Odp: Eko miejsca, eko sklepy?
Coś małe zainteresowanie, jestem propagatorem ekologicznego stylu życia. Mam wielu znajomych rolników ekologicznych, sam nim jestem, więc jak ktoś zainteresowany np. zdrową żywnością zapraszam.
No właśnie... A jednak w mediach dość sporo się mówi o tym, że Polacy jednak są EKO;) Dziwne.
Mam kolejny namiar: i dużo rzeczy do poczytania na ekotaniej.pl (fajnie wykazują oszczędność roczną np na konkretnej żarówce, turbinach wiatrowych itp)
jasne - ekologiczna żywność, kosmetyki, środki czystości, źródła energii... to wszystko fajnie brzmi i wygląda na papierze. ale na co dzień trzeba mieć dużo kasy bądź czasu, żeby wdrażać te wszystkie pomysły bądź produkty. ot co!
Ja się nie zgodzę - ekologoczne kosmetyki wcale nie muszą być drogie. poza tym wiele z kosmetyków mozna robić w domu z naturalnych produktów. Podobnie z ekologicznym sprzataniem - nie wierzyłam a teraz soda, ocet i cytryna to moje ulubione środki czytsości. Tak naprawdę to tzreba tylko chcieć.
środki czystości tak... ale kosmetyki domowej roboty?
No ja nie wiem czy byłabym za
A maseczki robione w domu? Albo demakijaż owsiany? Ten drugi to płatki owsiane zalane wodą, kiedy już trochę się rozmoczą, nalezy wacikiem zmyć twarz. Z doświadczenia wiem, ze nic tak fajnie nie oczyczsza jak włąsnie ten specyfik.
Wszystkim miłośnikom eko polecam Kraków w ostatnich dniach. Stężenie pyłów w powietrzu przekracza wszystkie normy :) Tak że jak najecie się ekologicznej żywności to po kilku sekundach na "świeżym" powietrzu ekologiczność wyjdzie Wam na zero :) Dajcie spokój z eko. To sztuczny wymysł ludzi którzy mieli pomysł na globalny biznes. Zarabia się nie tylko na produktach eko ale i na ich certyfikowaniu, pisaniu norm, kontrolowaniu, pisaniu artykułów, promocji itd. Bezsensowność tego przedsięwzięcia byłoby łatwo udowodnić tylko po co? Zbyt wielu straciłoby pracę, gospodarka by się zachwiała.
Ostatnio rozbawiło mnie eko podejście firmy Orange. Dostałem rachunek do zapłacenia i w kopercie była kartka z Eko pomysłem jak wykorzystać ten rachunek po zapłacie. Pomysł to origami z faktury w kształcie choinki do powieszenia na drzewku świątecznym. Jakaś masakra - choinka obwieszona fakturami :D super święta.
heheh, a to dobre - ciekaw jestem,
czy ten rachunek był kolorowy, a jesli tak, to czy farby, których uzyli też były eko..