pÃłł litra na gÅ‚owÄ™ i paru znajomych
wczesny efekt murowany
ṕ⁼niejszy efekt... jeszcze bardziej murowany ;)
Printable View
pÃłł litra na gÅ‚owÄ™ i paru znajomych
wczesny efekt murowany
ṕ⁼niejszy efekt... jeszcze bardziej murowany ;)
mÃÅ‚j sposÃÅ‚b jest mieszany: naturalno-chemiczny... :D
OtÃÅ‚Åź Å‚ykamy na wieczÃÅ‚r:
- 2 polopiryny(aspiryny - w końcu to to samo);
- 1 piwo.
Stosować minimalnie 3, a maxymalnie 5 piw (z dodatkami oczywiÅ›cie [wbrew pozorom polopirynÄ™ moÅźna przedawkować]).
Działanie polopiryny w połączeniu z działaniem alkoholu - efekt murowany. Do tego dochodzi uderrzeniowa dawka witamin z grupy B i C.
Na mnie działa...
SposÃÅ‚b nr 1.:
2/3 banany
sok z tyluÅź cytryn
miÃÅ‚d do smaku
Wszystko razem zmiksować. Pycha, a przy okazji taka bomba witaminowa, Åźe przeziÄ™bienie ucieknie z podwiniÄ™tym ogonem.
SposÃÅ‚b nr 2.:
Kumpela zawsze siÄ™ leczy w ten sposÃÅ‚b, Åźe gdy jÄ… zaczyna Å‚apać, zjada za jednym posiedzeniem 0,5-1 kg kiwi. Efekt j.w.
SposÃÅ‚b nr 3.:
Przez całą jesieÅ„ i zimÄ™ codziennie pić herbatkÄ™ z imbiru, domowej roboty, pod Åźadnym pozorem sklepowÄ…. Robi siÄ™ to to w nastÄ™pujÄ…cy sposÃÅ‚b:
Bierzemy korzeÅ„ imbiru (moÅźna kupić w kaÅźdym porzÄ…dnym supermarkecie, w Poznaniu na 100% jest w Piotrze i Pawle), obieramy, codziennie wieczorem zalewamy jeden plasterek wrzÄ…tkiem i przykrywamy, nastÄ™pnego dnia pijemy, ew. posÅ‚odziwszy miodem. DziaÅ‚a jak jeÅźÃÅ‚wka, a lepiej smakuje.
SposÃÅ‚b nr 4.:
Czosnek ucieramy z miodem, smakuje ohydnie, ale działa, proporcje zna (mniej-więcej) krYsti - jak poda, to odejmijcie trochę czosnku, bo ostatnio prawie zabił moje kubki smakowe i potem przez kilka dni odstraszałam oddechem wszystkie muchy w domu.:twisted:
A jeÅ›li pojawiÅ‚a siÄ™ juÅź gorÄ…czka, to pomaga herbata lipowa z sokiem z malin - takim prawdziwym, a nie jakimÅ› syntetycznym syropem (mieszkaÅ„cÃÅ‚w Poznania ponownie odsyÅ‚am do Piotra i PawÅ‚a).
A w ogÃÅ‚le, to podobno organizm zaczyna chorować wtedy, gdy mu siÄ™ na to pozwoli, natomiast nie choruje, gdy siÄ™ na to nie ma czasu. Czyli stres jest najlepszym zabezpieczeniem przed chorobÄ…, a chorujÄ… ci, ktÃÅ‚rzy siÄ™ obijajÄ… :D
Zastanawia mnie ten biust. Skoro jestem kobietÄ…, to czyjego biustu mam uÅźyć? :wink:
Jeszcze fajny sposÃÅ‚b dla osÃÅ‚b z permanentnie zatkanymi zatokami (wielu siÄ™ na to skarÅźy). Robimy z rana maksymalnie gorÄ…cÄ… herbatÄ™, nalewajÄ…c ciut mniej wody. Nachylamy siÄ™ nad szklankÄ…, bierzemy butelkÄ™ Amolu, robimy 2-3 solidne chlup do herbaty, szybciutko nachylamy siÄ™, osÅ‚aniamy dÅ‚oÅ„mi i robimy potÄ™Åźny wdech nosem. Szybko, bo z gorÄ…cego szybko paruje! OczywiÅ›cie wdychamy, aÅź wwÄ…chamy wszystko, ale jak kogoÅ› po pierwszym wdechu nie zatka, to jest twardziel. Powtarzamy wieczorem - szybko przejdzie. Raz dziennie warto takÄ… inhalacjÄ™ robić profilaktycznie.
Zamiast Amolu moÅźna uÅźyć polskiej podrÃÅ‚by - Aromatolu - skÅ‚ad identyczny, a cena niÅźsza. Zamist herbaty moÅźe być inny zioÅ‚owy napar. W ostatecznoÅ›ci wrzÄ…tek, jeÅ›li nie chce nam siÄ™ pić.
Przetestowane, działa.
Co do proporcji: bierzemy ileÅ›tam czosnku (zaleÅźy ile nam siÄ™ chce rozgniatać) i dodajemy do pewnej iloÅ›ci miodu. Tyle wiem. Od tego - jak sugeruje Adelain - trzeba odjąć trochÄ™ czosnku, Åźeby daÅ‚o siÄ™ przeÅ‚knąć. :hmmm:
Najlepiej prÃÅ‚bować co chwila, czy nadaje siÄ™ do przeÅ‚kniÄ™cia. Jak bÄ™dzie na pograniczu wypalenia wnÄ™trznoÅ›ci, to znaczy, Åźe wystarczy. Ew. moÅźna trochÄ™ "rozcieÅ„czyć" miodem. Czosnek sam w sobie jest rewelacyjnym lekarstwem i najlepiej jeść go do wszystkiego (no, moÅźe poza dÅźemem, bo moÅźe nie być to zbyt smaczna mieszanka).
Przepis od mojej mamy:
Czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do słoika. Zalać wrzącą wodą (0,5 litra) i niezakręcony słoik odstawić na 24 godziny - niech sobie stoi w temperaturze pokojowej.
- 15 zÄ…bkÃÅ‚w czosnku
- 2 duÅźe cytryny
- 2-3 Å‚yÅźki miodu
Po 24 godzinach, przecedzić przez sitko zawartość sÅ‚oika, wcisnąć dwie duÅźe cytryny, dodać miodu i dokÅ‚adnie wszystko wymieszać.
CaÅ‚ość w jakimÅ› zakrÄ™canym pojemniku wstawić na 12 godzin do lodÃÅ‚wki.
Pić 2, 3 razy dziennie jednÄ… Å‚yÅźkÄ™ stoÅ‚owÄ….
P.S.
Śmierdzi z gęby niesamowicie, ale bakterie spadają, gdzie pieprz rośnie ;)
Bo tak wali :PCytat:
P.S.
Śmierdzi z gęby niesamowicie, ale bakterie spadają, gdzie pieprz rośnie