Infolinia to jest tylko jeden ze sposobów komunikacji z firmą, masz też internet albo w ostateczności wizytę w oddziale.
Printable View
Infolinia to jest tylko jeden ze sposobów komunikacji z firmą, masz też internet albo w ostateczności wizytę w oddziale.
Trzeba się URWAĆ Z CHOINKI żeby nadążyć za przepisami, ciągle coś zmieniają i nigdy dobrze się na tym nie wychodzi.
Życie. Trzeba wybrać duża, solidną firmę i mieć względny spokój z kombinowaniem i oszukiwaniem klientów.
borykam sie myslami z podobnym probemem co zalozyciel tematu. myslalam ze najgorsza jest kwestia finansowa, bez srodkow ciezko cos zdzialac.
Trochę uspokoiłam się jak zaczęłam przegladac fora i natknelam sie na dotacje, inkubatory przedsiębiorczosci. Dla osob rozpoczynajacych wlasna dzialalnosc organizowane sa nawet konkursy wspomagajace, oczywiscie nie ma nic za darmo, ale w tym wypadku mozna wygrac pieniadze w zamian za wlasne zaangazowanie. wiecej informacji tu http://www.darboven.pl/idee_grant/
moze ktoras z Pan bo do nich skierowany jest ten pomysl jeszcze skorzysta :)
a w ogole co myslicie o takich akcjach ?
Ja rok temu założyłam taką firmę z unijnym dofinansowaniem i jestem z niej bardzo zadowolona... chcę nawet rozszerzyć swoją działalność o sklep internetowy... może macie pomysły co się aktualnie dobrze sprzedaje...?!
W zasadzie wszystko sie dobrze sprzedaje. Problem w wyznaczeniu odpowiednio waskiej grupy docelowej i dobraniu do niej odpowiedniego produktu. Dochodzi do tego jeszcze kilka elementow jak chocby odpowiedni marketing.
w zaleznosci od rgionu w internecie jest popyt na wszystko...
a teraz czesto i lokalizacja nie gra tak duzej roli wysylki są szybkie.
Jesli nakład pieniezny by Cie interesował to konkurs Darboven Idee Grant jest również dla kobiet które rozpoczęły już swoją działalnośc gospodarczą :)
Niestety, łatwo powiedzieć a trudniej zrobić. Żeby myśleć o własnej firmie trzeba jednak mieć trochę kapitału na początek, poza tym sporo dobrych chęci no i jako takie pojęcie o tym, czym zamierzamy się zająć. Paradoksalnie najłatwiej jest teraz pozyskać kapitał na start. Można dostać dotację z UP albo wystarać się o kasę z funduszu unijnego. Unia może zaoferować więcej, ale też więcej wymaga, tzn. wniosek o dotację musi być naprawdę profesjonalny. Jak starałem się o dotację to korzystałem z usług biura rachunkowego z warszawy, które ma w swojej ofercie właśnie przygotowywanie wniosków o dotację. Przyznam szczerze, że sam bym tego nie przygotował, a tak mogę się cieszyć z pieniążków :)
Zycze wielu sukcesow.
Trochę odświeżę temat, bo znalazłem w sieci coś fajnego na temat zakładania własnej działalności;) Wszystkim, którzy są zainteresowani startem z własnym biznesem, ale nie wiedzą jak się do tego zabrać polecam darmowego e-booka na ten temat ze strony Tekli Plus, którego można pobrać stąd: http://www.teklaplus.pl/index.php?op...4&catid=96&m=0