:shock:Cytat:
Napisał impycellin
Printable View
:shock:Cytat:
Napisał impycellin
Heeh ja na razie męczę Syzyfowe Prace... Niechże ktoś inteligentny wstawi do podstawy programowej Władcę Pierścieni a go uściskam...
Spróbujcie poczytać Morta Pratchetta słuchając jednocześnie Children of Bodom... Efekt murowany ;)
Myślę, że raczej byś go przeklinała. Na kartkówce nauczyciel mógłby Cię wypytać o takie szczegóły, na które nie masz szans odpowiedzić. Raz na zawsze przeszłaby Ci chęć do wciskania takich książek do kanonu lektur.Cytat:
Napisał norcia
Zgadzam się z przedmówcą. Nie wiem czy spodobałoby się się również tło historyczne które posłużyło do napisania Władcy, wszystkiue konkeksty i kontekściki. Mimo, że książka wydaje się być daleka od rzeczywistości echa tamtych wydarzeń można w niej wyraźnie dostrzec. Jako praca maturalna byłby nie lada wyzwaniem. Mnie matura już dawno nie interesuje, ale nikomu nie życzyłbym takich pytań na ustnej ;-)
Zaiste, to byłby problem.
Tak samo z Diuną.
Chociaż pewnie poradziłbym sobie lepiej niż z "Władcą".
---------- 07:35 29.03.2006 ----------
Cytat:
Napisał norcia
Tak jak pisał rantes...
Pytanie na kartkówce:
---------- 07:36 ----------Cytat:
Opisz szczegółowo ustrój polityczny Hobbitów.
Cytat:
Napisał Gordon
Sory. Miałem na myśli Noaha Gordona ;-)
a może Harry Potter? Jest łatwiejszy :wink:Cytat:
Napisał norcia
----------
Czas się nie spieszy, to my nie nadążamy.
L.Tołostoj
Hobbit i Władca Pierścieni jest w kanonie lektur dla Gimnazjum z tego co wiem...
Chyba tylko Hobbit, Piotrze...
Przykro mi. Tylko Hobbit. I zaje*iście nudne Syzyfowe prace. Przeczytałam i za 3 godz zapomniełam o czym było