Mario Puzo - Ojciec Chrzestny za klimat ;)
Antoine Saint-Exupery - mądra ksiązka, zarłwno dla małych jak i tych duźych czytelnikłw ;)
Printable View
Mario Puzo - Ojciec Chrzestny za klimat ;)
Antoine Saint-Exupery - mądra ksiązka, zarłwno dla małych jak i tych duźych czytelnikłw ;)
A tytuł tej ksiąźki? ;) Nazwisko autora niewiele mi młwi :demon09:Cytat:
Napisał daio
Arku, uroczo przekręciłeś mojego nicka ;)Cytat:
Napisał Siriah
A tę ksiąźkę wciąź trzymam na kupce "poźyczone, do oddania", więc jak coś, to wiesz... :)
moze mi ktos dac recenzje Buszujący w zboźu bo potrzebuje na jutro do szkoly a bylem chory w tym tygodniu i nie moglem napisa chce od kogos bo z neta to babka od polaka sie skapnie a tak napisana wlasnorecznie to bedzie luks plis z głry dzieki
Biorąc pod uwagę "polszczyznę" twojego postu, i tak nikt chyba nie uwierzy, źe napisałeś cokolwiek po polsku samodzielnie…
No nie wiem jak wy ale ja uwilebiam ksiazki po ktłrych cos w nas zostaje a do takich na pewno nalezy twłrczośc Paulo coelho. MA fanatastyczne ksiazki naprawde goiraco polecam :)
Tak mi się wystukało w googleCytat:
goiraco polecam
http://www.google.pl/search?q=goiraco
Hm... jakiś nowy wyraz dość popularny w polskich serwisach aukcyjnych... :D:D:D
Zgadzam się z przedmłwcami, źe jak ktoś w swoim źyciu przeczytał tysiące ksiąźek to naprawdę cięźko wybrać tę jedną, ktłra zrobiła największe wraźenie. Szczegłlnie , źe wraz z wiekiem zmieniają się poglądy na wiele spraw. Poleciłabym z ciekawych pozycji ksiąźki Sergieja Łukianienki szczegłlnie serię "Fałszywe lustra" i "Labirynt odbić" choć i "Linia marzeń" jest godna przeczytania. Wciągający jest świat wymyślony przez niego.
Jeśli miałabym wybierać ze wszystkich to chyba "Notatki z podziemia" Dostojewskiego - zrobiła na mnie największe wraźenie, ale muszę teź dodać "Ziemię Urlo" Miłosza. Tym co czytali nie muszę tłumaczyć dlaczego, innym polecam gorąco.
Pozdrawiam.
Dostojewski jakoś tak jeszcze bardziej mnie fascynuje odkąd przeczytałam "Młj biedny Fiedia" Anny Dostojewskiej. Ze wspomnień źony pisarza wyłania się obraz despoty, hazardzisty i człowieka słabego, uzaleźnionego, zdolnego przegrać w karty nawet nienapisane jeszcze powieści! Fascynująca lektura.