzanie zasobami ludzkimi brzmi dość ciekawie tylko gdzie?
Ja studiuję zarządzanie procesami i projektami na Vizji w Wawie, może taki kierunek w pracy Ci się przyda? Jeśli pracujesz w korpo to taki kierunek otworzy Ci wiele drzwi
Weszłam na ich stronę internetową i po zarządzaniu projektami można pracować w telekomunikacji czy finansach a ja pracuje w kompletnie innej branży. Poza tym dużo tam informatyki,nie wiem czy dam radę :)
W takim wypadku jeśli informatyka nie bardzo to zzl też brzmi nieźle, na AEH też jest
Cytat:
Napisał
Alice
Hej, ja studiuje dziennikarstwo ale nie do końca jestem zadowolona z wyboru kierunku studiów. Dużo teorii, prawie wcale praktyki. Jestem na drugim roku, mam nadzieję, że się to w przyszłości zmieni
Alice jakie masz zajęcia na dziennikarstwie że jesteś niezadowolona?
Sporo mam historii i podstaw np. podstawy politologii, stosunki międzynarodowe, historia XX wieku itp. Mało z kolei zajęć o radiu tv prasie, mało piszemy artykułów nie mówiąc o nagrywaniu materiałów