Pytanie do tych co mają albo mieli Orange. Jak oceniacie jakość łącza i
transmisję danych? Dobrze działa czy nie? Bo zastanawiam się nad
podpisaniem umowy rozważam ofertę Day by Day
za i przeciw. Czy faktycznie można zaoszczedzić?
Printable View
Pytanie do tych co mają albo mieli Orange. Jak oceniacie jakość łącza i
transmisję danych? Dobrze działa czy nie? Bo zastanawiam się nad
podpisaniem umowy rozważam ofertę Day by Day
za i przeciw. Czy faktycznie można zaoszczedzić?
ale o jaki Ci chodzi ... na laptopa , do telefonu , na kompa ... w zeszłe wakacje byłam w takiej dziurze że tylko Orange miał zasięg ... ale oni limitują transfer [zależy od umowy] ... i wiesz ... no nie jest specjalny ... w tej chwili mam drugiego dostawcę , który mi nie limituje transferu i naprawdę jest extra ... to Telekomunikacja Kolejowa.
W ofercie Day by Day opłata wynosi 10 zł dziennie ... zgłupiałam ... :) ..
@rebecca, w tej ofercie DbD nie masz sztywnych stawek sama regulujesz ile możesz wydać, 10 zł płacisz za 1gb na miesiąc i masz jeszcze 1gb za free, tak to mniej więcej działa.
wiesz ja miałam na myśli taki dostęp do Net'u jaki ja mam ... poza tzw opłatą stałą dla dostawcy , nic więcej nie płacę , nie mam żadnych limitów transferu , ani nikt nie dyktuje mi ile godzin albo kiedy mogę ściągać ... no sam wiesz o co chodzi ...
a w tej ofercie jednak płacisz za dodatkowy transfer , to ile masz za tzw friko ...? tzn w limicie ... czyli limit jest ...
@rebecca2001 : ale mówimy tu o tym ze sami narzucami limit , prawda?
... znaczy się ... samodyscyplina ? ... wiesz nie lubię być limitowana , toteż sama sobie nie będę ustanawiała ograniczeń ... :) ...
no to policzmy
1 Gb free
1 Gb [dodatkowy] 10 pln
film DVD [różnie] około 4,5 Gb
suma
po odliczeniu free 35 pln [4,5 Gb minus 1 Gb(free) = 3,5 Gb]
za 35 pln można kupić tzw [ przynajmniej u mnie w Krakowie ] całkiem niezły film na płycie DVD
nie mówię tu o wypożyczalniach ...
Jak widać zupełnie nieopłacalna impreza ... :) ...
masz racje jeżeli chcemy ściągać filmy, tylko wydaje mi sie że to
wyjście awaryjne dla tych którzy chcą na szybko skorzystać z Internetu, a
dla tych którzy ściągają duże pliki to raczej oferta Free gdzie nie ma
limitów w nocy.
Korzystam z Business Everywhere do lapka i CDMA do stacjonarki.
Jedno i drugie to kiszka, ale lepsza kiszka nic nic. Business Everywhere mile zaskoczył mnie ostatnio w Ostródzie, ale poległ na spotkaniu w Grudziądzu.
W Krynicy Morskiej, Business Everywhere spełnił swoje zadanie, choć śmiało mogłem przy okazji zająć się innymi sprawami - strona Wuja Googla wczytywała się około minuty...
W podtoruńskim Grabowcu, jedno CDMA mam dla siebie, a córka ma swój modem. Obydwa działają różnie, choć stoją niedaleko siebie. Kiedy ja mam słabiutki sygnał, córka ma full'a. Rzadko kiedy obydwa idą pełną parą.
Z wielu źródeł - zarówno prywatnych, firmowych i korporacyjnych docierają do mnie informacje, że mają słaby internet. Słaby zasięg, słaby transfer. Podobnie jest z Play. Play przydaje się tylko w większych miastach.
Z osobistych doświadczeń mogę powiedzieć, że przyzwoicie jest w przypadku usługi blueconnect dawnej Ery. Na "zadupiach" przynajmniej edge. W miastach minimum mocny edge, umts, hsdpa, a często już nawet hspa.
teraz trwają „szalone dni w Orange’” – podobno całkiem przyzwoita
obniżka. Czy ktoś wie jak to się
kształtuje w kontekście mobilnego Orange Free?