Jak ktoś lubi skomplikowane zagadki to polecam " Cyfrowa Twierdza " Dan'a Brown'a
Printable View
Jak ktoś lubi skomplikowane zagadki to polecam " Cyfrowa Twierdza " Dan'a Brown'a
"Bogaty Ojciec Biedny Ojciec" każdy powinien to mieć w swej biblioteczce
w kategorii thrillerów moim numerem 1 jest Rejs Jamesa Pattersona. Polecam :)
Może tu znajdziesz coś dla siebie
Polecam 3 części Igrzysk Śmierci, ja kończę ostatnią 3 część i jest mega fantastyczna więc mocno polecam, książki niedrogie ok 30 zł jedna wiec można się wyposażyć :)
Każda książka dobrze napisana, ciekawa - będzie tą najlepszą. Wszystko zależy od tego jakie kto lubi czytać.Jedni fantastykę inni romanse. Mam wiele ulubionych pozycji- "Slady rysich pazurów", "Całe zdanie nieboszczyka", "Pachnidło", trylogia Sienkiewicza, czy "Chłopi".
Ostatnio przeczytana książka to "Imperator Tadeusz Rydzyk bez tajemnic" - jeśli kogoś interesuje osoba duchownego Rydzyka to książka dobra.
Bardzo lubię książki Marqueza. Z tych mniej popularnych polecić mogę np. "Kronikę zapowiedzianej śmierci".
Serdecznie polecam "Rzekę tajemnic" Dennis'a Lehane'a. Nie mogłam przestać czytać, ciągła tajemnica oraz zagłębianie się w myśl każdego z bohaterów powoduje, że nic nie jest jasne i chce się więcej. Dennis Lehane utwierdził mnie w przekonaniu, że jest świetnym pisarzem ;)
Ostatnio podczytuję Szatańskie wersety ;) wiem, straszny tytuł ale bardzo fajna książka
"Krucha lód" Jodi Picoult książka pokazuje jak choroba wpływa na życie całej rodziny i jakie konsekwencje za sobą niesie dla każdego z osobna. Przed bohaterami stoją trudne decyzje. Ostatecznie w walce pomiędzy przyjaźnią a miłością do córki zwycięża chęć zapewnienia córce lepszego życia.
Ostatnio wpadła mi w ręce świetna pozycja:
"Sprzedaż, zarządzanie i efektywność osobista w 101 praktycznych przykładach"
Autorstwa: Andrzeja Niemczyka, Bartłomieja Sapały
Jej się nie czyta (czyta to się lekturę szkolną), ją się pochłania niczym gąbka wodę. Być może to lekki styl pisania? Być może trafne zagadnienie tematu albo świetnie trafiony humor? Każdy powinien sam ocenić…Mi się w skrócie bardzo podobała i pewnie do niej będę powracał co jakiś czas, żeby odświeżyć sobie najważniejsze informacje o biznesie. Staram się korzystać z rad i jestem pod wrażeniem ich działania:)
Zdecydowanie Władca Pierścieni!
"Tam, gdzie spadają anioły" D. Terakowskiej. Wspaniała książka, dająca do myślenia. Jej nie wystarczy przeczytać, ją trzeba zrozumieć.
"Słyszałem że malujesz domy" historia mafijnego zabójcy;może nie najlepsza jaką czytałam ale dobra.
Jak dla mnie Kod da Vinci
HarryPotter (wszystkie części :)
"Nimfomanka" jest bardzo dobrą książką :)
lubisz nimfomanki ...? ;)
50 twarzy Greya ;) Zdecydowanie ;D
Mnie osobiście fascynują książki na podstawie prawdziwych zdarzeń. Serdecznie polecam " przekwitajacy mak", "sprzedane", "kwiat pustyni", "pamiętnik narkomanki", "my dzieci z dworca zoo"
"Bogaty ojciec, biedny ojciec" elementarz edukacji finansowej
Twój tytuł fajnie pokazuje jak osoby znajduja się w odmiennych stanach posiadania. Mój pokazuje różne sposoby myślenia ludzi i odpowiadający za to stan posiadania:)
bardzo polecam kroniki wampirów Anny Rice ze względu nei tyle na wampiry co opisy przeżyć metafizycznych, rozkminie o Bogu, Szatanie itp, pisarka ma niesamowity talent do opisywania pozacielesnych doznań
Boso ale w ostrogach Grzesiuka
Trylogia Władcy Pierścieni :)
Zgadzam się, Władca Pierścieni najlepszy :D
Ja ostatnio się wciągnąłem w biografie Walta Disneya :D
Nie mów nikomu - Harlan Coben :)
Książki na faktach są wciągające. Ja np. preferuję Marka Hłasko, Edelmana, Nałkowską.
U siebie w domu mam pokaźną biblioteczkę z około tysiącem tytułów. Część odziedziczyłem, część sam kupiłem. Trudno mi stwierdzić jednoznacznie która książka jest mi najbliższa. Mogę jedynie powiedzieć co obecnie czytam. Jest to przede wszystkim "Ostatnie lata Polki Niepodległej - Kampania 1939 roku" Pawła Wieczorkiewicza. Ten doskonały historyk, sowietolog, gawędziarz w ciekawy sposób opisuje realia w II RP w przededniu wojny. Zapisałem się również do newslettera http://www.coczytac.pl/ - najlepsze okazje książkowe z danego dnia z największych księgarni. Czasami można trafić na prawdziwe perełki.
Uwielbiam czytać książki i bardzo trudno byłoby mi wskazać jednego konkretnego autora. Tym bardziej, że mam dość zróżnicowany i otwarty na nowości gust i z równym zachwytem potrafię czytać polskich czy zagranicznych klasyków jak i dobrze napisane romanse i kryminały.
cóż mogę napisać, może tyle, że po skrócie "wg" nie stawiamy kropki ;)
Każda motywująca do lepszego zycia w zdrowiu, bogactwie czy szczęściu
Szczęśliwego Nowego Roku
nie czytałem
Też nigdy nie spotkałam się z twórczością tej/tego pisarki/pisarza. Napiszesz coś więcej na ten temat i polecisz jakieś ciekawe książki?
Ja uwielbiam Wołoszańskiego.
Z historycznych polecam jeszcze książki Laurenca Reesa.
Wg. mnie Wiedzmin to jedna z najlepszych ksiazek fantasy.
Pięćdziesiąt twarzy Greya ... dość ciekawa pozycja :P